Connect with us

Najave

Monodrama – Mario Filipi stopostotni invalid Domovinskog rata gostuje u zagrebačkoj ‘Vidri’

Objavljeno

-

Mario Filipi gostuje u zagrebačkoj „Vidri“. Dođite!

U četvrtak, 25. listopada od 20 sati u dvorani zagrebačke „Vidre“ (Draškovićeva 80), Mario Filipi, stopostotni invalid hrvatskog obrambenog Domovinskog rata, izvest će svoju monodramu – „Kako glumiti normalnog čovjeka“.

Ova predstava već je s velikim uspjehom prikazana i u dvorani Vatroslava Lisinskog, a protkana je elementima mjuzikla i stand-upa te praćena video prezentacijom.

Filipi je tijekom Domovinskog rata ostao bez dijelova jedne ruke i noge, probijajući se kao hrvatski branitelj-dragovoljac u Vukovar. Stoga, postavlja pitanje: kako dalje živjeti, jer noga ne će narasti, a velika je patnja živjeti bez nje – rekao je jednom prigodom.

Ovu monodramu svakako treba pogledati. Treba vidjeti što može čovjek koji je u ratu izgubio svoje zdravlje (srećom ne i život), a smisao za boljim nikada ga nije napustila.

To trebaju vidjeti i teško ranjeni i bolesni poput njega, jer kroz svoj nastup svakako će im pružiti nadu da se nikada ni u kojoj prigodi ne treba predati. Evo, on je kao stopostotni vojni invalid svojedobno (u dva navrata) pokušao preplivati i La Manche, objavljuje knjige, priređuje izložbe, pjeva, bavi se voćarstvom itd. i tako redom.

Na poticaj redatelja Borisa Svrtana osmislio je i ovu monodramu te se s uspjehom okušao i kao glumac.

Stoga, dođite u što većem broju podržati Maria Filipija.

Zaslužio je.

Mladen Pavković

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas