Connect with us

Reagiranja

MLADEN PAVKOVIĆ: Sramota. Karadžiću ista kazna kao i Paravinji!

Objavljeno

on

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata oštro je reagirao na presudu haškog suda u kojoj se ratnom zločincu Radovanu Karadžiću izriče 40 godina kazne zatvora za deset točaka optužnice uspoređujući je s kaznom Draganu Paravinji.

[ad id=”93788″]

Jedan od najvećih ratnih zločinaca Radovan Karadžić proglašen je krivim i na Haaškom sudu za genocid u Srebrenici te za niz drugih teških ratnih zločina, odnosno zvjerstava, poglavito u Sarajevu, nad nevinim Hrvatima, Muslimanima, Bošnjacima i drugima, osuđen na jedinstvenu kaznu od (smiješnih) 40 godina zatvora. Čak nije dobio ni doživotni zatvor, što bi također bilo malo ili ništa za sve zlo koje je činio zajedno sa svojim suradnicima u vrijeme rata u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.

U njegovoj optužnici, koja je sastavljena od tisuća stranica i protiv kojeg su svjedočili na stotine živih svjedoka, može se pročitati da je naređivao strašna mučenja nesrpskog stanovništva, a spominju se i masovna silovanja počinjena u više od 50 logora i mjesta zatočeništva. Kriv je i za paljenje i uništavanje kuća i sakralnih objekata. Jednom riječju, nema zločina za koji nije odgovoran i koji nije i osobno počinio.

Kakva je to kazna od 40 godina zatvora?

Pa, toliko je dobio na Županijskom sudu  u Splitu Dragan Paravinja zbog ubojstva i pokušaja silovanja jedne djevojke!

A oni srpski i ini agresori, koji su ubijali, rušili, protjerivali u Vukovaru, Pakracu, Lipiku, Škabrnji, Voćinu, Osijeku, Gospiću, Kninu i mnogim drugim gradovima, poput Karadžića, još su bolje prošli – nisu dobili ni dana zatvora, ili samo „opomene“ kao za „pogrešno parkiranje“!

Sramno da sramnije ne može biti.

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari