Connect with us

Reagiranja

MLADEN PAVKOVIĆ: Tv- emisiju o braniteljima zamijenili onom o – životinjama

Objavljeno

on

U programu Hrvatske radio- televizije (HRT), od prošle subote, umjesto emisije posvećene hrvatskim braniteljima i stradalnicima „Veterani mira“ (urednica Marija Miličević), sve do kraja ljeta bit  će prikazivane druge. Naime, i na HRT-u su počeli ljetni odmori. No, emisiju o braniteljima zamijenila je emisija o životinjama, što drugim riječima znači da nitko nije nezamjenjiv! Sva sreća što je počelo Europsko nogometno prvenstvo u Francuskoj, pa svi manje-više  pitaju: kad će na programu biti nova utakmica hrvatske reprezentacije?

[ad id=”68099″]

A to što je u Hrvatskoj „politički cirkus“ to je već polako počelo biti „normalno“. Namjerno su, baš kao i svakog ljeta, pod izgovorom „nove sheme“, ukinuli na nekoliko mjeseci emisiju posvećenu problemima branitelja, (i ne samo nju!), kao nešto marginalno i nevažno. Sad ćemo se nagledati i problema raznih životinja, poglavito onih koji žive od Afrike, SAD-a do Australije. Na taj način HRT kao da želi poručiti: eto, dragi hrvatski branitelji, odnosno gledatelji,  nemate samo vi probleme, imaju ih i drugi, naročito majmuni, lavovi, slonovi, zebre, konji, ptice, vukovi, ovce, hijene…

Zbog tzv. ljetne sheme, HRT je već krenuo i s brojnim reprizama. U trgovinama to nazivaju „rasprodajama“. A kad su „rasprodaje, onda su umnogome i manje cijene. No, to ne važi za HRT. Oni i dalje svoj program (koji na žalost sve više poprima odsjaj onog kojeg je uređivala ekipa „zadnjeg nositelja Titove štafete“) uredno naplaćuju po punoj mjesečnoj cijeni od 8o kuna. I ne samo to. Brojni gledatelji nam se javljaju kako baš ovih dana sve više na svoje adrese primaju ovrhe od te i takve televizije, ako su zakasnili platiti samo dvije ili tri rate.


Nema se tu što reći, sve je po zakonu!

U drugim zemljama, kad bi bila ovakva (nikakva) politička situacija kakva je trenutačno kod nas, vjerojatno bi političari i novinari (poglavito) televizije, odgodili  godišnje, i posvetili se vađenju države iz blata.


Takav HRT kakav je danas, pa da ima još četiri programa, osim što nam „ne treba“, užasno je skup, tim više što je već i vrapcima na grani jasno i vidljivo da isključivo služi onima koji su trenutačno na vlasti. Čak su i zabavne emisije tako napravljene (zar ne g. Branko Uvodiću) da u njima mogu gostovati manje-više samo oni koji podržavaju većinu u Vladi ili Saboru. Divota jedna.

Oni koji dođu početkom jeseni  na vlast prvo što trebaju uraditi je ukinuti pretplatu na HRT, jer tko hoće neka plati i gleda „naručeni“ program!

Mladen Pavković

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari