Pratite nas

Reagiranja

Mladen Pavković: Sramotno. Za neke je ‘slučaj Jasenovac’ dobra osobna promidžba!

Objavljeno

na

hr.n1info.com

Na komemoraciji ustaškim žrtvama u spomen području Jasenovac, u petak, 12. travnja 2019., već četvrti put zaredom održan je skup odvojen od službene državne komemoracije.

Usprkos kiši stiglo je oko tisuću ljudi, predvođeni predstavnicima udruga  Srba, Židova, Roma i antifašista te članovima bivše komunističke partije, koja se danas naziva SDP.

Oni ne žele ići u koloni s najvišim predstavnicima državne vlasti u Hrvatskoj, jer do danas nisu zabranjeni neki od tzv. ustaških simbola, poput pozdrava „Za dom spremni“.

U Hrvatskoj nitko, ali baš nitko ne ističe taj pozdrav iz vremena NDH, već iz doba kad se branila i obranila hrvatska država, tj. u svetom hrvatskom obrambenom Domovinskome ratu.

Razlika je velika, ali ti politički „marginalci“ to ne žele čuti. Što se ne bune protiv hrvatskog novca, tim prije jer su se „kune“ također upotrebljavale u NDH? Za „kune“, za razliku od ovog pozdrava, znaju i mala djeca, pa bi prije bio red da imaju nešto i protiv tih (njima najdražih) novčanica, koje da stvar bude još i gora (sic!) i danas mogu bez problema upotrebljavati i u Jasenovcu?

Međutim, o toj priči, o odvojenim kolonama, a  koju  najviše napuhavaju  Pupovac, Kraus i Habulin, pa i Bernardić, sakriva se posve nešto drugo.

Riječ je o tome da kad bi bila jedna kolona, kao što i treba biti, tada ta skupina ne bi više bila toliko „važna“, ne bi ih toliko naslikavali, niti bi njihovim vođama pridavali toliku pažnju.

E, u tom grmu leži zec!

Kao prvo, iznimno je, najblaže rečeno, nekorektno i bezobrazno da se i na ovakav način ignorira legalno izabrana politička vlast, koja im je očito dobra samo dok im puni proračun. Zatim, ovdje se ne bi smjelo raditi o nikakvoj „propagandi“, jer svi koji  na to mjestu dolaze trebali bi da se poklone isključivo stradalim ljudima, a ne da se baš tu nabacuju s blatom.  .

Ali, ne,  neki i ovo mjesto, što se vidjelo i na ovoj komemoraciji, odlično iskorištavaju za isticanje osobnih interesa. Pa, baš u Jasenovcu stradao je i relativno veliki broj Hrvata, ali o tome ovi iz „izdvojene kolone“ namjerno šute, kao što razni pupovci već godinama marginaliziraju i prešućuju Srbe koji su od Srba branili hrvatsku državu!

Da hrvatska država ima nešto protiv Jasenovca onda u taj memorijalni centar ne bi toliko ulagala, za razliku od mjesta, poput Golog otoka, Macelja, Jazovke i sličnih, koji su poznati po nevjerojatnim i brutalnim  zločinima – Hrvata.

Ovi iz „izdvojene jasenovačke kolone“ ne traže istinu, kao što je ne traže i za stradanje Hrvata u Bleiburgu i Križnim putovima i  Domovinskome ratu.

Eto, i u tome se  razilazimo!

Mladen Pavković

Kraus: ‘Do kad, ministre policije i premijeru, mislite tolerirati ekstremnu desnicu’!?

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Udruga veterana specijalne policije BATT Split: Ne zanimaju nas osude opskurnih organizacija kao što su HND

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Arhiva

Udruga veterana specijalne policije BATT Split oglasila se priopćenjem za javnost u svezi sukoba policajca i novinarke tijekom izravnog javljanja pred zgradom Doma za stare i nemoćne u Vukovarskoj ulici u Splitu, tijekom evakuacije koronavirusom zaraženih štićenika.

Priopćenje donosimo u cijelosti:

‘Drage Hrvatice i Hrvati, poštovani sugrađani,

ovim putem vam se obraćamo u svezi javnog medijskoga linča na našeg kolegu, djelatnika Interventne policije Split Luke Kokeze, a pokrenutog od strane novinarke Ivane Šilović koja je izvještavala prilikom krizne situacije u staračkom domu u Splitu kada su pripadnici interventne policije pružali asistenciju i osiguravali premještaj osoba oboljelih od koronavirusa.

Tom prilikom je došlo do incidenta u kojem se dotična novinarka oglušila na zapovijed policajca Kokeze da napusti mjesto koje je policija osiguravala te se sa policajcem upustila u verbalno razjašnjavanje o njegovom postupanju i zapovijedima i to na način da mu je govorila da ne zna raditi svoj posao, pa je u nekoliko navrata pitala zašto mora napustiti područje i čak nakon što joj je policajac rekao da je to zbog njene i opće sigurnosti.

Čak je govorila da bi se najradije potukla. Ovaj incident je završio odlaskom novinarke Šilović s komentarom prema policiji ‘Mrš’. Mi se nalazimo u kriznom vremenu kad je uz zdravstvene djelatnike, policija ta koja je na prvoj crti obrane i koja je najugroženija, a poglavito zbog toga što je u svim ovim situacijama ugroze nedovoljno zaštićena, puno lošije nego zdravstveni djelatnici ali su ipak tu i svakodnevno riskiraju svoje zdravlje i potencijalno zdravlje svojih obitelji da bi zaštitili sve nas.

Policajca sa 30 godina iskustva učiti poslu, od strane novinara je u najmanju ruku neprimjereno, ponižavajuće i van svake pameti. Nastup, odnos i na kraju riječi ‘mrš’ novinarke Šilović kao i naknadni medijski linč proizveden s njene strane, a podržan od ostalih medija najoštrije osuđujemo i smatramo potpuno neprimjerenim. Ne zanimaju nas osude opskurnih organizacija kao što su HND. Društva kojim rukovode Slavica Lukić, Saša Leković, Saša Kosanović… mogu biti novinarska, trgovačka, interesna, tajna, javna društva, ali sigurno nisu hrvatska.

Razumijemo želju novinara za izvještavanjem, ali držimo da se novinari ne smiju ponašati kao svojevrsne svete krave kojima je sve dopušteno pa i odbijanje zapovijedi policajca. Nije nam prihvatljivo ni snimanje i izvještavanje s vrata doma u trenutku iznošenja štićenika jer se time ugrožava njihova i sigurnost novinara koji tako postaju potencijalni tzv. kontakti, a također nam nije prihvatljivo izlaganje štićenika ne daj Bože javnoj stigmatizaciji zbog svoje bolesti.

Postupanje medijske ekipe u ovom slučaju je bilo potpuno neprofesionalno. Dok čitava država poštuje pravila Kriznog stožera, pojedini novinari zloupotrebljavaju svoju profesiju, te tako otežavaju i onako tešku situaciju.

Predstavnici medija, u ovom slučaju Ivana Šilović, bi trebali razmišljati da policajci danima odrađuju lavovski i visoko stresan posao pritom riskirajući svoje zdravlje i da nisu u svakom trenutku raspoloženi objašnjavati nedokazanim pojedincima stvari koje su do sad svima trebale biti kristalno jasne. Ti svi pojedinci su trebali sami shvatiti da nisu izuzeti iz mjera kojih se svi moramo pridržavati.

Gospođa Šilović bi se trebala ispričati policajcu Kokezi, najprije zbog nepoštovanja prema njemu odnosno instituciji koju on predstavlja, kao i zbog nepravedno izazvanog medijskog linča prema njemu. On je i taj dan brinuo o njenoj sigurnosti i sigurnosti svih nas.

Da smo u pravu u ovakvom razmišljanju, potvrđuje i priopćenje Sindikata policije, strukovnog udruženja koje zastupa policijske službenike u raznim situacijama, pa i od nepotrebnog ispričavanja’, stoji u priopćenju kojeg potpisuje predsjednik Udruge veterana specijalne policije BATT Split, Mladen Todorić.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

A što je sa privatnim poliklinikama?

Objavljeno

na

Svaki dan slušamo i gledamo što se događa oko koronavirusa, ali u svemu tome ipak jedna informacija nedostaje. Naime, još se nitko nije javio – što je sa privatnim zdravstvenim ustanovama, jesu li se i one i na koji način uključile u borbi protiv ove teške bolesti?

Nije valjda da su same sebe isključile iz ove situacije?

U privatnim poliklinikama, koje su uz ostalo opremljene najmodernijom dijagnostikom, okreću se veliki novci, a u njima   rade vrhunski liječnici i ostalo zdravstveno osoblje. Nu, kad se pomoć traži od svih, onda se, kao u ratu, prvo moramo osloniti i na one koji znaju i mogu.

Bilo bi jadno i žalosno, gotovo neprihvatljivo da vlasnici privatnih klinika nisu spremni na rizik, odnosno uključenje u liječenje oboljelih od koronavirusa, ili da  pomažu na druge načine, recimo  teško oboljelima koji zasad ne mogu na prijeko potrebne zdravstvene preglede.

Mladen Pavković

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari