Pratite nas

Reagiranja

MLADEN PAVKOVIĆ: Što će nam prošlost, kad imamo budućnost!

Objavljeno

na

MLADEN PAVKOVIĆ: Agresori, izdajice i dezerteri – „opraštamo vam“!

Od hrvatskih ekstremnih ljevičara, srbijanskih i inih agresora, pa sve do onih koji su hrvatski obrambeni Domovinski rat proveli zajedno sa svojim bližim i daljnjim obiteljima na „skijanju“,  u inozemstvu, na „ljetovanju“ ili pak u podrumu, često se može čuti da je rat već odavno završen, da je kršćanski oprostiti te da se moramo okrenuti – budućnosti, prije svega zbog mladih koji to više ne mogu gledati ni slušati. (A kako mogu ono što im se  prikazuje iz Afganistana, Iraka, Sirije, Turske, Irana, Ukrajine, Pakistana i brojnih drugih država gdje se svakodnevno gine ili se protjeravaju nevini ljudi?). Osim da „moramo“ oprostiti od nas se traži i da zaboravimo i sve ono što smo  prošli od 1945. pa do završetka Domovinskoga rata.

Što će nam prošlost, kad imamo budućnost!

Kata Šoljić (1922.-2008.) iz Vukovara koja je u ovom ratu izgubila četiri sina i najmanje desetak članova obitelji za što nikada nitko nije odgovarao ili pak Eva Šegarić iz Škabrnje kojoj su ubili (masakrirali) tri sina, supruga i petnaestak članova obitelji, među ostalim su rekle da njih nikada nitko nije pitao za bilo kakav oprost, a da su neprestano čule i slušale od onih koji manje-više surađuju sa bivšim srpskim i inim agresorima, a nisu u ratu izgubili ni „punjenu pticu“ – „Mi vam opraštamo“!

S obzirom da je prošlo već 25 godina od početka srbijanske i ine agresije na Republiku Hrvatsku, da prigodom komemoracija gotovo više nitko javno i ne govori protiv koga smo se borili, odnosno koga smo pobijedili (!), a kamoli imena ratnih zločinaca poput Slobodana Miloševića, baš kao ni tko je pobio sve te ljude, kao primjerice u Vukovaru i Škabrnji gdje se poginulim, nestalim i umrlim samo ove godine došlo pokloniti na desetine tisuća ljudi, možebitno bi bio i red da „oprostimo“ hrvatskim neprijateljima i teroristima sva masakriranja, ubijanja, klanja, rušenja, otuđivanja  svega što je tome slično, a  što je hrvatski disalo?

Čak i na desetine tisuća ubijenih, ranjenih i nestalih dječaka i djevojčica, žena i staraca! Oprostimo i onima koji su trebali progoniti agresorske  ratne i ine zločince, a koji su tu ulogu iznimno dobro odigrali i igraju kad treba uhićivati, ponižavati i osuđivati one koji su branili i obranili hrvatsku državu!

Razni teršeliči, pupovci, stanimirovići, pusići, pilsli, mesići, josipovići, manolići i ostali „pozbog“ junaci i ovako neprestano govore i lažu (to im je u krvi) da je u ratu bilo zločina na jednoj i drugoj strani i da se „ne može“ ni ustvrditi tko je agresor a tko žrtva, a kamoli tko je koga klao i ubijao od Vukovara, Voćina, Škabrnje, Petrinje, Osijeka, Saborskog, Pakraca, Lipika, Nuštra,  pa sve do Knina i Dubrovnika.

Dakle, dragi naši agresori, ratni i ini zločinci, domaće izdajice i dezerteri, a poglavito bivši udbaši,  nakon 25 godina „opraštamo“ vam (što je ljudski) što ste u vrijeme Domovinskoga rata na hrvatske gradove i mjesta ispalili na milijune raketa, granata „krmača“, kemikalija, što ste osim ljudi ubijali i stoku, pa čak i pse i mačke (ako su se našle u hrvatskim dvorištima), što ste rušili i palili gradove i sela, crkve, spomenike kulture, škole, dječje vrtiće i knjižnice.

„Opraštamo“ vam što ste protiv Hrvatske, ali i Bosne i Hercegovine vodili osvajački i genocidan rat, što ste tim svojim sramnim činom željeli proširiti granice velike Srbije, u čemu ste, na žalost, uz pomoć međunarodne zajednice jednim dijelom (Republika Srpska) i uspjeli.

Ne znamo što vam je smetalo, Ćelije,  malo hrvatsko selo s oko 200 stanovnika kojeg ste početkom srpnja 1991. spalili, a kasnije i opljačkali? Međutim, takvih primjera u Domovinskome ratu bilo je na pretek.

Zbog vaše, srpske agresije evakuirano je stotine civila iz Dalja, Aljmaša i Erduta. Zanimljivo je da  Srbi neprestano pričaju i plaču za „traktoristima“ koji su poput zečeva, kako je rekao i  Slobodan Milošević, bezrazložno u vrijeme Vojno-redarstvene operacije Oluja 1995. pobjegli iz Knina u Srbiju,a nitko ne priča da su i Hrvati krajem srpnja 1991. kamionima, vatrogasnim vozilima, traktorima i ostalim prijevoznim sredstvima već tada morali bježati iz Hrvatske Kostajnice i ostalih banijskih sela kako bi izbjegli teror i ubijanje (mnoge su na žalost Srbi uspjeli ubiti!).

“Opraštamo“ vam sve Vukovare i Škabrnje  koje ste od početka agresije gađali kemijskim i biološkim bombama, a koje ste bacali i na druge gradove i sela u obliku igračaka ili ostalih interesantnih predmeta. (Zar mislite da smo i to zaboravili?).

„Opraštamo“ vam što ste stare i nemoćne ljude tjerali u minska polja ili što ste ih, kao u Škabrnji gazili tenkovima. Što ste silovali i nakon toga ubijali.

“Opraštamo“ vam što ste nevine Hrvate poput životinja odvozili u koncentracijske logore, gdje ste ih mučili, ponižavali i ubijali. Čak vam „opraštamo“ što ne priznajete da su takvi logori uopće i postojali diljem Srbije. “Opraštamo“ vam milijarde ratne odštete, sve vam „opraštamo“. Pozdravite i one majke koje su usred Beograda kitile tenkove cvijećem kad su odlazili prema Vukovaru rušiti, gaziti, ubijati…

Nu, unatoč svega, kako vam oprostiti masovne grobnice koje ste diljem Lijepe naše ostavili iza sebe, (a kako minska polja koja ste također posijali) a za koje vi vjerujemo „nikada“ niste čuli? Ako ništa drugo sve  će to  biti vaša „slika i prilika“ sve dok postoje – Hrvati!

O Bleiburgu, križnim putovima da i ne govorimo, baš kao i o „perkovićevim brigadama“ koje još uvijek djeluju.

Oprostite  što vas, inače, uznemiravamo ovakvim tekstovima, odnosno što –

budućnosti, ipak, nema bez prošlosti!

Mladen Pavković

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Elizabeta Gojan u polupismenom komentaru branitelje nazvala “Ruljom”

Objavljeno

na

Objavio

U očekivanju nedjelje – “DAMIN” GAMBIT

Elizabeta Gojan je u polupismenom komentaru na Facebook zidu svoje kolegice Maje Sever napisala kako se Hrvatska radiotelevizija “povlađujući rulji odrekla svog čovjeka” jer se HRT javnim priopćenjem ogradila od stajališta Aleksandra Stankovića o “građanskom ratu u Hrvatskoj”:

“Samo ću napisati da tako to krene…odreknu se priopćenjem povlađujući rulji, oni koji trebaju stati, pod svaku cijenu, uz svog čovjeka…prošla to…zanimljivo, ne rješavaju to, po uzoru na premijera, kao unutarnju stvar…nego trkom u javnost, bauljajući po Ustavu floskulama… “ 

Nije mi sasvim jasno je li ona to “ruljom” nazvala nas gledatelje i pretplatnike Hrvatske radiotelevizije, ili samo hrvatske branitelje iz Domovinskog rata i njihove udruge jer su javno izrazili svoje ogorčenje informativnim razgovorom Aleksandra Stankovića Nedjeljom u dva sa hrvatskim braniteljem Predragom Peđom Mišićem.

Naime samodopadno agresivni Stanković, uz stavljanje soli na ranu svog ‘nesretnog’ gosta kojemu se rođeni brat borio na strani agresorske JNA, a majka je otišla u Beograd), samo što ga nije vezao za radijator i čupao mu nokte ne bi li ga prisilio da prizna da je u Hrvatskoj zapravo bio “građanski rat”, komentirao je Mario Profaca.

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

PETERNEL: Mnogi se ne usude reći, ali emisiju NU2 treba ukinuti

Objavljeno

na

Objavio

Prekrasno je što brojni zabrinuti izražavaju podršku Stankoviću iako se može primijetiti da kod nekih drugih slučajeva nisu bili toliko pravdoljubivi zagovornici slobode govora.

Pitanje koje se nameće je u čemu je problem čak i ako se emisija ukine?

Zar je Nu2 doživotna emisija na koju Stanković ima ljudsko pravo?

Nije problem sto je Aco rekao nešto sto se nekome ne sviđa, to ne smije biti problem, već što mu se emisija potrošila i što permanentno govori gluposti koje se većini uljuđenih ne sviđaju – loš je, šablonski subverzivan, nepripremljen, nameće stavove, izlizala se forma. privatizira termin te selektivno prijateljsko-ideološki promovira izdavače, knjige, autore, firme, a omalovažava neistomišljenike.

Jednostavno je zreo za hlađenje i novi novinarski zadatak.

Mnogi se to iz nekog razloga ne usude reći, ali ja otvoreno kažem da tu emisiju treba ukinuti. Trebalo je još prije tri godine otkad kvalitetom ne zadovoljava standarde, napisao je potpredsjednik HHO-a Igor Peternel.

Udruge veterana zagrebačkih branitelja Vukovara: Šteta koju je Stanković nanio je nemjerljiva

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari