Connect with us

Komentar

Mladen Pavković: Sramota. Dedakovića nisu ni zvali!

Objavljeno

on

Ovo se nije smjelo dogoditi! Naime, na sastanku s Predsjednicom RH  Kolindom Grabar-Kitarović s  ratnim zapovjednicima slavne 204. vukovarske brigade nije bilo ratnih zapovjednika Mile Dedakovića-Jastreba i Branka Borkovića- Mladog Jastreba.

[ad id=”68099″]

Dedaković, kako smo saznali, uopće nije dobio poziv za ovaj svečani skup, niti ga je netko osobno kontaktirao. To su navodno trebali učiniti njegovi suborci, a nisu. Poznavajući ovu hrvatsku legendu sigurni smo da bi se vrlo rado odzvao druženju s prvom damom Hrvatske i vrhovnom zapovjednicom Oružanih snaga RH. Do tog susreta bilo mu je iznimno stalo. Jastreb bi došao iako je i dalje u teškom zdravstvenom stanju, ali kako da dođe tamo gdje ga ne zovu?

branko borkovic mladi jastrebNetko je (ne)namjerno pogriješio, i to ne prvi puta. Ovaj čovjek ne traži niti je ikada tražio neki  poseban tretman, ali kad je riječ o 204. vukovarskoj brigadi on bi zajedno s Borkovićem trebao voditi prvu i zadnju riječ. Čudi nas da ostalim sudionicima ovog sastanka, koji je održan na dan ponosa i slave – 15. siječnja – osim Nikoli Tothu – Feniksu i još nekima uopće nisu nedostajali njihovi ratni zapovjednici.

Možete li zamisliti da netko održi sastanak s članovima Gradskog poglavarstva Vukovara, a da na njega ne pozove gradonačelnika i dogradonačelnike?

No, kako god okrenuli, ovo se više nikada ne smije ponoviti, bez obzira što je možebitno netko nenamjerno „zaboravio“ pozvati Mile Dedakovića-Jastreba, legendu i Junaka hrvatskog Domovinskoga rata.

Kad su čuli ili pročitali da Dedakovića nije bilo na ovom svečanom skupu, mnogi su ga prijatelji i suborci iz Vukovara, ali i drugih krajeva nazivali i pitali:

  • Mile, zbog čega te nema u Vukovaru?

Mladen Pavković/Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari