Connect with us

Komentar

Mladen Pavković: Riječi generala Glasnovića trebaju se čuti i u Kninu

Objavljeno

on

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) predlaže, ako već nije kasno, da 5. kolovoza, na svečanosti Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 21. obljetnice VRO Oluja u Kninu, među ostalim, govori i general bojnik Željko Glasnović (r. 1954. u Zagrebu).

Naime, riječ je o jednom od najistaknutijih hrvatskih generala koji se borio u Domovinskome ratu na prvim crtama obrane u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, koji je bio suborac i generalu

Ante Gotovini i koji je bio teško ranjen. Međutim, u bolnici  u Splitu izdržao je samo dva mjeseca te je  doslovce pobjegao s liječenja i natrag se priključio borbenim akcijama.

U ratu je također sudjelovao i njegov brat Davor, koji je bio zarobljen od srpskih četnika i mučen.

Prošle godine uključio se u aktivnu hrvatsku politiku i bio je saborski zastupnik (HDZ).

U vrijeme komunizma, Glasnovićeva obitelj emigrirala je u Kanadu, a on je  pet godina bio pripadnik kanadske vojske, dok je potom godinu i pol proveo u francuskoj Legiji stranaca.

Kad je počeo hrvatski obrambeni Domovinski rat među prvim se priključio Hrvatskoj vojsci.

Dakle, taj i takav čovjek, bez dlake na jeziku, a iznad svega častan i pošten, imao bi i morao  nešto reći i na najznačajnijoj obljetnici hrvatskih branitelja, a ne da cijelo vrijeme slušamo i gledamo (svaka čast iznimkama) političare koji se i na ovakvim skupovima jedino bore za svoje mjestu u Saboru, Vladi i sličnim institucijama.

Zar nije dosta što nas svakodnevno, ali baš svakodnevno, Srbi i dalje ugnjetavaju, a nema gotovo nikog tko bi jasno i glasno odgovorio na njihove neutemeljene i sramotne optužbe.

S obzirom da se koplja lome i oko toga hoće li ili neće na ovoj svečanosti govoriti i bivša gradonačelnica Knina Josipa Rimac, ako ništa drugo, neka ona bude ta (uz sve njezine zasluge) koja će reći – neka umjesto mene govori general Glasnović!

Dosta nam je slušati prazne političke fraze i obećanja. Vrijeme je da se baš prigodom obljetnice Oluje čuje i netko tko se neće libiti reći –  bobu bob, a popu pop!

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari