Connect with us

Iz Svijeta

Moldavija: Parlament potvrdio prozapadnu vladu

Objavljeno

-

Foto: EPA

Parlament Moldavije potvrdio je u četvrtak prozapadnu vladu na čelu s premijerom Dorinom Receanom koji je obećao da će pokrenuti ekonomiju i zacrtati put prema Europskoj uniji.

Receana (48) imenovala je u petak predsjednica Mia Sandu kako bi zamijenio Nataliju Gavrilitu čija je vlada dala ostavku nakon 18 teških mjeseci obilježenih gospodarskim problemima i navodnom miješanju Rusije.

Bivši ministar unutarnjih poslova i savjetnik predsjednice, Recean je dobio potporu 62 od 101 zastupnika u parlamentu, nakon što je predstavio smjernice svoje politike u programu nazvanom “Prosperitetna, sigurna, europska Moldavija”.

“Želimo biti u sigurnom svijetu u kojem se poštuju međunarodni ugovori, u kojem se problemi između zemalja rješavaju dijalogom, u kojem postoji poštovanje prema malim zemljama. Želimo biti punopravna članica EU-a”, ističe se u političkom programu.

Recean je prije glasanja u parlamentu rekao da će njegova vlada imati samo četiri ministra koji nisu bili u prošloj vladi.

Radi se o ministrima financija, infrastrukture, pravosuđa i energetike.

Recean je iskusan političar koji je bio tajnik Vrhovnog vijeća sigurnosti, savjetodavnog tijela o vojnim pitanjima i pitanjima nacionalne sigurnosti, te ministar unutarnjih poslova od 2012. do 2015. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari