Connect with us

Vijesti

Moli za nas, fra Zvjezdane

Objavljeno

on

Svet si, Zvjezdane. U Svetohraništima srdaca naših uz Isusa i Mariju, zasigurno živiš i Ti. Mi ranjenici, mi živi mrtvaci, mi koji se jedino pokajasmo, dođosmo do Tebe, a Isus nam dade oprost i Majka Marija, snage da nastavimo dalje u Svjetlosti, prinoseći našu patnju radosno na Oltar Života, kojeg nam je Bog Otac podario.

Hvaljen Isus i Marija

U tom milom, kratkom i meni najljepšem pozdravu, zrcali se čitav Tvoj život, dragi pater Zvjezdan. Molitvenom blagošću, bezuvjetnom Ljubavlju Isusovom i samozatajnim zagrljajem Majke naše Marije, podizao si nas i blago nas usmjeravao prema Svjetlu Života. Ništa Ti teško bilo nije. Nitko Ti od nas nije bio suvišan. Svi smo mi, ma kakvi god bili prije, Tvoja braća i Tvoje sestre. Najponizniji si čovjek kojemu me Gospodin stavio na put. U toj blagosti, strog, ali pravičan. Navještaj si bio Radosne riječi. Niti Tvoj iznošeni habit, kao ni Tvoje bistre, uvijek vedre oči, niti ruke Tvoje, uvijek spravne na blagoslov i odriješenje, nisu odavale Tvoj umor, niti brige Tvoje. Sav si se sažeo u poniznost. Živio si Obraćenje. Svakodnevno. Bio si apostol neizmjerne Ljubavi Gospodnje.

Bezuvjetno si svjedočio Ljubav Isusovu, muku i Križ Gospodina Našega, svojim trpljenjem, svojom patnjom i svojom bolešću. Blizina smrti nije izbrisala osmijeh s Tvoga dragog lica, koje je sada navještalo Život Vječni i Tvoj skori radosni susret s Jedinim našim Učiteljem i Majkom sviju nas.

Blagoslovljen je dan kada si se rodio za ovu zemlju, za nas, Tvoje suputnike i supatnike. Blagoslovljena je svaka Tvoja riječ koju si izgovorio. Blagoslovljen je svaki pogled Tvoj. Blagoslovljen je svaki blagoslov Tvoj. Blagoslovljeno je i Tvoje rođenje za Nebo, kao što smo blagoslovljeni svi mi, koji smo, poput dječice ponovno učili moliti, voljeti, živjeti, osluškujući Te i učeći od Tebe, prije svega učeći od Tebe i Tvoje poniznosti i sebedarja.

Svet si, Zvjezdane. U Svetohraništima srdaca naših uz Isusa i Mariju, zasigurno živiš i Ti.

Mi ranjenici, mi živi mrtvaci, mi koji se jedino pokajasmo, dođosmo do Tebe, a Isus nam dade oprost i Majka Marija, snage da nastavimo dalje u Svjetlosti, prinoseći našu patnju radosno na Oltar Života, kojeg nam je Bog Otac podario.

Doviđenja pater Zvjezdan, do viđenja! I…

Moli za nas, pater Zvjezdan. Moli, da ne predamo ovu našu jedinu Domaju, u ralje zlih i Zloga. Moli, da budemo spravni na žrtvu sebedarja.

Jer…

„dok je srca bit će i Kroacije”

Božidar Alić

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari