Connect with us

Naši u svijetu

Molitvom i kolom Bokeljske mornarice odana počast sv. Tripunu

Objavljeno

-

Foto: Hina

Sveti Tripun, zaštitnik biskupije i grada Kotora, proslavljen je u nedjelju 1211. put u nazočnosti velikog broja hodočasnika, građana i vjernika Boke kotorske.

Sveti Tripun, zaštitnik biskupije i grada Kotora, proslavljen je u nedjelju 1210. put, u nazočnosti velikog broja hodočasnika, građana i vjernika Boke kotorske.

Svečanošću ispred glavnih gradskih vrata, prijavkom i predajom zastave, dočekani su odredi Bokeljske mornarice iz Tivta i Herceg Novog, a potom je formiran odred Bokeljske mornarice koji se u pratnji gradske glazbe Kotora i Tivta uputio pred katedralu Svetog Tripuna.

Admiralu Bokeljske mornarice Antunu Sbutegi predat je prijavak, izvršena je smotra mornara, ispaljen počasni plotun, nakon čega je Bokeljska mornarica odigrala tradicionalno kolo svetog Tripuna.

Euharistijsko slavlje predvodio je mons. Ivan Devčić, riječki nadbiskup.

U ime domaćina, kotorske biskupije, vjernike i hodočasnike pozdravio je Rrok Gjonllesaj, apostolski upravitelj Kotorske biskupije.

Nakon misnog slavlja uslijedila je procesija ulicama Kotora.

Osim brojnih vjernika iz Boke i hodočasnika iz Hrvatske slavlju su prisustvovali Nina Obuljen Koržinek, hrvatska ministrica kulture, Marija Vučinović, ministrica bez portfelja u vladi Crne Gore, veleposlanik Hrvatske u Crnoj Gori Veselko Grubišić te članovi diplomatskog zbora.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas