Connect with us

Reagiranja

Mladen Pavković: Srpski dernek usred Zagreba najveća je pljuska hrvatskim braniteljima

Objavljeno

on

Ljubitelji  glazbe u Zagrebu (svaka čast iznimkama) su poludjeli za srpskim cajkama. Nema mjeseca a da neki srbijanski pjevač ne napuni dvoranu Vatroslava Lisinskog ili Arenu. Kad oni pjevaju, odnosno zabavljaju publiku, čovjek se osjeća „kao u Srbiji“. Plešu se i srpska kola, doziva Jugoslavija… U goste nam dolaze i oni koji su poput Miroslava Ilića, Bajage ili Lepe Brene u vrijeme hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata otvoreno stali na stranu srpskog agresora.

U tome su zasad najdalje otišli organizatori zagrebačkog Rujanfesta, koji će početi 13. rujna pokraj jezera Bundek. Naime, u desetak dana ugostit će najpoznatije srbijanske glazbene „cajke“. Već sada ističu da je „velika potražnja“. Nastupat će: Seka Aleksić, Bajaga i Instruktori, Željko Joksimović, Miroslav Ilić, Željko Samardžić, Dejan Matić, Ministarske i drugi. Pored glazbe, srpskih opanaka i šubara, brojne posjetitelje očekuju i volovi na ražnju i ostali srpski specijaliteti.

Za srbijanske glazbene „cajke“ očito nema granica.

Te koncerte kao da organizira „filijala Milorada Pupovca“, tim prije što na njima mržnje prema svemu što hrvatski diše sigurno ne će nedostajati.

Uz to, ne možemo ni zamisliti da neka skupina poznatih hrvatskih pjevača, osobito onih koji na svojem repertoaru imaju hrvatske domoljubne pjesme, budu gosti na nekom beogradskom ili leskovačkom festivalu.

U Hrvatskoj je sve moguće. Za one koji organiziraju ovakve srbijanske fešte najvažnije je da dobro zarade, a to što će na takvu zabavu reći hrvatski stradalnici iz Domovinskog rata – tko ih, da ne kažemo što!

Ima naznaka da će ovaj festival posjetiti i „prvi glas Srbije“,  ministar vanjskih poslova ove države Ivica Dačić i da će navodno i on zapjevati jednu, pa da „slika“ o najjačoj srbijanskoj fešti usred Zagreba bude potpuna. Možda mu se pridruži i Milan Bandić, s bedžom Tita na reveru kaputa.

Nu, šalu na stranu. Ovaj srbijanski dernek do daljnjega  treba otkazati, jer ne donosi nikakvu zabavu nego mržnju i samo mržnju  prema Hrvatima i Hrvatskoj. To je, bojimo se, ali ne treba i biti, i cilj organizatora.

I na kraju – tko to sve plaća? Od ulaznica se takvi programi ne mogu financirati, pa se bojimo da se nešto takvo „groznomorno“ ne financira  iz „kese“ hrvatskih građana, tj. da i to ne financiraju Grad Zagreb (ne bi se začudili) i pojedine velike hrvatske tvrtke, koje manje-više ne žele ni čuti za donacije  kad su slični, ali hrvatski obojeni programi u pitanju.

Mladen Pavković

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari