Pratite nas

Gospodarstvo

MOL na obali Dunava najavljuje izgradnju novog impresivnog sjedišta kompanije

Objavljeno

na

MOL Grupa danas je najavila planove o preseljenju svog korporativnog sjedišta do 2021. godine u MOL Campus, novu kompanijsku poslovnu zgradu od impresivnih 83.000 četvornih metara, koju će projektirati jedan od najpoznatijih arhitektonskih studija na svijetu, Foster + Partners iz Velike Britanije.

Zgrada visoka 120 metara,  koja će biti budući radni prostor za 2.500 zaposlenika, bit će smještena na obalama Dunava, u južnom dijelu Budimpešte, u blizini današnjeg sjedišta kompanije.

Znameniti projektanti stvaraju novu europsku arhitektonsku atrakciju

Trenutno je sjedište MOL Grupe raspršeno u pet okruga Budimpešte, u zgradama sagrađenim uglavnom sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Nova poslovna zgrada koja će se prostirati na 83.000 četvornih metara, uključivat će i toranj visok 120 metara s podijem te će tako formirati jedinstveni kampus, koji bi, prema najavama, trebao biti otvoren 2021. godine. Novo će sjedište donijeti inspirativan radni prostor za MOL-ove zaposlenike, zahvaljujući svojim suvremenim karakteristikama i opremi koji prate posljednje arhitektonske trendove i najmoderniju tehnologiju. Studio Foster + Partners poznat je po svojim ikoničkim projektima kao što je Apple Park u Cupertinu, u Kaliforniji, toranj “Gherkin” u Londonu te sjedište Commerz banke u Frankfurtu. Budimpešta će tako biti drugi grad u Srednjoj i Istočnoj Europi koji će imati zgradu koju je projektirao ovaj prestižni studio. To je do sada bila samo Varšava, s poslovnom zgradom Metropolitan te tornjem Varso, koji je u fazi izgradnje. Mađarski partner britanskog arhitektonskog studija bit će FintaStudio.

Zsolt Hernádi, predsjednik Uprave i glavni izvršni direktor MOL Grupe komentirao je:  „U našoj strategiji 2030. postavili smo cilj da MOL postane prvi izbor za zaposlenike. Izgradnja novog sjedišta kompanije, MOL Campusa, pomoći će nam u njegovu ostvarivanju. Ovom zgradom stvorit ćemo najinovativnije radne prostore u Srednjoj Europi koji će nam pomoći u privlačenju budućih talenata. Naša je namjera sagraditi sjedište kompanije bez kompromisa u smislu dizajna, izgradnje, tehnologije ili održivosti. Surađujemo s najboljim profesionalcima i koristimo materijale najviše kvalitete. Bit će veliko zadovoljstvo raditi u ovoj zgradi. Uvjeren sam da je MOL Campus, kojega stvaramo zajedno sa studijima Foster + Partners i FintaStudio, pravo oličenje naše ambicije da MOL postane jedna od najprogresivnijih kompanija u regiji.“

Nigel Dancey, Stariji izvršni partner u studiju Foster + Partners izjavio je: “Ovo je revolucionaran projekt iz više razloga, i to ne samo za MOL, već i za Budimpeštu. On predstavlja jedinstven izazov – osigurati zadovoljavanje funkcionalne potrebe organizacije, najviše standarde održivosti te poštivanje povijesnog okruženja. Budući da naša vizija radnih prostora ide u smjeru suradnje, spojili smo dvije zgrade – toranj i podij – u zajednički oblik, povezan s prirodom. Kako toranj i podij postaju jedan element, stvara se osjećaj povezanosti kroz uredske prostore, dok vrtne zelene površine međusobno povezuju katove.”

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Gospodarstvo

Osječko-baranjsku županija dodjeljuje uskrsnice za 5.155 umirovljenika

Objavljeno

na

Objavio

Povodom blagdana Uskrsa od 19. ožujka 2018. godine počinje isplata jednokratnih novčanih pomoći u iznosu od 150,00 kuna, odnosno uskrsnica za 5.155 umirovljenika s područja Osječko-baranjske županije. Naime, sukladno financijskim mogućnostima Županije, župan Ivan Anušić donio je rješenje o isplati uskrsnica umirovljenicima s prebivalištem na području Osječko-baranjske županije čija je mirovina 1.200,00 kuna ili manje.

Za tu namjenu iz proračuna će se isplatiti ukupno 773.250,00 kuna, a novac će se dostaviti na kućne adrese umirovljenika.

Isplata ovih jednokratnih novčanih pomoći obavlja se prema Ispisu korisnika mirovine za Osječko-baranjsku županiju koji vodi Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje, i to za korisnike starosnih, prijevremenih starosnih i obiteljskih mirovina i korisnike invalidskih mirovina zbog opće nesposobnosti za rad i profesionalne nesposobnosti za rad, a korisnici nisu u radnom odnosu.

Uskrsnicu mogu ostvariti i umirovljenici čiji ukupni iznos mirovina ostvarenih u Republici Hrvatskoj i inozemstvu iznosi 1.200,00 kuna ili manja, kao i drugi korisnici mirovine koji iz nekih razloga nisu na popisu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, a imaju navedeni iznos mirovine.

U županijskom proračunu osigurana su i dodatna sredstva za umirovljenike koji eventualno nisu na navedenom popisu HZMO-a, a također imaju mirovinu 1.200,00 kuna ili manje te stoga mogu podnijeti zahtjev Upravnom odjelu za zdravstvo i socijalnu skrb Osječko-baranjske županije, Osijek, Kapucinska 40/I.

Zahtjevi za isplatu 150,00 jednokratne novčane naknade primat će se do kraja travnja, a za eventualne nejasnoće građani se mogu javiti na telefonski broj 031 221 660.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Rimac gradi tvornicu u Kini vrijednu milijardu kuna

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Poslovni.hr

Rimac automobili zajedno sa svojim kineskim partnerom Camel grupom u Kini grade tvornicu električnih motora i baterija vrijednu 158,2 milijuna američkih dolara odnosno gotovo milijardu kuna.

Rimac će uložiti pet milijuna eura i znanje te dobiti 40 posto vlasništva. Tvornica bi se treba izgraditi do kraja ove godine

Nova tvornica bit će usmjerena isključivo na kinesko tržište.

“Kina nam je važna, jer predstavlja najveće tržište na svijetu za električne automobile, autobuse, kamione i druga prijevozna sredstva te bilježi najveći rast”, rekao je za Poslovni dnevnik Mate Rimac.

Tvornica se gradi u gradu Xiangyangu u centralnoj kineskoj pokrajini Hubei, i podjednako je udaljena, oko tisuću kilometara od tri najvažnije gospodarske točke, Pekinga, Šangaja i Hong Konga. Na širem gradskom području živi pet i pol milijuna ljudi.

Prema podacima gradske uprave Xiangyanga u posljednjih pet godina na području grada realizirano je investicija u vrijednosti 400 milijardi juana. Preračunato, to je nešto manje od 400 milijardi kuna. Koliko je taj iznos ulaganja velik najbolje ukazuje usporedba s Hrvatskom. Taj jedan, nama manje poznati kineski grad primio je samo u posljednjih pet godina gotovo dvostruko više investicija nego cijela Hrvatska od osnutka do danas.

Kineski proizvođač baterija ulaže 30 milijuna eura u Rimac Automobile

 

Rimac u Ženevi predstavio svoj novi superautomobil

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati