Connect with us

Religija i Vjera

Molitvom 1212. put odana počast sv. Tripunu

Objavljeno

on

Foto: Hina

Sveti Tripun, zaštitnik biskupije i grada Kotora, proslavljen je u srijedu 1212. put, dostojanstveno, u miru i skladu s epidemiološkim mjerama.

Središnje misno slavlje predvodio je mons. Petar Palić, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski.

Vjernike je pozdravio Apostolski nuncij Luigi Pezzuto, a posebno zanimanje izazvalo je prvo obraćanje vjernicima novoimenovanog kotorskog biskupa mons. Ivana Štironje koji je ovom prilikom najavio svoje službeno ređenje i preuzimanje biskupije 7. travnja u Kotoru.

„Radostan sam i sretan što sa ovog mjesta mogu poslati čestitke i pozdrave svim žiteljima Kotorske biskupije, koji slave Svetog Tripuna, sveca nepodijeljene crkve kojeg podjednako slavi Istok i Zapad. Da moćna Božija ruka zaustavi ovo zlo korona virusa, sjetimo se naših bolesnika kao i lječničkog i bolničkog osoblja kao i svih žrtava koronaviruasa“, poručio je mons. Ivan Štironja.

Zbog epidemioloških mjera ove godine izostati će uobičajena Vanjska proslava na prvu nedjelju nakon 3. veljače, Kolo sv. Tripuna i procesija ulicama grada s relikvijama. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari