Connect with us

Kronika

MLADEN PAVKOVIĆ: Otišao je još jedan od nas- dr. Zlatko Tomašić

Objavljeno

on

Nema dana, a da ne čujemo i neku tužnu vijest – umro je hrvatski branitelj. Da, u noći 30. listopada 2016. u svojoj rodnoj Rijeci umro je još jedan od nas, ovoga puta dr. Zlatko Tomašić (r. 1961.).

Pamtit ćemo ga kao uglednog i cijenjenog liječnika, ali i kao dragovoljca hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata, u kojem je sudjelovao od 1991.-1996.

U njegovu životopisu čitamo da je odlikovan najvišim odličjima RH za svoj doprinos na prvim borbenim linijama u elitnim postrojbama MUP-a, ali i u Hrvatskoj vojci. Uvijek je bio sa svojim suborcima i u najtežim trenucima. Prošao je i srpske koncentracijske logore.

Bio je – duša od čovjeka.

Vjerovao je u hrvatsku državu, nikada se nije povlačio. Uvijek prvi, pa čak i među onima koji su stvarali ratni sanitet. Pamtit ćemo ga i kao iznimno časnog i poštenog predsjednika Udruga proizašlih iz Domovinskoga rata. Od 2004. pa sve do  svoje prerane smrti bio je na čelu Zajednice udruga  Domovinskog rata Primorsko-goranske županije itd. i tako redom.

Suvišno je sada nabrajati sve dužnosti koje je obavljao. Nema ga više.

Otišao je tiho, polako još jedan od istinskih Junaka Domovinskoga rata.

Iza sebe je ostavio suprugu i troje djece, ali i mnoštvo onih koji su ga voljeli i koji ga nikada neće zaboraviti.

S tim divnim čovjekom posljednji puta susreo sam se na dodjeli Nagrade za najbolju knjigu iz Domovinskoga rata, koju smo nema tome dugo u Zagrebu, uručili dr. Andriji Hebrangu za knjigu „Hrvatski sanitet“, u kojoj je i on surađivao. Rekao mi je da i sam priprema neke nove knjige, naravno o Domovinskome ratu – da se ne zaboravi.

Na žalost, to će sada umjesto njega morati obaviti netko drugi.

Dr. Tomašića više nema.

Vrijeme je da se ozbiljno postavi pitanje: zbog čega tako rano umiru hrvatski branitelji?

Ili, tko je slijedeći na redu?

Dragi doktore, hvala vam za sve, pamtit ćemo vaša velika djela.

A onima koji su trenutačno na vlasti u Rijeci predlažemo da jedna ulica ili trg svakako uskoro neka osvane s natpisom – dr. Zlatko Tomašić.

Mladen Pavković

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari