Pratite nas

Komentar

MLADEN PAVKOVIĆ: Srpska nužda usred Zagreba

Objavljeno

na

Usred Zagreba svakog se tjedna pojavljuju srpske ili bolje rečeno pupovčeve „Novosti“, u kojima pišu i koje uređuju uglavnom oni koji ne vole Hrvatsku, ali za to iznimno vole hrvatske – kune.

Takve novine, koje s toliko mržnje i uvreda pišu o Hrvatima ne mogu se naći ni na novinskim kioscima u Srbiji ni u Republici Srpskoj. Uz to ih financira i Vlada Republike Hrvatske!

Dosad je objavljeno 878 brojeva. Srbi iz njih uče kako još više mrziti Hrvate i Hrvatsku!

U najnovijem broju (14. listopada 2016.) među ostalim sprdavaju se s Oltara Domovine, ali i iz Andrije Plenkovića. Pišu (da ne kažemo nešto gore): „ Usput, jeste li vidjeli gdje se na Dan neovisnosti (ne bi napisali Republike Hrvatske ni da im date „pola Hrvatske“, op.a.) ukazao Andrej Plenković? Na Oltaru domovine, jednom od najviših vrhova na planinskom masivu neukusa nastalom u epohi FRANJE TUĐMANA.

Dosad je podizao obrve i širio  ruke kao Tuđman, sad je počeo polagati cvijeće na njegovoj omiljenoj lokaciji…Bit će dobro ostanu li sličnosti na trivijalnoj razini. Bit će predobro da bi bilo realno.“

Neki će reći, znamo, da ovim, inače strašno nagrađivanim pomozbog junacima na takve i slične „štosove“ ne treba odgovarati. Treba, tim više što sto puta izgovorena laž postaje istina! A oni neprestano lažu, kleveću i vrijeđaju Hrvate, koji ih još i – financiraju!

Te toalet-novine i postoje samo iz razloga da pljuju po Hrvatima, da nastave tamo gdje su Milošević, Šešelj i slični stali. Možete li zamisliti da netko usred Beograda objavljuje hrvatske „Novosti“ ili da toliko, iz tjedan u tjedan, obavlja veliku i malu nuždu po Srbima, a da oni još to i financiraju?

Ne, takav film nećete gledati!

Baš kao ni to da pupovčeve „Novosti“ objave barem jedan članak o Srbima koji su se tijekom hrvatskog obrambenog Domovinskog rata borili na strani Hrvata, ili o tome da ne će trpati u džep kune, jer ih one podsjećaju na NDH!

Žalosno je i jadno što Pupovca opet moramo gledati i slušati u Hrvatskom saboru kako nam poput okorjelih pomozbog junaka dijeli lekcije, od povijesti do planinskih masiva!

Ne, to se više ne da izdržati!

Mladen Pavković

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Zlatko Hasanbegović o nestalom Mesićevom dosjeu: Trebala bi se provesti istraga i ustanoviti koliko još takvih ima

Objavljeno

na

Objavio

Na desetke Mesića u Državnom arhivu. Ali – ne i dosje bivšeg predsjednika. Taj dokument nikad nije stigao do njih. S druge strane, iz Sigurnosno-obavještajne agencije – za Novu TV demantiraju da su dosje ikad imali – i o svemu su pokrenuli istragu.

“Jedino što možemo reći da on u arhiv nikada nije došao i da ga mi nemamo”, rekao je Dinko Čutura, ravnatelj Arhiva i dodao: “Godine 2015. smo dobili elektronički zapis što se sve nalazilo u SOA-i i tamo postoji da je taj dosje tamo bio. Je li on još tamo, gdje je on, tko ga je uzeo iz SOA-e to mi naravno ne znamo.”

Iz SOA-e tvrde suprotno: “Na primopredajnim zapisnicima dosjea koje je SOA, odnosno njezine zakonske prednice, u više navrata predala Hrvatskom državnom arhivu ne nalazi se ime bivšeg predsjednika Stjepana Mesića. Također, utvrdili smo da u arhivama SOA-e ne raspolažemo dosjeom g. Mesića, te provjeravamo i utvrđujemo činjenice vezane uz njegovo postojanje, odnosno preuzimanje i čuvanje.”

Bivši predsjednik bez komentara. Njegova tajnica poručuje – trenutačno je opet u Kini. U MUP-u mimo kamera kažu: u slučaj će se uključiti tek na prijavu. A istragu traži šef SDP-a Davor Bernardić.

“Mogu samo reći, ako je istina da očekujem da se slučaj istraži i rasvijetli. Ova zemlja zaslužuje istinu”, kaže Bernardić.

Lider Mosta Božo Petrov hvali se otvaranjem arhiva. I kaže – ako je dosje postojao – njegov gubitak nije šlamperaj. “Ništa nije slučajnost, pogotovo kada sam u politici zadnje dvije godine, pa vidim što se sve događa. Ali mislim da je i građanima jasno da to nije slučajnost”, rekao je Petrov.

Bivši ministar kulture Zlatko Hasanbegović vjeruje da nema razloga sumnjati u tvrdnje čelnika Državnog arhiva.

“Trebala bi se provesti istraga i odgovarajuće državno povjerenstvo bi trebalo ustanoviti koliko takvih dosjea još ima, a nisu predani državnom arhivu”, kaže Hasanbegović.

NESTAO MESIĆEV DOSJE!?

 

Vladimir Šeks: “DORH bi trebao razmotriti Mesićevo svjedočenje u Haagu”

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Predsjednica komentirala podizanje kaznene prijave zbog raketiranja Banskih dvora

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović u Koprivnici je, gdje je otvorila privremeni ured, komentirala podizanje kaznene prijave zbog raketiranja Banskih dvora.

Upitana je za komentar o kaznenoj prijavi raketiranja Banskih dvora, koja je podignuta nakon 26 godina. Novinari su predsjednicu pitali je li činjenica da je od raketiranja do kaznene prijave prošlo 26 godina posljedica nesposobnosti institucija.

“Mislim da to jest moglo doći ranije, međutim nisu bili dostupni ključni svjedoci i podaci. Kad podignete optužnice, morate biti svjesni da moraju biti čvrste i utemeljene kako ne bi bile odbačene. Pravda treba stići, nekada kasno, ali dobro je da stigne”, kazala je predsjednica.

Mladen Pavković: Na ovu i ovakvu kaznenu prijavu zločinci se mogu samo smijati!

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari