Pratite nas

Vijesti

Moon, Moor, Murva, Dodik, Rs, dogovori, pregovori i ostala sranja

Objavljeno

na

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, reagirajući na oproštajne izjave odlazećeg američkog veleposlanika, izjavio je kako poštuje Ameriku, koja je nesporno velika i utjecajna svjetska sila, te nema nikakav problem s njom.

Komentirajući izjavu Patricka Moona kako “Washington više ne vjeruje predsjedniku Republike Srpske i lideru SNSD, Dodik je rekao kako veleposlanik Moon nije jednako SAD, niti je Milorad Dodik jednako Republika Srpska.

“SNSD je velika stranka i potpuno je normalno da ima kapacitet za suradnju sa svima, pa i sa SAD. To se neće promijeniti ni ubuduće, kao što se neće promijeniti činjenica da stavovi SNSD-a ne ovise od toga tko govori u ime SNSD. Žao mi je što veleposlanik Moon odlazi nezadovoljan, jer nismo mogli ispunjavati njegove projektirane želje. Mandat smo dobili od naroda, a ne od američkog Veleposlanstva, i trudimo se i truditi ćemo se to povjerenje opravdati”, naglasio je Dodik.

Predsjednik Srpske je rekao kako ne smatra potrebnim pitati bilo koga, pa ni američkog veleposlanika, što će reći o Radovanu Karadžiću pred sudom u Haagu.

“Optužbe za opstrukciju rješenja pitanja vojne imovine nisu ništa drugo do pokušaj izjednačavanja krivnje za zastoj u rješavanju određenih pitanja u BiH, jer je potpuno jasno kako krivci za zastoj žive u FBiH. Javnost podsjećamo, a veleposlanik Moon to odlično zna, kako je sporazum o imovini postignut 9. ožujka i mi se držimo tog sporazuma”, istakao je Dodik.

Predsjednik Srpske je naglasio kako odlazećem veleposlaniku Moonu ne želi ništa zamjeriti, jer je on, kao i većina njegovih prethodnika, u BiH bio u profesionalnom mandatu, željan profesionalnog uspjeha i napretka u karijeri.

“Zamjeram mu samo što nije shvatio, ni on, ni određen broj njegovih kolega, kako mi ovdje imamo životne mandate, i mi ostajemo ovdje dok oni dolaze i odlaze”, naglasio je Dodik.

Tko komu ne vjeruje
Američki veleposlanik u BiH Patrick Moon u intervju za Face TV govorio je o zamrznutim odnosima s predsjednikom RS-a Miloradom Dodikom.

Istaknuo je kako nemaju nikakvih problema sa SNSD-om, s kojim imaju konstruktivne dijaloge, no jedini problem je Milorad Dodik, kojem se ne može vjerovati.

„S Dodikom sam se sastajao nebrojeno puta, i svaki put kaže kako će uraditi jednu stvar, a uradi drugu. Washington je rekao ne možemo vjerovati ovom čovjeku. Kako se možemo osloniti na nekoga tko, čini se, daje neke poruke kojima nam nešto garantira, pa onda uradi nešto drugo. Pogledajte što je uradio na svjedočenju s Karadžićem, prvo je govorio kako je zločinac, onda ga je proglasio herojem“, rekao je Moon u intervjuu za Face.

Moon je izjavio kako su s naporom pokušavali s Miloradom Dodikom i njegovim osobljem pronaći neko zajedničko rješenje za npr. Pitanje vojne imovine, no Dodik bi svaki put nakon dogovora počeo postavljati nove uvjete.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Vijesti

Predsjednica RH o sabotažama u HDZ-u oko njezine kandidature za drugi mandat

Objavljeno

na

Objavio

Jutros je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović dala kratku izjavu novinarima nakon sudjelovanja na prvoj međunarodnoj konferenciji na temu domovinske sigurnosti “Domovinska sigurnost i upravljanje u krizama” .

Nije htjela komentirati medijske napise o sabotažama u vrhu HDZ-a vezano uz njenu predsjedničku kandidaturu.

“Postala sam predsjednicom Republike Hrvatske zahvaljujući povjerenju građana, zahvaljujući radu članova HDZ-a na terenu, zahvaljujući mnogobrojnim volonterima. Ne razmišljam ni o kakvim sabotažama, piše N1.

Vjerujem da će, kako članovi HDZ-a, tako svi oni ostali koji vjeruju i cijene moj rad, izaći na izbore i dati svoj glas. Ja se osjećam pozitivno i optimistično i isto tako ulazim u razdoblje koje je pred nama,” rekla je predsjednica Grabar-Kitarović.

Podsjećamo kako je jučer u središnjici HDZ-a održana je zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a. Nakon sjednice izjavu je dao premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

“Razgovarali smo o punoj i snažnoj podršci našoj kandidatkinji Kolindi Grabar-Kitarović i maksimalnom angažmanu svih članova i članica HDZ-a. Također, razgovarali smo o pripremamam sjednica Saboru, smjeru u kojem vodimo Vladu i smjeru u kojem vodimo državu. Na sjednici je bila čvrsta i jasna potpora smjeru koji je osigurao političku stabilnost i snažnije europsko i međunarodno pozicioniranje Hrvatske”, kazao je jučer Plenković.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Vijesti

Predsjednica će tijekom puta u SAD posjetiti kćer, obavijestila je Povjerenstvo

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović odlazi u četvrtak u SAD na Generalnu skupštinu UN-a. No, predsjednica će dio putovanja provesti privatno i to u posjeti kćeri na Harvardu zbog čega je informirala i Povjerenstvo za sukob interesa, nežluzbeno doznaje N1 iz Ureda predsjednice.

Predsjednica je dopisom od 9. rujna 2019.g. izvijestila Povjerenstvo:

“…želim Vas izvijestiti da ću boraviti u Sjedinjenim Američkim Državama u razdoblju od 19. do 28. rujna 2019. godine. Službeni dio posjeta Sjedinjenim Američkim Državama završava 26. rujna 2019. te ću 26. i 27. rujna 2019. u Sjedinjenim Američkim Državama boraviti privatno.

Sve troškove prijevoza i smještaja, kao i sve ostale troškove u vrijeme privatnog boravka osobno ću podmiriti.
Dakle, trošak boravka nastao u tom razdoblju (dana 26. i 27. rujna 2019.) neće teretiti sredstva Državnog proračuna Republike Hrvatske, niti će mi se isplatiti dnevnica za te dane.”, navela je predsjednica.

Povjerenstvo je zahvalilo Predsjednici na dostavljenoj obavijesti te u svom odgovoru navelo da zaprimljena obavijest predstavlja primjer dobre prakse i postupanje u skladu s načelima obnašanja javnih dužnosti te Povjerenstvo smatra da bi bilo uputno da, u cilju podizanja razine transparentnosti te jačanja povjerenja građana u tijela javne vlasti, Predsjednica navedene informacije o boravku u Sjedinjenim Američkim Državama javno objavi na mrežnim stranicama svojeg Ureda.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari