Pratite nas

Zanimljivosti

Mladen Pavković: Veliko priznanje Antonu Kikašu

Objavljeno

na

Institut za liderstvo i inovacije u Torontu (Kanada) svake godine dodjeljuje 12 nagrada istaknutim Kanađanima, a ove godine jedna od tih nagrada pripala je i – Antonu Kikašu.

U povodu ove svečanosti, Institut je objavio i knjigu 150 Extraordinary Canadians/150 istaknutih Kanađana.

To je iznimno priznanje za ovog uspješnog poduzetnika, humaniste i donatora, tim prije što Kanada ima oko 37 milijuna stanovnika, tako da je uistinu velika čast naći se među ovim odabranim osobama.

Ovih dana Kikaš dolazio i u Hrvatsku, pa je to još jedna prigoda da mu čestitamo na ovom zasluženom  priznanju, kao i na svemu što je dosad učinio za slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu.

Mladen Pavković

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Zanimljivosti

Što je lokalna transmisija virusa Covid-19

Objavljeno

na

Objavio

stock.adobe.com

U Grudama došlo do lokalne transmisije, iz Doma zdravlja pozivaju na pojačan oprez

Na području općine Grude najvjerojatnije je došlo do lokalne transmisije koronavirusa. Od posljednja tri pozitivna slučaja, dvije osobe su povezane s postojećim klasterima, dok treća osoba nije povezana.

S obzirom da se mnogi pitaju što je to Lokalna transmisija, ovom prilikom objasniti ćemo pojam lokalne transmisije virusa Covid-19:

Lokalna transmisija znači kada netko dobije npr. korona virus Covid-19, a ne zna se izvor od koga je dobio. Dakle, kad ne znamo izvor od koga je netko ‘dobio virus’, onda se kaže da je riječ o lokalnoj transmisiji.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Zanimljivosti

Od Covida-19 se oporavila 103-godišnja Talijanka

Objavljeno

na

Objavio

foto HINA

Žena sa sjevera Italije koja u kolovozu treba proslaviti 104. rođendan pobijedila je Covid-19 izazvan novim koronavirusom, izvijestio je talijanski list La Repubblica.

Ada Zanusso se razboljela početkom ožujka u domu za starije Maria Grazia u provinciji Biella, oko 100 kilometara zapadno od Milana.

U istom domu je 21 drugi štićenik podlegao Covidu-19, piše La Repubblica. “Netko gore je zaboravio na mene”, izjavila je Zanusso, navodi list.

Njen sin Giampiero, koji je s njom u kontaktu putem video poziva, kaže da ona “još uvijek čita bez naočala, znatiželjna je i stalno želi znati što radimo”. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari