Connect with us

Komentar

Mons. Vlado Košić: Treba jasno odbaciti i osuditi drske laži koje u zadnje vrijeme ponavljaju neprijatelji Crkve i hrvatskog naroda

Objavljeno

-

[su_heading size=”20″]Mons. Vlado Košić, biskup sisački – Homilija na blagdan Svih svetih[/su_heading]

“Naš Sisak ima pravo biti ponosan na gotovo 7 tisuća zbrinute te uglavnom srpske djece, a to se ne bi moglo dogoditi bez bl. Alojzija Stepinca. Treba jasno odbaciti i osuditi drske laži koje u zadnje vrijeme ponavljaju neprijatelji Crkve i hrvatskog naroda da je u Sisku bio neki logor za ubijanje djece. Prosvjedujem javno protiv tih laži!”

“Jedan od osobito hrabrih svjedoka vjere, koji svijetli kao svojevrsni kompas i koji utjelovljuje svu našu i vjerničku i narodnu povijest, sve ono najbolje i najplemenitije što imamo kao katolici i kao Hrvati – jest blaženi Alojzije Stepinac.”

“Isus je toliko puta svojim učenicima rekao: „Ne bojte se!“, a to je govorio i ljudima kojima je bila potrebna pomoć, zdravlje ili oproštenje grijeha. Svakome je rekao „Ne boj se!“ i donosio je mir, oslobađao od straha. Zašto?

Zato jer se on nije bojao, bio je hrabar. Isus je hrabar pastir, onaj koji je išao i u smrt da bi spasio svoje ovce.

Ni mi se ne bojmo! Budimo hrabri u ispovijedanju svoje vjere.

Svi sveti se nisu bojali. Ni mučenici, koji su bili stavljeni na kušnje da se odreknu vjere, ali su radije prihvaćali patnje i smrt, negoli da zaniječu Krista i svoju vjeru u njega.

Nisu se bojali ni priznavaoci, crkveni naučitelji, djevice, sveti pastiri, oni koji su drugima dobro činili, oni koji su propovijedali Krista raspetoga i uskrsnuloga. Krist je pobijedio i zato i mi smijemo hrabro ići njegovim stopama, pa makar i trpjeli – ali s njime ćemo sigurno pobijediti.

U molitvi za sve naše drage poginule i preminule, za koje vjerujemo da su sada s Bogom, pronađimo i mi snagu da živimo hrabro i odvažno se borimo za istinu, pravednost, krotkost, milosrđe i mir.

Amen.”

Sisak, 1. studenoga 2017.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari