Connect with us

Reagiranja

MLADEN PAVKOVIĆ: Vi nama „čede“, mi vama pupovce!

Objavljeno

on

Nakon više od šest godina, odnosno od uhićenja ili bolje rečeno kidnapiranja hrvatskog branitelja Veljka Marića u Srbiji, kojeg su nakon toga bez dokaza u Beogradu osudili na drastičnu kaznu od 12 godina, ponovno jedan (pravi) skandal na relaciji Srbija-Hrvatska.

Srbijansko tužiteljstvo potvrdilo je da je „tamo daleko“ uhićen muškarac i da je optužen za špijunažu te da ima državljanstvo Republike Srbije i Hrvatske. Kasnije su mediji s naše i njihove strane javili da je riječ o Čedi Čoloviću (57), časniku u mirovini Republike Srpske, zbog kojeg je navodno u Hrvatskoj uhićeno desetak srbijanskih ratnih zločinaca.

Takav skandal se ne pamti već duže vrijeme. No, ono što su  Srbi najavljivali, očito su počeli provoditi, a umjesto uhićenja hrvatskih branitelja počeli su žustro s uhićenjem „hrvatskog špijuna“.

Sada se s nestrpljenjem pitamo: hoće li doći i do razmjene špijuna? Valjda su i hrvatske tajne i ine službe uhitile, ili se pripremaju da to učine, nekog tko ima veze sa špijunažom sa Srbijom? Kako to da Srbi već godinama znaju „sve“ i o hrvatskim braniteljima, a Hrvati „baš ništa“ o onima koji su bili agresori na Republiku Hrvatsku, koji su činili najteže ratne i ine zločine u Vukovaru, Pakracu, Lipiku, Škabrnji, Gospiću, Zadru, Osijeku i u niz drugih mjesta i gradova Lijepe naše?

Vjerujemo da hrvatske tajne službe dobro znaju tko osim Pupovca, Stanimirovića, Mesića, Josipovića, Pusića, Teršelić i sličnima, kontinuirano komunicira sa „drugom stranom“, pa im možebitno prenose i informacije iz Registra branitelja, ili pak gospodarske o Todoriću i drugima koji su već kao doma i u Hrvatskoj i u Srbiji.

Možemo očekivati da će „špijun Čedo“ vrlo brzo dobiti najmanje 12 godina robije, kao uistinu nevini Marić. No, kad ćemo napokon doživjeti da i Hrvatska počne javno progoniti „čede“, kojih ima od vrha pa do dna?

U ovakvim prigodama (kao na filmu) možda ćemo biti svjedoci, kao što smo rekli, i razmjene „špijuna“. Neki se šale pa kažu, kad je bal nek je bal! Mi vama pupovce, a vi nama –naše!

I neka dalje cvate  tisuću cvjetova – rekao bi Mao Ce Tung!

Mladen Pavković/Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari