Connect with us

Vijesti

Mnoštvo u dostojanstvenom odavanju počasti žrtvi Vukovara

Objavljeno

-

foto HINA

Mnoštvo domoljuba iz cijele Hrvatske i susjednih država s hrvatskom dijasporom hodaju dostojanstveno u koloni sjećanja kojom se danas odaje počast stradanju Vukovara u Domovinskom ratu.

Središnji komemorativni program održan je u dvorištu vukovarske bolnice, a nazočio mu je cijeli državni vrh, predsjednik Republike Zoran Milanović te predsjednici Hrvatskog sabora i Vlade, Gordan Jandroković i Andrej Plenković.

U Vukovar su domoljubi počeli pristizati još sinoć, da bi najveći broj došao rano jutros osobnim vozilima, autobusima, a velik je i broj motorista. Mnogi su ogrnuti hrvatskim zastavama ili su u majicama s natpisom Hrvatskih obrambenih snaga, dok kolona prolazi gradskim ulicama do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata, gdje će državna i druga izaslanstva položiti vijence i upaliti svijeće.

S tornja Župne crkve sv. Filipa i Jakova odzvanja zvuk zvona, a iz prostorija Hrvatskog radija Vukovar preko zvučnika se emitiraju emisije i javljanja ratnog novinara toga radija Siniše Glavaševića ubijenog na Ovčari.

U Vukovaru je danas sunčan dan, otvoreni su i ugostiteljski objekti, a brojni Vukovarci koji žive duž trase kojom prolazi kolona sjećanja, kolonu promatraju i s prozora svojih kuća.

Duž puta kojim prolazi kolona, upaljeno je i nekoliko tisuća crvenih lampiona koje su rano jutros upalili učenici vukovarskih osnovnih škola.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas