Connect with us

Politički rentgen

Monstruozna izjava Mirele Holy o pobačaju: ‘Jesu životinje žive? I one su žive pa ih ubijamo i jedemo’!

Objavljeno

-

holy

Tema pobačaja, nametnuta od nekih medija , kao kamen smutnje se provlačila ovom predizbornom kampanjom uzburkavši silne strasti, prijepore, podmetanja i otvoreni sukob između onih koji su „pro life“ i onih „pro choice“.

Servirane su nam mučne sekvence osobito kroz simboliku „srednjeg prsta“ uperenog protiv onih koji su navodno za apsolutnu zabranu pobačaja, pa i silovanim ženama, no na kraju dana sve je nadmašila Mirela Holy koju od milja zovu „darkerica“. Njena usporedba ubijanja živih životinja sa pobačajem u kojemu se bez ikakve sumnje ubija živo nerođeno dijete što je znanstvena notorna činjenica, svakako spada u red najmorbidnijih izjava koje smo mogli čuti u ovoj kampanji.

Mirela Holy u demokraciji može imati svoj slobodan stav o bilo čemu, pa tako ima i legitiman stav o legalizaciji marihuane kroz „Lex kanabis“ kojega će predložiti Hrvatskom saboru, no postavlja se pitanje nije li njen stav o pobačaju u usporedbi s ubijanjem životinja, ujedno i generalni stav „Restart koalicije“? Ukoliko nije tako bilo bi jako dobro da se Davor Bernardić ogradi od ove užasne izjave Mirele Holy, ako im ta izjava nije promakla u opuštanju uz „yoint“ i dim marihuane.

Donosimo vam transkript sučeljavanja Marijane Petir i Mirele Holy na N1 televiziji, u onom dijelu u kojemu se govorilo o toj temi.

„Pred kraj sučeljavanja, kad se govorilo o temi izbora i kampanje, postavilo se pitanje zašto su pobačaj i prava žena bile dominantne teme.
Petir je rekla da je cijela kampanja je bila na strani ideologije s raspravama u kojima se nije vodilo računa o dostojanstvu uključenih u raspravu, a Holy je istaknula da je strašno baviti se temama koje spadaju u 19. stoljeće.

“Konvencija o ljudskim pravima jasno kaže da se čovjek rađa. Zakonodavac ne smije zabraniti pobačaj, to je jasno rečeno u odluci Ustavnog suda. Ovakve teme povlače političke opcije koje nemaju što za reći, nemaju sadržaj politike pa se ističu ovakvim najnižim ideološkim pitanjima. Iza inicijativa poput Hoda za život stoji inicijativa Agenda Europe, opasna inicijativa koju financiraju američki tajkuni bliski Trumpu i ruski oligarsi bliski Putinu, a iskorištavanjem takvih pitanja žele dovesti do destabiliziranja EU zbog ekonomskih interesa SAD-a”, rekla je Holy.

“To je pitanje koje je aktualno, predmet europskih konvencija o ljudskim pravima i pravima djeteta, jer je znanost dokazala da život počinje začećem. Za to sam da štitimo život od začeća do smrti. Konvencija o pravima djeteta govori o tome da treba štititi nerođeno dijete. Postoje jasni okviri koje je Ustavni sud zadao i potvrdio ovo što su rekli medicinski fakulteti u Hrvatskoj, da život počinje od začeća, da je potrebno provesti savjetovanje i to detaljno propisati. Možemo se zalagati da zakon bude što više u korist života”, rekla je Petir, a potom se rasprava zahuktala.

Petir: Jedan Ronaldo, poznati nogometaš, ne bi nikad bio rođen da je njegova majka poslušala savjet liječnika. Jedan Ludwig van Beethoven nikad ne bi bio rođen da je njegova majka poslušala savjet liječnika. Andrea Bocelli ne bi bio rođen da je njegova majka poslušala liječnika.

Holy: Pa ni Adolf Hitler ne bi bio rođen.
Petir: Ali ćete se složiti sa mnom da je svaki život jednako važan i vrijedan, i da ste vi sretni što vas je vaša majka rodila kao što sam ja sretna što me majka rodila.
Holy: Jesu životinje žive? I one su žive pa ih ubijamo i jedemo.
Petir: Dobro, nemojte sad uspoređivati životinje s ljudima.
Holy: Ne uspoređujem, ali govorimo o životu.
Petir: Važno je, kad je riječ o životnim temama, držati se zlatnog pravila da ne treba činiti drugima što ne želite da drugi čine vama“.

„Pa ljudi moji, je li to moguće“?

Kazimir Mikašek

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas