Connect with us

Reagiranja

MLADEN PAVKOVIĆ: Živjela Hrvatska s Hrvatskom na čelu!

Objavljeno

on

Svako malo kad netko od hrvatskih političara otputuje u službeni posjet nekoj zemlji, kao što je primjerice ovih dana hrvatski ministar vanjskih poslova Miro Kovač boravio u Izraelu, naprosto je prisiljen  javno se ispričavati i pravdati da Hrvatska nije zemlja „rastućeg fašizma i ekstremizma“,  da ne „potiče zločine Nezavisne Države Hrvatske“, te da ne umanjuje razmjere ustaških i inih zločina u II. svjetskom ratu.

[ad id=”93788″]

Hrvatska se zalaže za istinu, poglavito o onom što se dogodilo na prostorima bivše Jugoslavije, kad je na njezinom čelu bio Josip Broz Tito. Do istine o hrvatskoj povijesti uistinu je teško doći, jer je od 1945.-1990. objavljeno na desetke tisuća knjiga, iznimno mnogo članaka, snimljen veliki broj dokumentarnih i igranih filmova i slično, a u kojima se kontinuirano prikazivala jedna strana, tj. jedna (komunističko-partizanska) istina.

Problem u Hrvata je i taj što je većina tzv. komunističkih povjesničara nakon stvaranja slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države, samo preokrenula kape i bez ikakvih provjera (poput bivših Udbaša)  zaposlila se u raznim medijima, od televizija do dnevnih i tjednih novina, što su im oni koji su dobrim dijelom nekada dijelili financijska sredstva iznimno naklonjeni, jer su došli iz „Kumrovačke škole“(svaka čast iznimkama).

Sve što je hrvatski „disalo“, od knjiga, filmova, serija, pa do dječjih slikovnica obično bi „propadalo“ na raznim natječajima, od državnih do općinskih, (i tu, svaka čast iznimkama), a prolazilo je (i prolazi!) sve ono što je bilo „upereno“ protiv Hrvata, Tuđmana, hrvatskih branitelja i stradalnika i hrvatske države.

Jednom riječju, kad je istinska hrvatska propaganda u pitanju, svih ovih godina činilo se i čini da se ništa nije promijenilo, kao da je duh Josipa Broza i Jugoslavije  još u glavama relativno mnogih, koji nikada nisu i ne će prihvatiti hrvatsku državu.

Što radi većina hrvatskih veleposlanstva u svijetu? Koliko su ona doprinijela da se sazna istina o hrvatskoj povijesti? Kad ste čuli da je u povodu nekog značajnijeg hrvatskog blagdana neko veleposlanstvo izvan Hrvatske, od Budimpešte, Pariza, Moskve, Rima, New Yorka, Berlina, pa do onih u Južnoj Americi organiziralo neku domoljubnu priredbu, koncert, izložbu, tribinu…?

Je li se netko zapitao: koliko je u tim i takvim državnim institucijama zaposleno „Jugoslavena“, a koliko onih koji su stvarali hrvatsku državu?

Mediji izvještavaju da je u Izraelu čak i Efraim Zuroff, direktor jeruzalemskog Centra Simon Wiesenthal,  „ocrnio“ našeg ministra vanjskih poslova, (ali i ministra kulture!),  govoreći mu da nije istina da u Hrvatskoj (malo da karikiramo) „nisu ludi za NDH i zločinima ustaša“. Hrvati neprestano upozoravaju na tisuće „Hudih jama“, Macelja, Jazovki i niz drugih komunističkih stratišta, a poglavito na zločine i genocid učinjen u Domovinskome ratu od strane srpskog i inog agresora u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, ali to ti koji se „brinu“ da Hrvatska ne bude „fašistička“ jednostavno ne žele  čuti ni vidjeti.

Čak 25 godina od početka srpske i ine agresije na Hrvatsku, one koji se i dalje bore da Lijepa naša ostane to za što su 15 tisuća ljudi dali svoje živote, (u BiH i više!), razni ekstremni ljevičari, bivši ekstremni komunisti, bivši partizani, Udbaši i drugi, sve domoljube proglašavaju – ekstremnim desničarima, što znači da oni nisu za Jugoslaviju već za – Hrvatsku!

Kakvo je to zlo, naspram onih koji bi trebali biti suđeni za zlodjela koja su činili u vrijeme komunizma?

Osim toga, neka nam razni zuroffi objasne zbog čega do danas nitko nije odgovarao od onih koji su u vrijeme Domovinskog rata masakrirali sve i sva što hrvatski diše, od Vukovara, Pakraca, Škabrnje, Saborskog, Karlovca, Osijeka, Lipika, Đakova, Voćina, pa  do Varaždina?

Sudilo se i slalo na robije tek manji broj tzv. izvršitelja, ali ne i visokih zapovjednika!

Zbog čega  ni jedan bivši Udbaš nije još pravomoćno osuđen?

U Hrvatskoj nema ni jedne županije koja nije imala nevino poginulih u obrambenom (!) Domovinskome ratu! Tim zuroffima ne smetaju primjerice „jugoslavensko-četnički“ derneci kakav je ovih dana održan u Kumrovcu! Zašto?

Zbog čega se i toliko godina nakon II. svjetskog rata Hrvatska i samo Hrvatska mora opravdavati za navodne zločine u tom vremenu, koje su navodno počinili Hrvati, a nitko nikoga vani ne pita za četničke zločine nad Hrvatima, od 1945.-1990. i od 1991.-1996.?

Zar gospodine ili druže Zuroff u Austriji primjerice nama „nacionalizma“ ili tzv. ekstremnih desničara? Tko danas proziva za bivši fašizam jednu Italiju, Njemačku ili Japan, zašto se njihovi ministri vanjskih i inih poslova nikada ne moraju pravdati kad odlaze u posjet drugim državama da kod njih nema „nacionalizma“?

Hrvatska je po mnogo čemu jedinstvena: ima desnicu, nacionaliste, pa čak i jednog Thompsona, a „nema“ komunističke i ine zločince, ratne profitere, izdajnike, dezertere, pa  ni Junake Domovinskoga rata!

Stoga, kako bilo da bilo, – Živjela Hrvatska s Hrvatskom na čelu!

Mladen Pavković

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari