Moon, Moor, Murva, Dodik, Rs, dogovori, pregovori i ostala sranja

0

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, reagirajući na oproštajne izjave odlazećeg američkog veleposlanika, izjavio je kako poštuje Ameriku, koja je nesporno velika i utjecajna svjetska sila, te nema nikakav problem s njom.

Komentirajući izjavu Patricka Moona kako “Washington više ne vjeruje predsjedniku Republike Srpske i lideru SNSD, Dodik je rekao kako veleposlanik Moon nije jednako SAD, niti je Milorad Dodik jednako Republika Srpska.

“SNSD je velika stranka i potpuno je normalno da ima kapacitet za suradnju sa svima, pa i sa SAD. To se neće promijeniti ni ubuduće, kao što se neće promijeniti činjenica da stavovi SNSD-a ne ovise od toga tko govori u ime SNSD. Žao mi je što veleposlanik Moon odlazi nezadovoljan, jer nismo mogli ispunjavati njegove projektirane želje. Mandat smo dobili od naroda, a ne od američkog Veleposlanstva, i trudimo se i truditi ćemo se to povjerenje opravdati”, naglasio je Dodik.

Predsjednik Srpske je rekao kako ne smatra potrebnim pitati bilo koga, pa ni američkog veleposlanika, što će reći o Radovanu Karadžiću pred sudom u Haagu.

“Optužbe za opstrukciju rješenja pitanja vojne imovine nisu ništa drugo do pokušaj izjednačavanja krivnje za zastoj u rješavanju određenih pitanja u BiH, jer je potpuno jasno kako krivci za zastoj žive u FBiH. Javnost podsjećamo, a veleposlanik Moon to odlično zna, kako je sporazum o imovini postignut 9. ožujka i mi se držimo tog sporazuma”, istakao je Dodik.

Predsjednik Srpske je naglasio kako odlazećem veleposlaniku Moonu ne želi ništa zamjeriti, jer je on, kao i većina njegovih prethodnika, u BiH bio u profesionalnom mandatu, željan profesionalnog uspjeha i napretka u karijeri.

“Zamjeram mu samo što nije shvatio, ni on, ni određen broj njegovih kolega, kako mi ovdje imamo životne mandate, i mi ostajemo ovdje dok oni dolaze i odlaze”, naglasio je Dodik.

Tko komu ne vjeruje
Američki veleposlanik u BiH Patrick Moon u intervju za Face TV govorio je o zamrznutim odnosima s predsjednikom RS-a Miloradom Dodikom.

Istaknuo je kako nemaju nikakvih problema sa SNSD-om, s kojim imaju konstruktivne dijaloge, no jedini problem je Milorad Dodik, kojem se ne može vjerovati.

„S Dodikom sam se sastajao nebrojeno puta, i svaki put kaže kako će uraditi jednu stvar, a uradi drugu. Washington je rekao ne možemo vjerovati ovom čovjeku. Kako se možemo osloniti na nekoga tko, čini se, daje neke poruke kojima nam nešto garantira, pa onda uradi nešto drugo. Pogledajte što je uradio na svjedočenju s Karadžićem, prvo je govorio kako je zločinac, onda ga je proglasio herojem“, rekao je Moon u intervjuu za Face.

Moon je izjavio kako su s naporom pokušavali s Miloradom Dodikom i njegovim osobljem pronaći neko zajedničko rješenje za npr. Pitanje vojne imovine, no Dodik bi svaki put nakon dogovora počeo postavljati nove uvjete.

facebook komentari