Connect with us

Kronika

Mladić koji je u Glini predsjedniku SDSS-a Miloradu Pupovcu vikao ‘Ubi Srbina’ je Srbin

Published

on

isječak/

U vijesti da je protekle srijede jedan mladić u Glini predsjedniku SDSS-a Miloradu Pupovcu vikao “Ubij Srbina” ostala je neizrečena zanimljiva činjenica – da je taj mladić po ocu Srbina,a majka mu je Srbijanka iz Novog Sada. Riječ je o D. P -u iz Zadra, pripadniku zadarske navijačke skupine Tornado.

” Delegacija SDSS-a obišla je razrušeno područje s ciljem da dogovori pomoć te ubrza obnovu ionako ratom i ekonomski poharanog područja. Nešto poslije 13 sati skupina mladića, očito navijača, verbalno ih je napala u Glini, prijeteći fizičkim nasiljem i vrijeđanjem na nacionalnoj osnovi.

U središtu grada, u više navrata, grupe mladića Pupovcu su uputili niz uvreda, nazivajući ga lopovom, smećarom, psovali mu majku, pozdravljali ustaškim pozdravom, a sve to uz uobičajeno “Ubij Srbina”, izvijestili su mediji ne znajući za taj detalj o porijeklu mladića koji je tako vrijeđao Milorada Pupovca.

Otac tog navijača je iz sela Smoković, u zadarskom zaleđu u kojem su većinom živjeli Srbi i koje je u ratu teško stradalo.

“Čudno je to da pripadnik srpske manjine u Hrvatskoj viče “Ubij Srbina”. To samo ukazuje na poremećene vrijednosti u našem društvu. Dečko se vjerojatno trebao iskazati pred svojih kolegama navijačima i biti “veći Papa od Pape”. Popovcu koji je već tridesetak godina u politici se puno toga može predbaciti i kritizirati ga, ali nikako zbog toga što je Srbin”, kazali su nam predstavnici lokalne srpske zajednice u Zadru, napominjući kako ni oni ne odobravaju Pupovčevu nespretnost kada je poginulima u Petrinji i Glini “brojao krvna zrnca” izdvajajući da je među njima bilo i građana srpske nacionalnosti.

“To je nedopustivo i neprimjereno. Druga je stvar kad se dogodi u nekoj stranoj zemlji neka katastrofa pa se evidentira ima li među njima hrvatskih državljana, a ovo što je napravio Pupovac nema smisla”, kazao je jedna od njih, piše Mok.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari