Connect with us

Modni Osvrt: Prva dama primjerena, S. Milanović elegantna, Pusić loše odabrala

Objavljeno

-

ako ponekad pogriješi u odabiru haljina, pa odjene kao kanarinac žutu kreaciju, sinoć je najprimjerenije odjevena bila predsjednikova supruga Tatjana Josipović. [pullquote_right]Bivša šefica protokola Stjepana Mesića Milada Privora ocjenjuje odjeću uzvanika na proslavi[/pullquote_right]

Svečanost ulaska u Europsku uniju bio je na diplomatskom nivou prvorazredan događaj, a samim time i prilika da političarke i političari pokažu svoje umijeće i znanje u odabiru svečanih odijela i toaleta. Ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić, koja inače ne griješi u odabiru odjeće i ima specifičan, pomalo za političarku neuobičajen stil, na tom je testu pala jer je odabrala haljinu koja nije primjerena ni njenoj funkciji ni samom događaju.

– Haljina Vesne Pusić bila je jako lijepa, ali ona nikako nije smjela biti bez rukava. Nakit koji je imala, točnije ogrlica, bila je preteška i ona ju je dokrajčila – komentirala je Milada Privora, nekadašnja šefica protokola bivšeg predsjednika Mesića. Ona kao šefica diplomacije, nastavila je Privora, zna da se na protokolarnim događajima nikako ne smije nositi haljina bez rukava. Priča bi bila potpuno drugačija da je imala bolero ili da se zaogrnula kakvim šalom. Otegotna okolnost bila joj je i to što joj je povremeno ispod naramenice od haljine provirivala naramenica od grudnjaka. Iako ponekad pogriješi u odabiru haljina, pa odjene kao kanarinac žutu kreaciju, sinoć je najprimjerenije odjevena bila predsjednikova supruga Tatjana Josipović.

– Savršena je bila u tamnoplavoj haljini koju je kombinirala sa svijetlim čarapama. Sve je upotpunila decentnim perlama, bila je najelegantnija – pohvalila ju je stručnjakinja za protokol. Atraktivna i elegantna bila je premijerova supruga Sanja Musić Milanović koja općenito ne griješi u modnim kreacijama, ni osobnim ni protokolarnim.

– Imala je nježnu, elegantnu haljinu primjerenu događaju. Iako su i njezine ruke bile razodjevene, ona je imala preklop na ramenima i to je dopušteno – rekla je Privora. Ona je svojom haljinom, nastavila je, ublažila strogi i napeti izgled svog supruga koji je bio opterećen samom proslavom. Privora je posebno pohvalila držanje Sanje Musić Milanović.

– Ona kao da je rođena na dvoru, sjedila je uspravno kao svijeća, posve elegantno – rekla je. I bivša premijerka Jadranka Kosor, koja nije suviše hrabra u odijevanju i igra na sigurno, zadovoljila je svojom odjevnom kombinacijom. U ljetnoj, bijeloj haljini upotpunjenoj koraljima bila je primjerena svečanosti ulaska u EU – rekla je Privora.

Koliko smo uspjeli primijetiti Jadranka Kosor imala je crne, zatvorene cipele koje ipak nisu pristajale bijeloj, laganoj haljini, pa bi to mogla bit zamjerka njenoj odjevnoj kombinaciji. Sve strane uzvanice, rekla je Privora, bile su u redu odjevene pa tako i predsjednica Litve Dalia Grybauskaite. Kada je riječ o snažnijim polovicama, nisu se baš proslavili premijer Zoran Milanović i predsjednik Ivo Josipović. Imali su identične kravate, a to se ne radi!

– Njihova odjela bila su u redu, ali ista. Ni priča s istim crvenim kravatama nije im trebala. Kada su shvatili da su iste, jedan ju je trebao promijeniti, ali očito su se dogovorili da će ih obojica staviti – komentirala je Milada Privora. Predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso po njoj je bio besprijekoran kao i svi strani gosti. galerija

VLM

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas