Pratite nas

Događaji

Mladi iz Prijedora u posjetu Mostaru

Objavljeno

na

Humanitarna udruga Altruist iz Mostara je u sklopu projekta “Udruženi mladi za toleranciju i razumijevanje“ protekli vikend u Mostaru upriličila druženje s članovima Udruga DON iz Prijedora s mladima našega grada. Skupina od dvadesetak mladih je u sklopu trodnevnih aktivnosti u petak posjetila trening  mostarskih mažoretkinja gdje su se upoznali s njihovim radom i aktivnostima, te brojnim nagradama i odličjima s domaćih i međunarodnih natjecanja.

Rušenje barijera

Vedrana Alpeza, administrativna asistentica Udruge Altruist i pomoćnica na projektu, kazala je da je prvenstveni cilj ovoga projekta rušenje barijera između mladih iz dva entiteta i različitih vjerskih pripadnosti. “Mladi iz Prijedora su oduševljeni posjetom Mostaru. Stvorena su nova prijateljstva, a na kraju su pale i suze rastanka. Otišli su oduševljeni i puni dojmova”, kazala je Alpeza.
Na rasporedu posjeta Mostaru se našla i edukacija o volonterstvu i društveno-korisnom radu u Udruzi Altruist, nakon čega je upriličen obilazak znamenitosti Grada Mostara. Mladi su također nazočili i rukometnoj utakmici 8. kola Premijer lige BiH u rukometu između ekipe Zrinjskog i Prijedora, koja se odigrala u dvorani na Bijelom brijegu.
Nakon utakmice u subotu večer upriličen je nastavak druženja i večera.

Međusobno razumijevanje

Mladi iz Prijedora, kojima je ovo prvi posjet Mostaru, iskoristili su jučerašnji dan kako bi posjetili stadion HŠK Zrinjski. Ovaj projekt je osmišljen s ciljem smanjivanja nejednakosti i uspostavljanja međusobnog razumijevanja među mladima iz različitih sredina. Projekt je financiralo Veleposlanstvo SAD-a u BiH, trajat će 8 mjeseci, a mladi iz Mostara koji su ovom prigodom bili domaćini će u ožujku 2015. godine posjetiti Prijedor. (DL)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Oglasi

Komentari