Connect with us

Politika

Mlinarević: ‘U gradu Osijeku postoje projekti stari više godina kojima se trebao natkriti prostor osam tržnica Grada Osijeka. Svi stoji u ladicama’

Objavljeno

on

Domovinski Pokret

Vesna Vučemilović, kandidatkinja Domovinskog pokreta za županicu Osječko-baranjske županije i Berislav Mlinarević, nezavisni kandidat za gradonačelnika grada Osijeka na zajedničkoj konferenciji za medije govorili su o problemu neadekvatnog održavanja postojećih tržnica u gradu Osijeku.

„Tržnica na kojoj danas stojimo odraz je stanja i politika koje su se godinama vodile prema hrvatskoj poljoprivredi. U poljoprivredu ulažemo ogromna sredstva i milijarde poticaja, ali bez ikakvog plana i programa. Za ono čega imamo dovoljno nemamo prerađivačke kapacitete, a imamo za one kulture kojih nemamo dovoljno, poput šećerne repe“, istaknula je Vesna Vučemilović.

Naglasila je kako se nakon zatvaranja dviju šećerana, u Virovitici i Osijeku, gdje je pet stotina radnika ostalo bez posla, našim poljoprivrednicima ne isplati sijati šećernu repu. To, kako kaže, dovoljno govori na koji način o poljoprivredi promišlja Ministarstvo poljoprivrede te istaknula kako su tržnice odraz loše poljoprivredne politike jer su OPG-ovima one jedini kanal za plasiranje proizvoda.

„U gradu Osijeku postoje projekti stari više godina kojima se trebao natkriti prostor osam tržnica Grada Osijeka. Na području gradske četvrti Retfala je trebao biti izgrađen „Društveni dom“ u sklopu kojeg bi bila izgrađena i nova tržnica. Svi ti projekti završili su u ladicama“, izjavio je Mlinarević.

Istaknuo je kako je njegov cilj te prostore približiti građanima na adekvatan način te napraviti objekte koje služe svrsi kako izlagačima, tako i građanima.

„Želimo jednako djelovati u svim gradskim četvrtima, a i mjesni odbori zaslužuju proizvode koji rastu u vrtovima našega grada“, naglasio je Mlinarević.

Osijeku su, kako su istaknuli, potrebne adekvatne tržnice u svim dijelovima grada i prigradskim naseljima kao i veća briga o glavnoj gradskoj tržnici na Gajevom trgu u cilju zadovoljstva svih građana koji dolaze na tržnice, ali i brojnih OPG-ova kojima je to značajan ili jedini izvor prihoda.

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari