Pratite nas

Pregled

Mons. Vlado Košić: U Njemačkoj nisu osuđena tek dvojica udbaša nego čitav jugo-komunistički sustav

Objavljeno

na

Mons. Vlado Košić, biskup sisački – Homilija na blagdan Velike Gospe

Svetište Majke naših stradanja, Gora, 15. kolovoza 2016.

Draga braćo i sestre,

1. Nalazimo se u našem marijanskom svetištu, uz obnovljenu crkva Uznesenja BDM u Gori koju smo prozvali Majkom naših stradanja. Podsjetimo se: ovo je marijansko svetište jedno od starijih u Hrvatskoj, a svakako najstarije u našoj Sisačkoj biskupiji. Osnovali su ga templari davne 1201. godine kada su se ovdje nastanili. Crkva je bila rušena dvaput: prvo, od Turaka 1591., te prije 25 godina, dakle 1991., od srpskih osvajača. Razorena do temelja, a spomenik kulture nulte kategorije. Velik je i dugotrajan bio postupak obnove, no prošle je godine zasjala u svojem izvornom gotičkom stilu. Bila je posvećena 8. prosinca 2015. Žao nam je što još nije završena potpuna obnova svetišta, naime vanjska crkva i župni stan. Nije bilo ni novaca ni vremena za to. Ipak, malo po malo, ako Bog da, dogodine bismo mogli imati uređenu vanjsku crkvu, a za koju godinu i župnu kuću. Naziv koji se tu od davnine pridaje Mariji je jednostavan: Majka Božja Gorska. No, lani, na dan posvete crkve, nakon dvostrukog rušenja i velike treće njezine gradnje dali smo joj još i ime: Majka naših stradanja. Doista, ona je sama patila proživljavajući muke svoga Sina, ali ona i s nama hodi tijekom povijesti kao naša Mati i našem stradanju daje smisao, vodi nas u nebesku proslavu, kamo je i sama uznesena dušom i tijelom, što slavimo upravo današnjom svetkovinom.

2. Poruka je današnjeg blagdana: s Marijom i mi se trebamo, dušom i tijelom, uzdići u nebo. Premda je to naš konačni cilj, i na zemlji se trebamo približiti Bogu i tako već ovdje biti u predvorju neba. Svjesni smo da se naše uzdignuće na zemlji događa u neprestanoj napetosti između naših stradanja, tj. patnji, podnošenja bolesti, nepravdi, jednom riječju križa te proslave, čega su znakovi i predokus radosti koje nam On daje. No, mi znamo, kako nas je to naš Učitelj Isus naučio, da treba ići za njim, da učenik nije veći od Učitelja, jer njega su progonili, i nas progone, ali on je uskrsnuo i pobijedio, i mi s njime pobjeđujemo. Primjer nam je – i to već ostvaren – BDM. Dakle, uskrsnuće nije samo neka daleka nada za čovječanstvo u budućnosti, nego već je jedan čovjek – žena BD Marija to postigla.

Današnja Riječ Božja uči nas da je „zmaj ognjen, sa sedam glava i deset rogova“ koji označuje đavla uvijek u borbi s Bogom. Zato je zaratio i protiv Marije koja je – kako donosi Knjiga otkrivenja (Otk 12,1-6) – nosila Sina Božjega, želeći ga proždrijeti čim ga rodi. Tu se sjećamo židovskog bezbožnog kralja Heroda koji je dao pobiti betlehemsku dječicu da bi tako, među njima ubio i novorođenog Mesiju. No, Bog ga je zaštitio tako što je anđeo upozorio sv. Josipa da s Marijom i djetetom Isusom bježi u Egipat, sve dok nije kralj Herod umro. Herod je umro, ali su se pojavili još gori herodi, željni krvi i ljudi i Boga. No, uvijek je taj rat bio osuđen na propast jer s Bogom se nitko ne može boriti i pobijediti. Drugo čitanje (1Kor 15, 20-27a) donosi riječi apostola Pavla koji govori o Isusovom uskrsnuću i veli: „prvina Krist, a potom – svi koji su Kristovi“, dakle, prva poslije Krista bila je uzeta na nebo njegova Majka Marija, a to čeka i sve nas, ako smo Kristovi. Evanđelje nam je donijelo prekrasnu pjesmu, zahvalnicu i molitvu slave Bogu, koju je izrekla i ispjevala Marija u susretu s rođakinjom Elizabetom (Lk 1,39-56). Ta nam molitva pokazuje Marijinu poniznost – ona sebe zove „neznatnom službenicom Gospodnjom“, i svu njezinu okrenutost Bogu komu je neizmjerno zahvalna za sva velika djela što joj on učini. Marija u Bogu gleda onoga koji se brine za malene i njih uzvisuje, a koji bogate i silne ostavlja prazne i detronizira. Marija i nas uči da gledamo u Boga s pouzdanjem, da se od njega nadamo pravednosti i brizi za siromahe i malene, da vjerujemo njezinu Sinu koji je došao da dade život za nas i naše spasenje.

Što sve to govori nama danas, koja je aktualizacija ovih poruka?

3. – BDM je žena, djevica i majka: ona nas potiče na molitvu i brigu za dostojanstvo svake žene. U svom pismu o dostojanstvu žene /Mulieris dignitatem – koje možemo nazvati i pohvalom, kako on kaže, ženskom geniju – sv. Papa Ivan Pavao II. napisao je da je upravo BD Marija uzor ženama i da su one pozvane u svom životu ostvariti ono što je Marija vjerovala, za što je trpjela i što je živjela. Prije svega, to je duboka vjera koju je Marija imala i njegovala. Ona je s anđelom Gabijelom raspravljala kako će to biti što joj on prenosi kao Božju poruku za njezin život, ali ona to na kraju prihvaća jer ona je poslušna Božjoj riječi. Uzor Marijine vjere nije samo za žene nego i za muškarce, jer svi smo pozvani na produbljenje svoje vjere. Pa ipak, činjenica je da Crkve ne bi bilo bez žena koje su djevojčice, djevojke, majke, časne sestre i starice, a preuzele su odgovornost i majke i odgojiteljice, i domaćice, i poslovne žene, i često u našim župama one su voditeljice Caritasa, često i voditeljice a svakako članice crkvenog zbora, čitačice na misnim slavljima, ali i domaćice, čistačice, zvonarice i sakristanke, zatim časne sestre koje su uvijek spremne pomoći, i u tolikim drugim crkvenim službama i djelatnostima – prisutne su dakle žene i zato kažem da bez žena ne bi bilo ni Crkve.  Istina, žene nisu pastiri, jer im to Isus nije povjerio, ali Crkva nije samo hijerarhija, ili ako su muškarci kao glava tijelu, žene su u tijelu Crkve srce. Stoga nije moguće reći: glava je važnija ili srce je važnije, jer jedni bez drugih ne možemo. No, danas slavimo BD Mariju, ženu na nebu proslavljenu, i stoga je to prigoda da odamo pohvalu ženi i zahvalimo se svim ženama jer bez njih ne bi bilo Crkve.

4. – BDM je s Isusom i sv. Josipom živjela u obitelji, u svetoj obitelji: ta činjenica nas potiče da se zalažemo za svetost svih naših obitelji. Najvažnije je za čovjeka da bi uopće postojao – da bude rođen, a rađaju naše majke, žene posvećene svojoj obitelji, mužu i svojoj djeci. Bez njihove ljubavi i žrtve doista ne bismo postojali. Dakako, da su tu uključeni i muževi koji su sa svojim suprugama roditelji, dakle očevi svoje djece, ali žena kao majka ipak nosi veći teret i žrtvu za svoju djecu. Nije stoga bez temelja što su najljepše pjesme ispjevane upravo majkama. No, danas se osjeća bijeg modernih žena od majčinstva, o majčinstvu se govori kao o bolesti, tako da se ogromna demografska kriza u koju je upala naša domovina Hrvatska može pripisati i mentalitetu koji bježi od odgovornosti i od djece. Svakako, ima tomu više razloga, ali ništa ne može zamijeniti dječji osmjeh, prisutnost majci novog bića kojeg ona rodi, doji i svaki dan gleda kako raste i napreduje. Zato molimo danas BD Mariju da naše hrvatske žene ne bježe od majčinstva jer je to blagoslov kako za njih osobno, tako i za njihove muževe i obitelji, a onda i za Crkvu i za Domovinu! Papa Franjo u svojoj posinodalnoj pobudnici “Amoris laetitia – Radost ljubavi” govori o tome da se trebamo uteći Mariji moleći da nam isprosi svete obitelji: “zamolimo Gospu da nas stavi pod svoje majčinsko okrilje” (AL, 318). Zamolimo i mi danas Mariju da stavi pod svoje majčinsko okrilje sve majke, i one žene koje žele biti majke da ostvare to svoje sveto poslanje.

5. – Mariji se utječemo kao svojoj zagovornici, onoj koja se za nas zauzima pred Bogom svojom molitvom: i naša molitva neka bude prvenstveno zagovorna, tj. da molimo za druge: za naše najmilije koje volimo, koje smo donijeli u svom srcu danas ovamo, za naše obitelji, za našu župnu zajednicu, za Sisačku biskupiju i cijelu Crkvu, za našu domovinu Hrvatsku, koja je naša velika obitelj, a čija je majka i kraljica, kako ju nazivaju naše hrvatske crkvene pjesme, upravo BD Marija. Papa Franjo na kraju spomenute pobudnice uputio je molitvu Svetoj obitelji za naše obitelji, u kojoj vapi: “Sveta nazaretska obitelji, učini i naše obitelji mjestima zajedništva i prostorima molitve, istinskim školama evanđelja i malim kućnim Crkvama… Sveta nazaretska obitelji, daj da svi postanemo svjesni svetog i nepovredivosti značaja obitelji i njezine ljepote u Božjem naumu. Isuse, Marijo i Josipe, čujte i uslišite našu molbu.”

6. Sutra započinje predizborna promidžba za prijevremene parlamentarne izbore u rujnu u našoj Domovini. Molimo se stoga na poseban način na ovaj blagdan Velike Gospe za našu domovinu Hrvatsku. Utecimo se Majci Mariji s molbom da nam izmoli da na vlast dođu čestiti ljudi, oni kojima će na prvom mjestu na srcu biti zajedničko a ne njihovo osobno dobro. Koji će biti hrabri obračunati se s financijskom i političkom korupcijom, koji će nas već jednom osloboditi jugo-komunističkog nasljeđa te provesti lustraciju da ne moramo gledati u Njemačku, već da sami odbacimo one koji su, poput kralja Heroda, činili zločine nad našim narodom i tolika desetljeća ga progonili te se i danas osjeća robom u vlastitoj zemlji, koja jest oslobođena ali nije očišćena od prljavština starih laži i nametnutog nam beznađa. Lustrirati znači osvijetliti: svjetlom Evanđelja, Kristovim svjetlom, koje nam je dala Marija trebamo osvijetliti svoju prošlost i sadašnjost te otkriti što je ono što nas čini nesposobnima za budućnost i to odbaciti. To možemo učiniti na predstojećim izborima.

Treba reći da dana 3. kolovoza o. g. u Njemačkoj nisu osuđena tek dvojica udbaša nego čitav jugo-komunistički sustav koji je ubijao hrvatske domoljube u inozemstvu. To nije dovoljno jasno rečeno, zato ponavljam: osuđena je komunistička Jugoslavija kao teroristička država i njezin komunistički režim kao zločinački jer je ubijao Hrvate i u inozemstvu! Stoga danas više ne mogu Hrvatskom vladati oni koji su štitili i štite ubojice i taj zločinački režim. To treba jednom zauvijek prestati! Možda bi bilo dobro poslušati jednog bivšeg narodnog zastupnika u Hrvatskom saboru koji je predložio da se objavi popis svih onih koji su u Saboru 28. lipnja 2013. glasovali za zakon o zaštiti udbaša „pa da birači na skorim izborima znaju kada budu glasovali tko su bili zaštitnici ubojica i zločinaca“ /MT 620, 50/ i nipošto njih ne biraju. Molimo Gospodina i njegovu presvetu Majku da nam se smiluje i učini od naše Hrvatske mjesto svoga trajnog prebivališta gdje će sav naš život biti trajna hvala Bogu, a one koji služe đavolskom zmaju i herodima odstraniti i zauvijek spriječiti u njihovim naumima.

7. Molimo Ti se, Marijo, draga Isusova i naša Mati, Majko naših stradanja, Ti si sunce koje nam ne prestaje sjati. Obasjavaj nas i dalje, putuj s nama ovom našoj suznom dolinom, i pokazuj nam i darivaj svoga Sina, našega Spasitelja, da ga mi ljubimo kao što si ga Ti ljubila, da ga mi slijedimo i slušamo kao što si to Ti činila, da učimo od Tebe i rastemo u svojoj ljudskoj odgovornosti, kroz križ i patnju, do pobjede i Uskrsa. Molimo Te, Marijo, za sve hrvatske žene, djevojke i majke, mlađe i starije. Neka se ugledaju u Tebe i slijede Te u vjeri, ljubavi i molitvi, u otvorenosti za ispunjenje Božjih planova u svojem životu. Molimo Te i za naše hrvatske obitelji, da se ne boje života, već da rado i radosno prihvaćaju brojnu djecu, izvor blagoslova i jamstvo naše budućnosti. Molimo Te, zagovaraj našu domovinu Hrvatsku. Ti si oduvijek bila naša Odvjetnica i najvjernija majka (Advocata Croatiae fidelissima Mater). Izmoli da nam na predstojećim izborima dođu na čelo naroda čestiti ljudi koji će se boriti za dobro našega hrvatskog naroda, da nas vode u istini, pravdi i svakom duhovnom i materijalnom napretku.

Majko Božja Gorska, Isusova Mati, majko naših stradanja, ne prestani nam sjati! Najvjernija Odvjetnice, na braniku stoj, čuvaj našu svetu vjeru i hrvatski dom. Amen.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Pregled

Počeo sastanak Medveda s udrugama iz Domovinskog rata i Penavom

Objavljeno

na

Objavio

U Ministarstvu hrvatskih branitelja u četvrtak je počeo sastanak ministra Tome Medveda s predstavnicima udruga iz Domovinskog rata i vukovarskim gradonačelnikom Ivanom Penavom o prosvjedu u Vukovaru najavljenom za 13. listopada zbog neprocesuiranja ratnih zločina u Vukovaru.

Uoči sastanka Penava je novinarima potvrdio da ne odustaje od prosvjeda rekavši kako “ne očekuje ništa revolucionarno od sastanka”.

Na upit kako komentira kritike svojih kolega iz HDZ-a, od premijera Andreja Plenkovića do raznih ministara, zbog organiziranja prosvjeda koji se doživljava kao udar na Vladu, odgovorio je kako “nema razloga sumnjati u ničiju dobronamjernost i dobrohotnost, a svatko ima svoj stav i poziciju”.

Mislim da zastupamo istu politiku i nema potrebu davati prostora manipulacijama u javnosti. Pročitajte poziv na prosvjed pa će vam sve biti jasno, rekao je Penava.

Predsjednik Hrvatskoga generalskog zbora Pavao Miljavac poručio je pak da problem procesuiranja ratnih zločina u Vukovaru treba gledati u sklopu procesa mirne reintegracije Hrvatskog podunavlja, u što je i osobno bio uključen 1998. godine.

Ili manji broj optužnica ili neće biti mirne reintegracije

Tada je izvršen silan pritisak na hrvatsku stranu, koja je podigla preko 2000 optužnica za ratne zločine, da smanji broj optužnica, pojašnjava Miljavac.

“Bilo je – ili ćete smanjiti broj optužnica ili neće biti mirne reintegracije, pa je onda ostalo tih 90-tak optužnica”, kazao je Miljavac dodavši kako ratni zločini ne zastarijevaju pa se optužnice mogu i sada pokrenuti, ali za to se mora imati dokaze.

Na pitanje je li tadašnji predsjednik Republike Franjo Tuđman pogriješio što je pristao na smanjenje broja optužnica u zamjenu za mirnu reintegraciju, Miljavac je odgovorio kako nije pogriješio jer bi u slučaju vojnog oslobađanja tog područja Hrvatska vojska imala velike gubitke.

“Bio bi veliki broj mrtvih, imali smo procjenu o preko 1500 mrvtih jer je to područje bilo jako utvrđeno, ravnica je, bio bi sasvim drugi način ratovanja”, ustvrdio je Miljavac.

U međuvremenu je Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi odlučio da neće nazočiti sastanku s Medvedom jer “ne žele da se njihova udruga stavlja u politički kontekst”. Ostaju kod ranijih stajališta da podržavaju prosvjed i žele tematsku sjednicu Sabora o stavovima čelnika SDSS-a Milorada Pupovca.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Pregled

DARKO MILINOVIĆ U BUJICI: ‘Dva dana prije nego što su me izbacili iz stranke dobio sam nemoralnu ponudu Andreja Plenkovića!’

Objavljeno

na

Objavio

VIDEO! DARKO MILINOVIĆ U BUJICI: “Siguran sam da će Plenković opstruirati predsjedničku kampanju Kolinde Grabar – Kitarović!”

Takvom scenariju već smo svjedočili kada su minirali dr. Andriju Hebranga, on je kao kandidat HDZ-a pobjedio jedino kod nas u Lici – obrazložio je Milinović i nastavio o Predsjednici: – Smatram da bi ona bila dobra premijerka i predsjednica HDZ-a zato što je istinska demokršćanka, ne baca ideologiju sa strane. S druge strane, Andrej Plenković je rekao jednu točnu  stvar, a to je da ga ideologija ne zanima, a ako te u stranci ne zanima ideologija, onda nisi zavrijedio voditi tu stranku! On je samo u jednome vjerodostojan, a to je da će riješiti HDZ ideologije.

Nastavio je o Predsjednici: ”Kada bi Predsjednica odlučila biti premijerka, to bi bio početak kraja Andreja Plenkovića. Danas je Predsjednica najpopularniji političar u Hrvatskoj i drži do svojih načela, drži do demokršćanstva, crkve, domoljublja i svih onih dobrota koji krase srca svih istinskih HDZ-ovaca. Mislim da ju Plenković u pohodu na drugi mandat neće podržati, to će biti s figom u džepu, isto kao što je Milanović napravio Josipoviću, a HDZ Andriji Hebrangu.“

MILINOVIĆ: DVA DANA PRIJE IZBACIVANJA, DOBIO SAM NEMORALNU PONUDU ANDREJA PLENKOVIĆA!

Gostujući u Bujici na Z1, bivši član Predsjedništva HDZ-a i ličko-senjski župan dr. Darko Milinović otkrio je: – Dva dana prije nego što su me izbacili iz stranke dobio sam nemoralnu ponudu Andreja Plenkovića! Ponudili su mi da povučem kandidaturu i da me neće izbaciti nego samo opomenuti. Ja ipak nisam mogao na to pristati i hodati pognute glave.

Voditelj je Milinovića pitao i o padu s motora: – Bilo je to u 6. mjesecu na Grobniku, vozio sam 200 na sat i onda mi je skliznula guma i pao sam, slomio sam kost na dva dijela, ali neki dan opet sam bio na Grobniku i nije me strah… Uvijek se vraćam tamo gdje me srce zove i kao što sam se vratio na Grobnik, tako ću se vratiti i u HDZ! S time da u HDZ-u nisam pao nego sam izbačen na jedan totalitarno-komunistički način, bez prava bilo kakvog glasa, bez prava na obranu!

Nastavio je o izbacivanju iz stranke: – Iako me zakonski nisu smjeli izbaciti jer su već krenuli unutarstranački izbori, oni su to ipak uradili, što je protustatutarno. Od kada je HDZ-a, ovo je najveći i najnedemokratičniji način izbacivanja člana Predsjedništva najjače stranke u državi. Izbačen sam na telefonskoj sjednici…

Usporedio je svoje i Plenkovićevo članstvo u HDZ-u: – Kada sam postao član HDZ-a i potpisao pristupnicu, Plenković je tada pisao svoj diplomski rad, u kojem su mu uzori bili marksizam i jugoslavenski doajeni. On je veličao Kardelja, a ja sam stvarao HDZ i domovinu. Samo u mojoj užoj obitelji ima još 23 učlanjenih HDZ-ovaca, koji su kada su mene izbacili, željeli vratiti iskaznice, ali ja im nisam dao. A koliko u Plenkovićevoj obitelji ima HDZ-ovaca?!

KARAMARKO JE HDZ VODIO DEMOKRATSKI, ON NIJE IZBACIO PLENKOVIĆA ZBOG KRITIKE!

Karamarko je HDZ vodio na demokratski način, a Plenković ga vodi k’o staljinist – jasan je bio dr. Milinović: – U vrijeme Karamarka to je bio demokratski HDZ. Kada smo on i ja bili u kandidaturi za predsjednika stranke, tu je bilo oštrine i težih riječi, ali nakon kampanje Tomislav Karamarko je pokazao svoju snagu te smo prešli preko svega što je bilo i radili u korist HDZ-a.Tada je Plenković rekao da HDZ ne može biti taoc jednoga čovjeka i zbog tih riječi nije snosio baš nikakve sankcije jer je HDZ u vrijeme Karamarka bio puno demokratičniji. Iako je Tomislav Karamarko tražio da u to vrijeme kandidat za župana Ličko-senjske županije bude netko drugi, mi smo ipak izglasali čovjeka kojeg je predlagala stranačka baza i za to nismo snosili nikakve posljedice, iako je Karamarko imao drugačije želje.

Bivši član Predsjedištva vladajuće stranke smatra da je ona pod Plenkovićem skrenula skroz ulijevo: ”HDZ je na prošlim izborima imao kandidate za Hrvatski sabor, poput Culeja, Medveda, Krtičevića, Kovača, Penave, Đakića, Marića, Anušića, Hasanbegovića, Esih, Brkića, Klimana, Kirina, Šipića, Bobana i mnogih drugih za koje je članstvo zajedno s biračima smatralo da drže desnu stranu HDZ-a. Ukupno 25 HDZ-ova kandidata od kojih sam i ja jedan od njih, dobili smo više od 230 tisuća glasova, dok je HDZ sveukupno dobio 600 tisuća. Dakle 35 posto smo dobili nas 25 i to su sve ljudi koji pripadaju desnom krilu. I danas se nitko od njih ništa ne pita unutar HDZ-a! Idemo spomenuti samo 9. izbornu jedinicu. Sramota je da HDZ-ovci iz te izborne jedinice koja nam uvijek najviše donosi i koja je naša utvrda, nisu zaslužili da imaju barem jednog ministra u Vladi. To je dio Splita, Zadar, Šibenik i cijela Lika, to su ljudi koji su najviše doprinijeli pobjedi HDZ-a.”

Milinović još nije odlučio hoće li se vratiti u Sabor: – Još uvijek imam tu dilemu. Dao sam sebi vremena da razmislim do nove godine hoću li se vratiti u Sabor ili ću ostati u županiji. Moj povratak u Sabor se preuveličava, ali Plenković ima Sauchu i Ronka, tako da ako se ja i vratim u Sabor, ova Vlada ipak ne bi pala.

Ne vjeruje u prijevremene izbore: – Malo su se pecnuli s Vukovarom. Jedino se zna da Plenković HDZ vodi u veliku koaliciju i nakon eventualnih prijevremenih izbora, jedino bi bila moguća koalicija HDZ-a i SDP-a. To bi bio masovni egzodus članova HDZ-a iz te stranke. Duboko sam uvjeren da je to želja Andreja Plenkovića. Da o meni ovisi većina, dobro bih razmislio jer je ovo ipak Vlada HDZ-a. Ako bi ju srušio, tada bi bili korak bliže ostvarenju Plenkovićeve želje za velikom koalicijom.

KUŠČEVIĆ JE DOBIO NAREDBU OD PLENKOVIĆA DA POTPISE ZA REFERENDUM PROGLASI NEVAŽEĆIMA!

Šokirao je gledatelje upozorenjem: “Lovru Kuščevića Građanska inicijativa ‘Narod odlučuje’ treba prijaviti Povjerenstvu za sukob interesa jer politički tajnik HDZ-a prebrojava potpise kao ministar i to bez nadzora! Vjerojatno je dobio naredbu od Plenkovića i tome ćemo biti svjedoci uskoro – da ti potpisi ne važe! Mislim da je u uskom krugu vrha HDZ-a već donesena takva odluka!”

Komentirao je ministra Lovru Kušćevića i u kontekstu vlastitog slučaja: – On me je jednom nazvao i rekao ‘Hvaljen Isus i Marija’, a ja sam mu rekao da nema pravo tako govoriti. To je bio naš zadnji razgovor.

Milinović je u Bujici otkrio i detalje svojih razgovora s ministrom Horvatom: – Sa njim sam imao desetak razgovora u kojima je izražavao nezadovoljstvo politikom Vlade Andreja Plenkovića, a sada kada je postao ministar, kritizira mene!

Odluku o ratifikaciji Istanbulske konvencije Plenković je donio sam, na Predsjedništvu stranke o tome uopće nismo raspravljali – priznao je Milinović i pojasnio: – Upravo Istanbulska konvencija govori da je Andrej Plenković odlučio HDZ voditi prema lijevom centru – i točka. Način na koji je to napravio puno govori… Svi mi u predsjedništvu imamo svoje zaleđe, svoje ime i prezime. Ja sam gledao televiziju kada je Andrej Pleneković na Dan žena, 08. ožujka izjavio da će HDZ u Sabor uputiti ratifikaciju Istanbulske konvencije, a svi mi iz Predsjedništva stranke ostali smo u čudu. Tek nakon njegove izjave krenula je rasprava u Predsjedništvu. Da je krenulo obrnutim procesom, nikada HDZ ne bi uputio u Sabor ratifikaciju Istanbulske konvencije!

PODRŠKA PENAVI; AUTOBUSI IZ LIKE DOLAZE U VUKOVAR NA PROSVJED 13. LISTOPADA!

Darko Milinović u Bujici je podržao vukovarskog gradonačelnika Ivana Penavu, rekao je da su u kontaktu i da će 13. listopada iz Like u Vukovar doći puni autobusi hrvatskih branitelja: – Apsolutno! Mi smo bili u kontaktu kada je obznanio datum prosvjeda. Sada je moj prijatelj Penava u sličnoj situaciji kao ja; dakle njega je njegovo biračko tijelo koje ga je izabralo tražilo da reagira na ovaj način. Slično je zatražilo i 300 članova HDZ-a u Lici, koji su željeli ići u Zagreb samo čuti odgovor na jedno pitanje: kada će napokon biti unutarstranački izbori u Ličko-senjskoj županiji koji su tri puta odgođeni bez obrazloženja?! Sada će autobusi puni branitelja ići u Vukovar i ja ću im se pridružiti!

PLENKOVIĆA JE BRUNA RAZOČARALA, A MENE JE OČARALA!

Komentirao je i saborski okršaj Brune Esih i predsjednika Vlade: “Plenkovića je Bruna razočarala, a mene je očarala! Njegov nervozan i bahat nastup govori i o njegovom odnosu prema ženi! Bruna je potpuno u pravu, a Plenkoviću ništa ne znači njenih 10 tisuća glasova koje je dobila i donijela HDZ-u. Kada su se sastavljale liste za izbore, Plenković je želio da troje iz Zagreba budu na listi u Lici i ja sam to odbio jer na prvom mjestu zastupam ljude svoje županije. Onda je htio zeznuti dr. Miru Kovača i staviti ga u 9. izbornu jedinicu na lošu poziciju na listi, ali birači su na to najbolje odgovorili i dali mu 12 tisuća preferencijalnih glasova! Ivana Maletić nije zagrizla na njegov spin i nije željela u 9. izbornu jedinicu…“

Na kraju Bujice Milinović je poslao poruku aktualnom šefu HDZ-a: – Mislim da je ovo labuđi pjev Andreja Plenkovića. Na unutarstranačkim izborima većina pravih demokršćana neće glasovati za njega. Ponosan sam što ne pripadam Plenkovićevom HDZ-u, a u svoj HDZ ću se vratiti.

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari