Pratite nas

Reagiranja

Mladen Pavković: Srbi su htjeli u odorama ‘paradirati’ i u Jasenovcu

Objavljeno

na

Dvanaest ili jedanaest pripadnika Vojske Srbije pokušalo je 7.9. 2019. ući u Hrvatsku s namjerom  sudjelovanja na obilježavanju jasenovačkih mučenika u manastiru Svetog Jovana krstitelja u Jasenovcu. Predstavljeni su kao „vojno izaslanstvo“, ali zaustavljeni su na graničnom prijelazu Bajakovo i vraćeni odakle su došli. Naime, svi su bili u civilu, a u torbama su sakrivali srpske vojne odore, za koje predstavnici nadležnih tijela Srbije kažu da su imali dozvole. Sada zamjeraju prije svega hrvatskim vlastima što nije dozvolila srpskoj „delegaciji“ ulazak u Hrvatsku. Ako su bili vojnici, kao što su se predstavili, što su se sramili nositi vojne odore, odnosno doći u njima i na granicu? Očito su imali u planu nešto drugo, a to je čista provokacija. Željeli su u srpskim odorama, sa srpskim obilježjima, sa kojima su u vrijeme hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata napadali i rušili sve što hrvatski diše „paradirati“ u Hrvatskoj. To im je bilo mnogo važnije od odavanja počasti žrtvama ovog logora.

Srbi su u Domovinskom ratu bili agresori i okupatori na Republiku Hrvatsku (ali i ne samo na našu državu) i neprimjereno je da njihovi vojnici u odorama „marširaju“ Jasenovcem, kojega je hrvatska vojska u Vojno redarstvenoj operaciji Bljesak 95 oslobodila od njihove fašističke čizme.

Ne, nismo, gospodine Vučić, zaboravili da su se u Domovinskom ratu i Jasenovac i Spomen područje Jasenovac nalazili pod srpskom okupacijom, da su svih tih godina do oslobođenja (i Srbi iz Republike Srpske!) tamo pljačkali, ubijali, masakrirali nevine Hrvate, a i masovno uništavali kuće, a nisu poštedjeli ni  onaj dio gdje se nalazi Spomen područje. Kako to da dok su  Jasenovac držali pod okupacijom  od 1991.-1995. nisu uopće bili zainteresirani za počast tamošnjim žrtvama, već su to počeli isticati tek mnogo godina nakon što su poraženi, kad su poput „miševa“, morali napustiti to područje? Oni neprestanim pričama o „hrvatskim jasenovačkim koljačima“ jednostavno, prije svega, ponovno žele okrenuti ploču, tj. da se ne govori o njima kao okupatorima već samo i isključivo kao Hrvatima –  koji u II. svjetskom ratu nisu ništa drugo radili nego  ubijali „nevini srpski narod“!

Sve u svemu, dobro je rekao predsjednik RS Aleksandar Vučić da njima nikada nitko ne može zabraniti odavanje počasti jasenovačkim žrtvama, ali nije istina da se Hrvati ne žele, kako je dodao, prisjećati svoje prošlosti, tim prije jer se mi, koji smo rođeni nakon II. svjetskog rata, itekako sjećamo srpske agresije (u kojoj je aktivno sudjelovao i sam Vučić) i da nam je iznimno  stalo obilježiti događaje i na jasenovačkom području od 1991.-1995., a o kojima srpski politički vrh „muči“, odnosno „ne može“ se sjetiti što je to tada bilo!

I ovog puta, hrvatska policija je dobro postupala.

Provokatorima i izazivačima incidenata i nereda nije mjesto tamo gdje su htjeli doći, preobučeni u srpske odore!

Kako im je samo nešto takvoga palo na pamet?

Mladen Pavković

Andrej Plenković: Riječ je o provokaciji Vojske Srbije s ciljem izazivanja incidenta

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj

Reagiranja

Sramna propaganda: Birače u RH ponovno se plaši redovima iz BiH a tamo se biraju samo tri zastupnika

Objavljeno

na

Objavio

Isječak facebook grupa: IZBORI 2020. by GORDAN MARAS"

Repriza šovinističke izborne kampanje, koja se onda pretvorila i u medijsku hajku da će Hrvati iz BiH presuditi na izborima, događa se i na ovim izborima za Hrvatski sabor.

‘Gužve u Mostaru’, naslov je kojim se mobilizira lijevo biračko tijelo u Hrvatskoj zamagljujući ulogu XI. Izborne jedinice na izborima.

Čak i da svih 411.758 birača s pravom glasa u hrvatskom inozemstvu od Sydneya do Los Angelesa iskoristi to pravo, uključujući notornu ‘Bosnu’ oni bi birali tek tri saborska zastupnika. Nijednoga više. Pa čak i da su gužve i kolone u Mostaru od Osnovne škole gdje se glasuje do Staroga mosta u Mostaru. Ništa ne bi promijenilo situaciju.

A činjenice o prvom izbornome danu govore kako je glasovalo tek nešto više od 9000 birača u Bosni i Hercegovini, od toga je više od polovice u Mostaru. To pak prevedno u rječnik biračkih mjesta, a njih je 45 u BiH govori da je tek na svakom biračkome mjestu u prosjeku glasovalo samo 200 birača. To na najbolji način demaskira spinove s ljevice kojim se želi ‘dignuti tlak’ biračima u Hrvatskoj.

Neovisno o političkim spinovima nevjerojatno je da i dio hrvatskih medija nasjedaju na jeftinu propagandu koja u suštini teško šteti odnosima sunarodnjaka.

Nevjerojatno je da se ista ‘spika’ pokušava prodati čak i unatoč činjenici što su je na izborima 2000. prodavali iz tadašnja pobjedničke koalicije sa šovinističkim spotom u kojemu Hrvat iz BiH s upadljivo bijelim čarapama izlazi iz autobusa Livnobus na kolodvoru u Zagrebu, a u spotu se ističe poruke ‘Zar ćete dopustiti ovakvima da odluče’. Sramno i jadno, komentirao je /VečernjiList BiH

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

GI Ivo Pilar: ‘Predsjednik HND-a Zovko i predsjednica sindikata Sever civilizacijska su sramota za novinarstvo i moraju odstupiti’

Objavljeno

na

Predsjednik HND-a Zovko i predsjednica sindikata Sever civilizacijska su sramota  za novinarstvo i moraju odstupiti.

Nakon što je Mirando Mrsić, korumpirani SDP ov bivši ministar, bjesomučno, neosnovano i klevetnički napao Karolinu Vidović Krišto svi nazočni u hrvatskom novinarskom domu šutjeli su.

Bjesomučni napad prešutio je predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Hrvoje Zovko, prešutjela je predsjednica Sindikata novinara Hrvatske, Maja Sever, prešutjele su ga stručnjakinje Vesna Alaburić, Gordana Vilović, Helena Popović. Šutjela je i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek. Sramotno je šutjela i Sandra Benčić koja se kune u zaštitu žena.

Karolina Vidović Krišto je sretno  udana i majka je 4 djece, nagrađivana novinarska i nestranačka političarka, aktivni je i uspješni borac za ljudska prava, borac protiv cenzure, borac za zaštitu slabijih, napose djece, za prava mladih i za slobodu govora.

Bivši korumpirani SDP-ov ministar Mirando Mršić u nazočnosti 6 žena (i 4 muškarca) iz svijeta politike i medija za tu je ženu  izjavio  kako bi ona sukladno ekstremno ljevičarskoj ideologiji ubijala ljude zbog njihove narodne i vjerske pripadnosti – i nitko od 11 sudionika rasprave iz HND-a, HDZ-a, SDP-a i drugih stranaka nije reagirao osudom neprihvatljivih kvalifikacija bivšeg korumpiranog ministra.

Jedina koja je doduše mlako, ustala protiv ove sramote je Marija Selak Raspudić.

Novinarka HINA-e je svojevremeno dobila  otkaz radi otkrivanja afere korumpiranog SDP ovog ministra Mrsića, a HND ga prima na javnu tribinu ne problematizirajuci i ne osuđujući tu činjenicu. Nazočni predstavnici (Zovko, Sever…) nisu osudili totalno neosnovani i monstruozan napad na kolegicu, ženu i majku.

Zbog netočnosti, neprofesionalnosti i sluganskog odnosa prema vlasti koja se utjelovljuje u orjunaškoj politici SDP-a  i vrha HDZ-a,  moraju odstupiti predsjednik HND-a, Hrvoje Zovko te predsjednica sindikata novinara Maja Sever. .

Ovako grubo rušenje civilizacijskih minimuma te otvoreni napadi ekstremnih ljevičara i orjunaša na vrijednosti suvremene hrvatske države neće ostati bez adekvatnog odgovora državotvornih snaga.

Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara – kontakt – Franjo Šoljić – [email protected]

Građanska inicijativa Ivo Pilar

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Oglasi

Komentari