Pratite nas

Hrvatska

Mladen Pejnović šef DUUDI-a mora odstupiti ili ga Milanović mora smijeniti.

Objavljeno

na

Da je Republika Hrvatska puna apsurda to smo znali i prije. Vidjeli smo kako ministri ugrađuju kupaonice u svoje kabinete, plaćaju stolove po 70 tisuća kuna, mijenjaju parkete koji škripe za 1,2 milijuna kuna ili naručuju državni avion da ih vozi za njihove potrebe. Vidjeli smo svakavih rasipničkih postupaka ljudi koji bi trebali služiti svome narodu jer značenje njihove dužnosti “ministar” je sluga, sluga naroda.

Ono što je prevršilo svaku mjeru je kada firma kćer Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom ‘Državne nekretnine’ planira preseliti u privatni prostor koji će plaćati 420 000 kuna godišnje, reagirali su iz HSP-a Hrvatske.

Radi se o državnom poduzeću kojem je osnovna djelatnost upravljanje i/ili prodaja državnih nekretnina. Poslovi koji se obavljaju su uglavnom uredske prirode.

Ako znamo da država ima tisuće neiskorištenih kvadrata na različitim lokacijama u gradu Zagrebu, u HSP-eu ne vidimo razloga da se za tih 30 zaposlenika ne pronađe nekoliko ureda u kojima bi se brinuli za državnu imovinu.
Dopuštamo da su ti prostori neuvjetni i da ih treba urediti. Vjerujemo da uređenje nekoliko stotina kvadrata državnih prostora neće prijeći iznos jednogodišnje najamnine, uz uvjet da se ne primjenjuju standardi uređenja ureda jednog ministra kojem su „škripali“ parketi.

Način na koji se ovo planira napraviti neodoljivo podsjeća na slučaj „PLANINSKA“ koja je opravdavana na isti način na isti način na koji to čini Mladen Pejnović, a radilo se isključivo o „pretvorbi“ ili prelijevanju državnih novaca u nečije privatne.
Ovakovo neodgovorno ponašanje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom je nedopustivo, kao i nemušto objašnjenje Mladena Pejnovića zašto mora preseliti zaposlenike iz državnog u privatni prostor.

U vrijeme sveopće informatizacije tako je nebitno gdje ko radi i s koje lokacije obavlja posao, ali je izgleda nekomu jako bitno da u vrijeme dok pola Hrvata kopa po kontejnerima neki neodgovorni aparatčik dijeli državne novce i prelijeva ih u privatne džepove.

Možda je ovo što radi Mladen Pejnović zakonito, ali je svakako duboko nemoralno.

Zato predlažemo premijeru da ovakvom ponašanju svojih dužnosnika kaže DOSTA, spomenutog Pejnovića neka razriješi i svakako provjeri ima li u ovome i svim ostalim slučajevima koje je vodio DUUDI elementa nezakonitosti, navodi se u priopćenju kojeg potpisuje predsjednik te stranke Daniel Srb.

[ad id=”40551″]

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Hrvatska

MUP-u isporučene hrvatske jurišne puške VHS-K2

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Hina

Ministarstvu unutarnjih poslova (MUP) u četvrtak je isporučeno tisuću hrvatskih jurišnih pušaka VHS – K2 nakon što je u rujnu potpisan sporazum ministarstva i tvrtke HS produkt, doznaje se u MUP-u.

“Napominjemo kako su naši najbolji instruktori specijalne i interventne policije, Uprave za posebne poslove sigurnosti, Policijske akademije i puškari pušku prethodno testirali u različitim uvjetima i taktičkim situacijama.

Rezultati testiranja pokazali su kako ova jurišna puška, u odnosu na pušku koju policija trenutno koristi, pruža nemjerljivo veću sigurnost pri rukovanju i za policijske službenike koji rukuju oružjem, tako i za okolinu”, ističu u MUP-u. (Hina)

facebook komentari

Nastavi čitati

Hrvatska

Krstičević: “Predsjednici i premijeru nosim pozitivno mišljenje”

Objavljeno

na

Objavio

Saborski Odbor za obranu, nakon dvosatne je rasprave jednoglasno dao pozitivno mišljenje o prijedlogu stručnog povjerenstva MORH-a za kupnju višenamjenskih borbenih aviona. No, još je tajna koji će avion Hrvatska kupiti jer se o prijedlogu još moraju očitovati Vijeće za obranu i Vlada. 

“Sigurno da bi mi svi željeli ono što je najbolje, a najbolje je i najskuplje. Prema tome možete kupiti ono što si možete priuštiti, a da ne utječe na ostali razvoj Oružanih snaga i proračun RH. Vjerujem da će Vlada donijeti odluku u tom kontekstu”, izjavio je predsjednik saborskog Odbora za obranu Igor Dragovan.

“Zadnja stvar koja je također vrlo bitna su investicije – dakle partner koji će nam dati priliku, koji će investirati u Hrvatsku. Tako da ovaj projekt ne bude samo trošak nego i prilika za veću zaposlenost, tehnologiju i tehnička znanja koja su potrebna. Zato molim malo strpljenja, odgovornost je velika”, poručio je ministar obrane Damir Krstičević.

Novinari su Krstičevića izravno upitali ide li pred Predsjednicu i premijera s izraelskom ponudom, no on je izbjegao izravno odgovoriti. “Idem kod Predsjednice i premijera s pozitivnim mišljenjem, jednoglasnim, saborskog Odbora za obranu”, rekao je Krstičević nakon sjednice Odobra koja je iza zatvorenih vrata trajala više od dva sata.

Krstičević je najavio da će javnosti prezentirati sve četiri ponude nakon što Vlada donese odluku o nabavci. Nabrojao je ključne točke kod donošenja odluke – tip aviona, njegova cijena(za koju je rekao da mora biti “priuštiva”) te je naglasio da mora doći i do strateškog partnerstva. o čemu smo pisali u jučerašnjoj Kolumni

Kako kupiti najskuplje zrakoplove i još zaraditi dosta novaca!?

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari