Pratite nas

Reagiranja

MLADEN PAVKOVIĆ: U ratu su nas ubijali metkom, a ovi danas – ovrhama!

Objavljeno

na

U Hrvatskoj je u blokadi čak oko 320.000 građana, što u postotku znači da blokiran račun ima njih blizu 8 posto, od kojih je čak 12 posto radno sposobnih stanovnika. Prosječni dug je oko 101.800 kuna. Svi oni duguju oko 35 milijardi kuna. Među svim tim ljudima iznimno je veliki broj i hrvatskih branitelja. Riječ je o ljudima koji su bili prvi kad je trebalo, ali koji nakon što su se vratili s prvih crta obrane nisu našli posao, ili su pak ostali bez njega.

[ad id=”93788″]

Kad smo odlazili u Domovinski rat, u borbu protiv srpskog i inog agresora, nije bilo važno niti je tko pitao: jesi li završio fakultet ili visoku, višu ili srednju školu, ili imaš samo osam razreda. Čak te nitko nije ni pitao: jesi li zdrav! Najvažnije je bilo – „da nas vide da nas ima!“.

I dok su se jedni borili, drugi su radili to isto, ali samo i isključivo za sebe, za svoju osobnu korist. Ti koji su „bili prvi kad je trebalo“, poglavito u raznim nezakonitim pretvorbama, krađama i slično, (svaka čast iznimkama), smislili su i zakone, kako još više osiromašiti one koji ni prije nisu ništa imali.

Među ostalim, donijeli su Zakon o ovrhama, koji ubija ljude, bez ispaljenog metka!

Čudo neviđeno!

Eto, javio nam se jedan od hrvatskih branitelja, s prvih crta obrane, koji nije imao sreću ni da bude ranjen, da ga metak okrzne, a prošao je, veli, gotovo sva bojišta. Danas, sa svojom obitelji od četiri člana (nezaposlena supruga) jedva proživljava s 2.500 kuna. Naravno, ima i kredite koje ne može otplaćivati.

Međutim, objasnio nam je, kako (hrvatska) država pljačka svoje građane i na manjim iznosima? Vrlo jednostavno. Od odvjetnika, veli on,  dobijete prijedlog za ovrhu, od recimo 1.042,90 HRK, koliko ste recimo ostali dužni za neplaćanje telefonskih usluga. No, onaj kojem ste dužni prilaže tome novi dokument, a u kojem piše da ste im dužni ne navedeni sumu, već novu, od 1.442,90 kuna. E, sad na to trebate platiti još slijedeće troškove (sve s pdv-om): trošak za rad odvjetnika – sastav prijedloga za ovrhu u iznosu od 312,50 kn te nekakvi materijalni trošak od  25 kuna. Zatim dolazi na red trošak javnog bilježnika. Javno bilježnička nagrada (baš tako piše!) u ovom vam konkretnom slučaju iznosi 100 kuna, a trošak dvije dostave 37,50, ili ukupno – 475 kuna! Međutim, nije tu kraj. Sad vas još „oderu“ i za kamatu, (recimo niste platili unazad godinu dana) tako da se ovrha od 1.042,90 kuna penje na nevjerojatnih – 2.185 kuna!

To je primjer, kaže nam  branitelj, (četiri godine proveo u ratu), za jedan uistinu omanji iznos, pa si tada možete samo zamisliti koliko trebaju plaćati oni koji su uzeli „povoljne“ kredite za stan, obrt i slično.

No, dobro. Dug se mora platiti, ali…tko se u hrvatskoj državi borio da za tisuću kuna, mora platiti više nego duplo? Tko je izmislio da razni odvjetnici i javno bilježnici enormno zarađuju na hrvatskoj sirotinji? Tko je od tih koji su u tim i takvim poslovima bio sudionik Domovinskoga rata? Vjerujte jedan ili gotovo – ni jedan!

U ratu su nas ubijali srpski i ini agresori: metkom, granatom, pa i nožem.

Ovi danas ubijaju za „zelenim stolom“, sa papirima!

Takva „ubijanja“ ne bi smislili ni naši dojučerašnji neprijatelji.

Ne, za to se drugovi i drugarice, gospodo i gospođe,  nismo borili!

Mladen Pavković

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Šajeta prozvao Škoru: Među nama kompozitorima ima i onih koju Hrvatsku vole iskreno

Objavljeno

na

Objavio

Šajeta: Znate li one strane tvrtke koje utjeruju dugove našim građanima? E pa Škoro se svojedobno gorljivo zalagao da i ZAMP svoje dužnike proda jednoj takvoj.

Popularni istarski kantautor Šajeta na svom Twitter profilu prokomentirao je predsjedničku kandidaturu svog estradnog kolege Miroslava Škore, objavljujući crticu iz života poslovno-estradnog svijeta.

Sudeći po sadržaju objave, Škoro na Šajetin glas ne treba računati.

– Znate li one STRANE tvrtke koje utjeruju dugove našim građanima, koje otkupljuju od banaka i sličnih? E pa Škoro se svojedobno gorljivo zalagao da i ZAMP svoje dužnike proda jednoj takvoj! Na sreću nije prošlo, jer među nama kompozitorima ima i onih koju Hrvatsku vole iskreno, napisao je na svom profilu Dražen Turina Šajeta, prenosi Novi list.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

Mladen Pavković: Što ne ode od društva na vlasti koje ne ispunjava njegova nadanja i želje?

Objavljeno

na

Svako malo, tandem Pupovac-Kraus, iskorištavaju pojedine obljetnice iz NOB-a za svoju promidžbu i političke mitinge, a onda i za „proizvodnju“ neprijatelja.

Na tim i takvim događanjima najmanje je riječ o onome zbog čega su došli, već se sve po „srpskom“ receptu pretvara u pljuvanje i bljuvanje Hrvata i Hrvatske države.

U nedjelju, 23. lipnja 2019. „tandem“ je „gostovao“ u Jadovnu, jednom od logora smrti  u vrijeme ustaške vladavine.

Umjesto da su se istinski poklonili žrtvama, mediji javljaju da su prije svega skrenuli pozornost da se u Hrvatskoj  negiraju  zločini počinjeni u NDH!?

Zatim su dodali da žele da puna istina dopre do javnosti i do mladih koji o ovim zločinima ne znaju ništa.

Želimo da se otvoreno kaže da je NDH bila zločinačka tvorevina, jer skupine i pojedinci to negiraju. Na primjer, prije nekoliko dana predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je primila Hrvatski obrambeni zdrug Jazovka“ – istaknuo je Ognjen Kraus, koji predstavlja židovske organizacije u Hrvatskoj.

Kao prvo, o NOB-u i njihovih protivnicima, u Hrvatskoj se iznimno mnogo zna. Od II. svjetskog rata, pa sve do današnjih dana o tom razdoblju uči se u svim školama. Do 1990. djeca su (kao u Kini i Sjevernoj Koreji) morala  ići u obilazak svih područja vezana uz NOB-e, Tita i partije.

Otkad je stvorena hrvatska država pod vodstvom prvog hrvatskog predsjednika i vojskovođe dr. Franje Tuđmana o hrvatskom obrambenom Domovinskome ratu u školama se uči svega nekoliko sati.

U kojoj školi se, primjerice, uči o Junacima Domovinskoga rata iz njihovih sredina, odnosno koja osnovna ili srednja škola (o fakultetima da i ne govorimo) nosi ime po nekom od stradalih hrvatskih ratnika?

U vrijeme komunizma čak je i tvornica donjeg rublja morala nositi ime po nekoj Titovoj partizanki!

Inače, gospodine Kraus, pa najviši hrvatski politički dužnosnici ne jednom, već neprestano poput papagaja, ponavljaju ono što vi želite čuti (ali očito pravite se da ne čujete) da je NDH bila zločinačka tvorevina, jedino je dr. Franjo Tuđman govorio da „NDH nije bila samo kvinsliška tvorevina i fašistički zločin nego je predstavljala i izraz težnji hrvatskog naroda za samostalnošću“. Slično se moglo čuti i od bl. Alojzija Stepinca. Nu, unatoč toga i oni su osuđivali zločine koji su se tada događali.

Što bi vi još htjeli? Da Grabar-Kitarović, Jandroković ili Plenković ono što neprestano govore o NDH samo za vas i Pupovca to i potvrde kod „javnog bilježnika“?

Pored toga, Pupovac „pleše kola“ s onima na vlasti, pa što s njima već jednom ne riješi ovo pitanje, što ne ode, ako vidi da oni dozvoljavaju relativizaciju zločina, da ne daju da se zabrani HOS-ova zastava?

A to što je predsjednica Republike primila predstavnike organizatora skupa Jazovka, dakle ljude koji svake godine pod njezin visokim pokroviteljstvom organiziraju komemoraciju za nevine  žrtve, bačene poput pasa u duboku jamu, nije baš ništa sporno, osim pitanja-zašto ti partizani-zločinci nisu još  na robiji?

Zar se, gospodine Kraus, i danas mora i treba šutjeti o stravičnim partizanskim i komunističkim zločinima nad nevinim Hrvatima, poglavito nakon II. svjetskog rata?

Ne, taj film više nećete gledati!

Milorad Pupovac, koji navodno odlično živi od „stvaranja i napuhavanja ustaških i inih zločina“, istaknuo je da nije dovoljno samo posjećivati Jasenovac i Jadovno, da treba ići i u 50 drugih mjesta stradanja.

Da, ali nije rekao (to mu ne pada ni na pamet) da treba ići i u mjesta stradanja nevinih Hrvata. Samo iz doba Domovinskoga rata u Hrvatskoj je otkriveno oko 150 masovnih grobnica.

Milorade ili Mile, kako te neki zovu, jesi li posjetio barem jednu masovnu grobnicu, ili neko selo koje su spalili Srbi? Što ne dođeš nikada recimo u Škabrnju, mjesto nedaleko kojeg si rođen i odrastao, pa da vidiš i čuješ kako su i zbog čega  Srbi u ovom ratu masakrirali hrvatsku djecu, žene, starce…

I to je hrvatska povijest, ili bi trebala biti!

Ali, ne. Pupovac i kompanija isključivo obilaze mjesta iz II. svjetskog rata i tamo nam drže lekcije. Što ne odu nekada i u posjet Golom Otoku ili Staroj Gradiški ili u neki od mnogobrojnih logora Hrvata koji su od 1991. bili u Srbiji?

Zašto im to nije prihvatljivo, kad su žrtve žrtve?

O NOB-u, Titu i partiji dosad je snimljeno nekoliko tisuća filmova i objavljeno na desetke tisuća knjiga. Tito je još uvijek na popisu počasnih članova HAZU, ali i pojedinih gradova kao što je Zagreb.

A zašto pupovci i slični toliko „forsiraju“ partizanske i slične obljetnice? Pa, u prvom redu da  prikriju stravične zločine Srba, od Vukovara, Voćina, Zadra, Gospića, Saborskog, Knina, Kijeva, Šibenika, Karlovca do Dubrovnika,  u hrvatskom obrambenom Domovinskome ratu.

Misle i vjeruju da će bukom prebrisati suvremenu hrvatsku povijest.

Malo sutra!

Mladen Pavković

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari