Pratite nas

Reagiranja

Mladen Pavković: Smijenite Stankovića, a ne časne hrvatske novinare

Objavljeno

na

Zbog gostovanja hrvatskog povjesničara Igora Vukića u tv emisiji HRT-a „Dobro jutro, Hrvatska“ smijenjena je urednica emisije, časna, darovita i nepotkupljiva Karolina Vidović Krišto. Ona, prema nekakvoj uredničkoj odluci, nije smjela dopustiti da joj u emisiji (30. svibnja) o žrtvama u logoru Jasenovac, gost iznosi drugo mišljenje, tim prije što na ovoj televiziji toga „nema“.

Ako komunistički povjesničari, koji svako malo gostuju u svim emisijama, (sva sreće što ih još nema i u vremenskoj prognozi), stalno ponavljaju da je u tom logoru ubijeno tri ili pet puta više ljudi nego to kaže netko drugi, onda je to zakon za HRT-e! Nikakvi vukići to ne mogu i ne smiju osporiti, ali ako do toga dođe onda, kao ovoj vrsnoj urednici, slijedi kazna, što nije ništa drugo nego i zastrašivanje ostalih urednika i novinara ove tv kuće, koja se sve više pretvara u „glasnogovornika“ onih – „tamo daleko“!

S druge pak strane, kontraverzni, nadobudni i nepošteni novinar Aleksandar Stanković u svoju „privatnu“ emisiju „Nedjeljom u dva“ može nam svako malo dovoditi goste koji ne da imaju drugo mišljenje, (svaka čast iznimkama), već koji otvoreno i javno, uz pomoć popularnog „Ace“ pljuju i bljuju po svemu što hrvatski diše. Što jače i bezobraznije  pljuju na to jedan dobar dio zaposlenih na HRT-u više plješće i podržava legendarnog urednika i voditelja, koji je već odavno trebao napustiti ovu kuću, tim više što ga srbijanski mediji relativno često zovu, ali i dive mu se kako uspije tako često ugostiti nekog od „svojih“.

Zbog Karoline Vidović Krišto 4. lipnja sazvana je i izvanredna sjednica Programskog vijeća HRT-a na kojoj su „mudre glave“ oštro osudile i uređivačku politiku kuće koja je, zamislite, tako nešto omogućila!

Sramno da sramnije ne može biti!

U povodu ovog incidenta, neki idu tako daleko da govore i vjeruju da informativni program HRT-a, „uređuje“ Milorad Pupovac ili netko njemu sličan, što po gostima koji se zovu (manje-više jedni te isti) možebitno i nije daleko od istine.

Nu, kako bilo da bilo, vratite nam Vidović Krišto, a strogoću trenirajte na raznim stankovićima, koji se u ovoj kuću množe kao gljive poslije kiše!

Mladen Pavković

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Krstičević: Školski brod Jadran vlasništvo je RH i neraskidivi dio hrvatske pomorske povijesti

Objavljeno

na

Objavio

Povodom izjave ministra obrane Crne Gore Predraga Boškovića tijekom obilježavanja 85. obljetnice školskog broda Jadran o ostanku spomenutog broda pod zastavom Crne Gore, Ministarstvo obrane Republike Hrvatske dostavlja reagiranje potpredsjednika Vlade i ministra obrane RH Damira Krstičevića:

“Školski brod Jadran vlasništvo je Republike Hrvatske i neraskidivi dio hrvatske pomorske povijesti. Hrvatska će poduzeti sve legitimne korake kako bi spomenuti brod bio vraćen pod hrvatski stijeg, a od Crne Gore očekuje provedbu dogovora o sukcesiji i poštivanje međunarodnog prava.

Kao izraz dobre volje u kontekstu dobrosusjedskih odnosa, Republika Hrvatska pristala je na mogućnost zajedničkog korištenja ŠB Jadran u svrhu školovanja kadeta obiju zemalja.

Međutim, matična luka ŠB Jadran može biti isključivo luka u Splitu, kao što je to bilo do 1990. godine kada je taj brod odvezen u Boku Kotorsku na remont, ali nikada nije vraćen”, poručio je potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević.

 

U Tivtu svečano obilježena 85. godišnjica školskog broda ‘Jadran’, ministar obrane CG neizravno poručio Hrvatskoj: ‘Jadran’ ostaje u Crnoj Gori

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

HNS-a BiH uputio podršku novinarki Gloriji Lujanović

Objavljeno

na

Objavio

Odjel za kulturu, sport, medije i informiranje Glavnoga vijeća HNS-a BiH uputio je podršku novinarki Gloriji Lujanović koja je u posljednje vrijeme izložena napadima zbog njezinih tekstova o zločinima u ratu nad Hrvatima u Središnjoj Bosni.

”Odjel za medije Glavnoga vijeća HNS-a izražava podršku kako gospođi Lujanović, tako i svim novinarima i novinarkama, kao i općenito svim javnim djelatnicima u BiH koji su izloženi govoru mržnje, pritiscima i prijetnjama bilo koje vrste zbog toga što savjesno i odgovorno obavljaju svoj posao.

Svaki javni djelatnik, kao i svaka osoba koja se bavi javnim poslovima i javno istupa može i treba biti predmet javnih reakcija i prosudbi njenoga djelovanja, ali nitko, pri tom, nema pravo javno koristiti govor mržnje te prijetiti nasiljem bilo kome”, navodi se u HNS-ovom priopćenju za javnost.

Dodaje se kako je sloboda govora jedno od temeljnih ljudskih prava, a slobodni mediji neizostavan korektiv svih oblika društvene devijantnosti i sredstvo izgradnje društvenog povjerenja i solidarnosti.

Navodeći kako je za svako demokratsko društvo podjednako je štetno kako ograničavati medijske slobode, napadati novinare i prijetiti im, tako i zloupotrebljavati medije i u ime novinarskih i medijskih sloboda širiti govor mržnje u javnom prostoru, pozvali su mjerodavna državna tijela i službe da poduzmu zakonom propisane mjere kako bi se ograničio i suzbio govor mržnje na društvenim mrežama i u bh. medijima.

Podršku novinarki uputila je i Hrvatska republikanska stranka.

”Smatramo sramotnim kako niti jedna od nevladinih udruga i institucija koje se bave zaštitom slobode izražavanja i zaštite slobode, prava i odgovornosti novinara, kao i zaštite ljudskih prava ne smatra shodnim stati u obranu svoje kolegice”, navodi HRS dodajući kako je Lujanović, koja je u više navrata pisala i obrađivala problematiku zločina Armije BiH, radila poštujući maksimalno sve postulate novinarske struke.

”Očigledno, u BiH mora postojati selektivna istina i teme koje se ne smiju obrađivati, a oni koji bi se usudili o nekim temama i pisati, moraju to činiti po unaprijed definiranim istinama, napisanima u tko zna kojim uredima u Sarajevu”, navodi se.

HRS dodaje kako se ”u tom svjetlu treba gledati i izostanak bilo kakve reakcije od strane udruženja za zaštitu novinarske struke, udruženja za slobodu govora, međunarodnih institucija i dr”. ”Svi su oni financirani kako bi promovirali i propagirali selektivnu istinu i, očigledno, dobro rade svoj posao”, navodi HRS.

 

U Bošnjačkim medijima javno pozivaju na linč bh. novinarke Glorije Lujanović

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari