Pratite nas

Vijesti

Mladen Pavković: Šukeru bi najbolje bilo da ostane u Tajlandu

Objavljeno

na

suker hnsBivši hrvatski nogometni reprezentativac Davor Šuker naprosto se nije snašao na mjestu predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza (HNS). Njegovim dolaskom hrvatski nogomet, prije svega onaj koji se igra na hrvatskim stadionima, od prve do zadnje lige, uistinu je postao “močvara”, (svaka čast izuzecima), a to se najbolje može vidjeti na blijedim, dosadnim, neatraktivnim utakmicama, pa čak i onima u kojima se sastaju trenutačno najbolje ekipe. U prvom planu je novac, odnosno “formula” – uzmi i bježi!

Kao predsjednik HNS-a, Šuker je poglavito u zadnje vrijeme učinio sve da još više sroza ugled hrvatskog nogometa, pa je umjesto da vadi “kestenje iz vatre”, nakon neodigranog derbija između Dinama i Hajduka i velikog skupa navijača u središtu Splita, jednostavno pobjegao iz Hrvatske, zbog drugih, njemu značajnijih obveza. To bi isto tako bilo kao da je kapetan prvi pobjegao s broda koji tone.

U želji da spasi svoju “guzicu”, ovaj je nekada iznimno cijenjeni loptogurač krenuo u ofanzivu da nakon HNS-a postane član izvršnog odbora FIFA-e.

  • Želim pomoći ljudima u nogometu. Imam iskustvo s terena i izvan njega te razumijem nogomet. Nadam se kako bih jednoga dana mogao postati član izvršnog odbora FIFA-e. Još uvijek sam mlad i mogu učiti od g. Makudija, a nadam se da će on i dalje biti član IO FIFA-e- izjavio je.

Ok. U nogomet se razumije. Znao je igrati i znao je zabijati golove. Ali, zbog toga je bio iznimno plaćen i dobio je pregršt priznanja. No, kad je postao predsjednik HNS-a tu je odmah pao na ispitu. Pokazao se kao vratar koji ne može zaustaviti loptu ni ako mu je netko uputi s pedesetak metara. Međutim, zahvaljujući njegovu radu u najznačajnijoj nogometnoj organizaciji, svrstavanjem u klanove i gledanja samog sebe u ogledalu (“Ogledalce, reci tko je najljepši?”) doveo je zajedno sa svojim suradnicima “najljepšu sporednu stvar na svijetu” na dno dna. Stječe se dojam da mu je najvažnije izigravati nekog Mesiju, (nešto što mu je nedostižno da živi još dva života), a ustvari je običan pijun, kojem je on i sam on na prvom mjestu.

Ne, za to se nismo borili!

Tek kad Državno odvjetništvo, Uskok i slični organi gonjenja uđu u rad (ne samo NK Zadra) tek će se onda vidjeti pravo djelo nogometnih “stručnjaka”. To dobro zna i Šuker, pa je brže bolje “nestao” iz Hrvatske.

Stoga, nikako se ne smije dozvoliti da ovaj čovjek koji je iznimno kriv za ovo što danas imamo u nogometu (dno dna!) predstavlja Hrvatsku u organizaciji kakva je FIFA. Prvo se s njim i HNS-om trebaju pozabaviti organi gonjenja, a u FIFA-u treba doći netko iz Hrvatske koji možebitno nije bio kao Šuker ( ima i većih i kvalitetnijih igrača od njega), a koji će raditi na europskoj i svjetskoj sceni ne za dobrobit svoga novčanika, već za istinske interese hrvatskog nogometa. Šuker to očito nije.

Jedno su njegove igre i medalje kad je bio aktivan igrač, a ovo je nešto sasvim drugo. No, bojimo se da ni u FIFA nije bolja kad su kadrovi u pitanju, a to dokazuje i primjer Šukera koji su uhvatio za hlače Worawi Makudija, pa preko njegovih leđa, (a ne “legalno”), želi ući u IO ove najveće svjetske organizacije. Neka se prvo Makudi raspita kakvu je kaljuži aktualni predsjednik HNS-a ostavio iza sebe, pa neka onda odluči.

Inače, Šukeru bi najbolje bilo da kao legenda hrvatskog nogometa, nakon svega, ostane u Tajlandu (tamo su lijepe žene), jer to će biti manje štete nego da se vrati i počne nam soliti pamet, tim više što je već potrošio sve kredite.

A sa Šukerom treba otići i sav onaj mutež oko HNS-a, a poglavito iz prvoligaških ekipa, (svaka čast izuzecima), jer oni uz silni kapital nisu znali ništa drugo nego se još više osobno obogatiti, pa je za pretpostaviti da takvi nogometni “službenici” mogu gurnuti nogomet u još dublju baru.

Stoga, gospodine Šukeru, dobili ste dva žuta kartona!

Dosta nam je vas i vašeg nogometa!

Mladen Pavković

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Vijesti

Uhićenje Hamdije Abdića ‘Tigra’ samo alibi za pogrom hrvatskih branitelja

Objavljeno

na

Objavio

Pravi cilj pogroma hrvatskih branitelja u BiH, posebno sad nakon izricanja presude šestorci i potvrđivanja postojanja udruženog zločinačkog pothvata, je dovesti bh. Hrvate u situaciju da se nema tko pobuniti kad im konačno bude oduzimana konstitutivnost.

Nakon izricanja presude hercegbosanskoj šestorci te u iščekivanju posljedičnog pogroma hrvatskih branitelja u BiH, svjedočili smo trima slučajevima koji bi trebali pokazati navodnu nepristranost bh. pravosuđa, piše Jurica Gudelj Dnevnik.ba

Tako je na području Konjica uhićeno 13 Bošnjaka koji se sumnjiče za ratne zločine počinjene nad Srbima u toj općini, a potom i četvorica Srba za ratne zločine počinjene nad Bošnjacima Donjeg Vakufa. Jučer je, pak, u Bihaću uhićen Hamdija Abdić zvani Tigar koji se sumnjiči za ubojstvo generala HVO-a Vlade Šantića. Da je riječ o farsi govori činjenica da nije uhićen glavni čovjek tzv. ARBiH u Bihaću, zapovjednik 5. korpusa Atif Dudaković s kojim je general Šantić sjedio prije nego što je „odveden“.

Kako se bliže božićni blagdani, a time se rapidno povećava i mogućnost uhićenja hrvatskih branitelja, čini se kako bh. pravosuđe posljednje poteze vuče kako bi kasnije moglo kazati: „vidite da nismo selektivni, ne hapsimo samo Hrvate, pa priveli smo i 13 Bošnjaka iz Konjica, četvoricu Srba iz Mrkonjić Grada, pa čak i Hamdiju Tigra“.

Perfidna je to igra bh. pravosuđa koje kontroliraju bošnjačke političko-obavještajne strukture.

Pravi cilj pogroma hrvatskih branitelja u BiH, posebno sad nakon izricanja presude šestorci i potvrđivanja postojanja udruženog zločinačkog pothvata, je dovesti bh. Hrvate u situaciju da se nema tko pobuniti kad im konačno bude oduzimana konstitutivnost.

Hrvatima se danas konstitutivnost ne može tek tako oduzeti jer još uvijek postoji veliki broj pojedinaca i organizacija koji bi se tomu žestoko usprotivili. Zbog toga se taj proces i pretvorio u mrcvarenje. No, aktiviranjem stotina optužnica protiv vojnog i političkog rukovodstva bosanskohercegovačkih Hrvata iz posljednjeg rata, doći će do novog (i posljednjeg?) vala odlaska Hrvata iz BiH.

Hrvati s razlogom ne vjeruju bh. pravosuđu koje Hrvate sudi po jednom, strožem, a Bošnjake po drugom, blažem, kaznenom zakonu. To je upravo ono što bošnjačka struktura i želi postići: njima je upravo cilj da Hrvati napuštaju BiH, a ne da im se sudi u BiH. Oni, naime, ne žele da Hrvati odsluže svoje kazne i ostanu u BiH, jer bi tako dobili stotine osoba koje bi se sutra mogle pobuniti protiv velikobošnjačke hegemonije.

Puno je pametnije, rezoniraju bošnjačke strukture, Hrvatima zaprijetiti optužnicama, neke nepravedno osuditi i time poslati poruku svima ostalima: bježite odavde dok još možete!

U cijeloj toj igri Hrvati su potpuno nespremni, ljudi su prepušteni sami sebi, te zbog nepostojanja bilo kakve strukturalne pomoći, radije biraju napuštanje BiH, nego ulazak u kafkijanske procese koji mogu skončati samo onako kako je skončao i proces Slobodana Praljka u Haagu.

Hrvati danas moraju biti organizirani i suglasni oko osnovnih problema s kojima se kao narod suočavaju u BiH: ne smije biti pregovora o konstitutivnosti vlastitoga naroda i ne smije biti kompromisa o procesuiranju branitelja.

Bosna i Hercegovina kakvu danas imamo nije onakva država kakvu želimo. Ako se Hrvati u današnjoj BiH ne osjećaju sigurno i slobodno, čemu onda služi takva BiH? Hoće li Hrvati i dalje nastaviti graditi monstruma koji jede njihove ljude, ili će se možda posvetiti zaštiti vlastitoga naroda, a o BiH neka skrbe oni koji su ju pretvorili u ono što je danas: dvije države pod jednim krovom, jedna za Srbe a druga za Bošnjake u kojoj su Hrvati očigledni višak!

Jurica Gudelj Dnevnik.ba

Hamdija Abdić Tigar uhićen zbog ubojstva generala Vlade Šantića

facebook komentari

Nastavi čitati

Vijesti

UNATOČ KIŠI: Više od tisuću studenata predalo zahtjeve i tisuće potpisa za Hrvate u BiH!

Objavljeno

na

Objavio

Unatoč jakoj kiši danas je u Zagrebu na prosvjednom skupu u organizaciji hrvatskih studenata iz Hrvatske i BiH bilo prisutno više od 1 000 studenata.

Studenti s drugim građanima okupili su se u utorak 12. prosinca na Trgu bana Josipa Jelačića u 13 sati odakle su krenuli prema Trgu sv. Marka s glavnim transparentnom „S prijezirom odbacujemo vaše podaništvo“.

Nakon okupljanja na Markovom trgu, ispred Hrvatskog sabora, otpjevana je hrvatska himna te je održana minuta šutnje u čast svim poginulim i preminulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu te svim žrtvama rata.

Studenti su naglasili kako su se okupili i prije četiri godine na istom mjestu, samo nekoliko dana nakon prvostupanjske presude hercegbosanskoj šestorki, pod geslom „Još nije kasno!“. Ipak, kako su istaknuli, vlasti su zanemarivale vrlo važne činjenice, što je dovelo do smrti „čovjeka koji je s prijezirom odbacio laži, gledao na nepravdu i koji je prezirao nelogičnost i nerad dobrog dijela predstavnika njegovog naroda, za koji je na kraju i život dao!“

Studenti su uspjeli prikupiti preko 6000 potpisa za svoje zahtjeve koje su pročitali na skupu. Naglasili su kako ne žele dozvoliti da se „Hrvatska ponižava zbog sitnih interesa“ te da iznose konkretne zahtjeve kako bi se zaštitili sunarodnjaci u Bosni i Hercegovini, jer je vrijeme da dođe „do oštrog suprotstavljanja onima koji gaze ljudska, politička, ekonomska i sva ustavna prava Hrvata u Bosni i Hercegovini“.

Među potpisnicima našli su se i saborski zastupnici iz kluba zastupnika HDZ-a, Mosta, Hrasta, nezavisni zastupnici, HSS-a,  zastupnici Europskog parlamenta, generali HV-a i HVO-a, mnogi sveučilišni profesori, akademici i javni intelektualci.

Studente je u Hrvatski sabor, gdje je i službeno predana predstavka s potpisima, primilo izaslanstvo HDZ-a na čelu s Božom Ljubićem, Mosta na čelu s Božom Petrovom i drugima,  Hrasta na čelu s Hrvojem Zekanovićem, Neovisnih za Hrvatsku na čelu sa zastupnikom Željkom Glasnovićem te Ivicom Mišićem kao zastupnikom stranke Promijenimo Hrvatsku.

Na sastanku je, kako doznajemo, više puta naglašeno kako je za Hrvate u BiH važan konsenzus političkog Zagreba. Mladi su zastupnicima istaknuli kako žele da se zajedništvom nadiđe dnevna politika po pitanju Hrvata u BiH, a sudeći po podršci iz gotovo svih parlamentarnih stranaka, to su i uspjeli.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari