Pratite nas

Vijesti

Moon, Moor, Murva, Dodik, Rs, dogovori, pregovori i ostala sranja

Objavljeno

na

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, reagirajući na oproštajne izjave odlazećeg američkog veleposlanika, izjavio je kako poštuje Ameriku, koja je nesporno velika i utjecajna svjetska sila, te nema nikakav problem s njom.

Komentirajući izjavu Patricka Moona kako “Washington više ne vjeruje predsjedniku Republike Srpske i lideru SNSD, Dodik je rekao kako veleposlanik Moon nije jednako SAD, niti je Milorad Dodik jednako Republika Srpska.

“SNSD je velika stranka i potpuno je normalno da ima kapacitet za suradnju sa svima, pa i sa SAD. To se neće promijeniti ni ubuduće, kao što se neće promijeniti činjenica da stavovi SNSD-a ne ovise od toga tko govori u ime SNSD. Žao mi je što veleposlanik Moon odlazi nezadovoljan, jer nismo mogli ispunjavati njegove projektirane želje. Mandat smo dobili od naroda, a ne od američkog Veleposlanstva, i trudimo se i truditi ćemo se to povjerenje opravdati”, naglasio je Dodik.

Predsjednik Srpske je rekao kako ne smatra potrebnim pitati bilo koga, pa ni američkog veleposlanika, što će reći o Radovanu Karadžiću pred sudom u Haagu.

“Optužbe za opstrukciju rješenja pitanja vojne imovine nisu ništa drugo do pokušaj izjednačavanja krivnje za zastoj u rješavanju određenih pitanja u BiH, jer je potpuno jasno kako krivci za zastoj žive u FBiH. Javnost podsjećamo, a veleposlanik Moon to odlično zna, kako je sporazum o imovini postignut 9. ožujka i mi se držimo tog sporazuma”, istakao je Dodik.

Predsjednik Srpske je naglasio kako odlazećem veleposlaniku Moonu ne želi ništa zamjeriti, jer je on, kao i većina njegovih prethodnika, u BiH bio u profesionalnom mandatu, željan profesionalnog uspjeha i napretka u karijeri.

“Zamjeram mu samo što nije shvatio, ni on, ni određen broj njegovih kolega, kako mi ovdje imamo životne mandate, i mi ostajemo ovdje dok oni dolaze i odlaze”, naglasio je Dodik.

Tko komu ne vjeruje
Američki veleposlanik u BiH Patrick Moon u intervju za Face TV govorio je o zamrznutim odnosima s predsjednikom RS-a Miloradom Dodikom.

Istaknuo je kako nemaju nikakvih problema sa SNSD-om, s kojim imaju konstruktivne dijaloge, no jedini problem je Milorad Dodik, kojem se ne može vjerovati.

„S Dodikom sam se sastajao nebrojeno puta, i svaki put kaže kako će uraditi jednu stvar, a uradi drugu. Washington je rekao ne možemo vjerovati ovom čovjeku. Kako se možemo osloniti na nekoga tko, čini se, daje neke poruke kojima nam nešto garantira, pa onda uradi nešto drugo. Pogledajte što je uradio na svjedočenju s Karadžićem, prvo je govorio kako je zločinac, onda ga je proglasio herojem“, rekao je Moon u intervjuu za Face.

Moon je izjavio kako su s naporom pokušavali s Miloradom Dodikom i njegovim osobljem pronaći neko zajedničko rješenje za npr. Pitanje vojne imovine, no Dodik bi svaki put nakon dogovora počeo postavljati nove uvjete.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Vijesti

Večer dobročinitelja za udrugu ‘Hrvatska za Život’ i inicijativu ’40 dana za život’!

Objavljeno

na

Objavio

Čestitam divnim i vrijednim ljudima iz organizacije “40 dana za život”! Upornim radom čuda čine – najmanje što mi možemo učiniti je dati im potporu. Upišite u kalendar mjesto i vrijeme “Večeri dobročinitelja”, rezervirajte mjesto i budite dio ove hvale vrijedne priče. Vidimo se! Živjeli, pozvala je Karolina Vidović Krišto!

Inicijativa ’40 dana za život’, poziva na tradicionalnu i ovoga puta prvu nacionalnu Večer dobročinitelja za udrugu „Hrvatska za Život“ i inicijativu „40 dana za život“! Kroz veljaču će se u Zagrebu i još 8 gradova prikupljati novčana sredstva za 2020. godinu pod geslom “Primite u baštinu Kraljevstvo!” (Mt 25, 34).

Očekuje vas istinsko oduševljenje na susretu darivanja za uspješnu izgradnju kulture života u Hrvatkoj: uz nevjerojatna svjedočanstva majki i očeva, nastupe renomiranih bendova, specijalne govornike i inovativni dar za svakog sudionika objavit ćemo vam veličanstvenu vijest, povijesnu za pro-life Hrvatsku!

Vaš dolazak znači život ljudi, vaših budućih sugrađana, susjeda, možda zetova i snaha ili prijatelja vaše djece, poput Leone koja ide u vrtić s mojom kćerkom Anom ili poput mog kumčeta Davida, Aninog prijatelja. Vaš dolazak pridonijet će sigurnom ozračju za vašu djecu, njihove prijatelje, djecu njihove djece. Postat ćete dio djelotvorne i neovisne zajednice koja je po volji Božjoj izgradila kulturu života, navode organizatori.

Pozivima se pridružila i novinarka Karolina Vidović Krišto: Čestitam divnim i vrijednim ljudima iz organizacije “40 dana za život”! Upornim radom čuda čine – najmanje što mi možemo učiniti je dati im potporu. Upišite u kalendar mjesto i vrijeme “Večeri dobročinitelja”, rezervirajte mjesto i budite dio ove hvale vrijedne priče. Vidimo se! Živjeli, pozvala je Karolina Vidović Krišto!

Više o događaju možete saznati ovdje.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Vijesti

Petrov komentirao Škorinu izjavu: Želimo imati jasne programske smjernice

Objavljeno

na

Objavio

U emisiji Hrvatskog radija Oporbeni zarez predsjednik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov osvrnuo se na izjavu Miroslava Škore, koji je za Jutarnji list rekao da će stranke koje su ga podržale na predsjedničkim izborima na parlamentarne izbore izaći pod njegovim zaštitnim znakom.

– Što se tiče Mosta, mi ćemo uvijek biti otvoreni za razgovor s onima kojima je interes RH na prvom mjestu. Za nas su bitne ideje i ljudi. Što se tiče ideja, mi želimo imati jasne programske smjernice za koje ćemo vidjeti da stvarno donose dobrobit RH. To smo svojim djelovanjem do sada i pokazali, rekao je Petrov, piše HRT.

Hasanbegović o Škorinom političkom pokretu: O konačnom sadržaju tog pokreta će se tek pričati

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari