Pratite nas

Komentar

Moramo ponegdje i vikati sa krovova a ne samo šutjeti!

Objavljeno

na

Odličan članak vašeg kolumnista gospodina Josipa Jovića u SD od 19. O1. 2016. Pod naslovom: O čemu se sve i zašto šutjelo, pa navodim pasus kojem želim dodati svoje viđenje a on stoji ovako:

[ad id=”93788″]

       „Šutjeli su intelektualci, akademici, profesori, stručnjaci, novinari i ponajviše, dakako, političari. Svaka suvišna i neoprezno izgovorena riječ za njih je mogla značiti kraj karijere. Ali nikada nisu svi šutjeli, uvijek je netko govorio uz nemali rizik, progovorila bi tu i tamo gomila, ali bi preko tog govora neprilagođenih pojedinaca i buntovnog govora gomile brzo prelazio oblak šutnje, zabrane i ignorancije“. Iako teolozi ili pak vrsni bibličari spadaju, najmanje makar, među intelektualce, ali ih ov-dje želim istaknuti radi šutnje prema ugrozi nerođene djece zakonom koji dozvoljava ubijati nerođe-nu djecu na osnovu“nečijih prava na izbor“. Ovdje možemo jednako tretirati i vrsne pravnike, tj. pro-zivati ih za njihovu šutnju. A kakovo je moje viđenje dato je na portalu croative pa ga dajem na raspo-laganje čitateljima Slobodne Dalmacije, naravno uz dopuštenje uredništva iste novine: 

 „Hrvatska će postati normalna demokratska država i normalno zdravo društvo tek onda kad bude imala političke snage i volje stvarno zakonito i etički procesuirati sve one koji su progonili hrvatske branitelje te ocrnjivali, ignorirali, izrugivali i marginalizirali njihovu žrtvu za Hrvatsku. U velikoj je opasnosti goli opstanak zemlje koja nije sposobna zaštititi, stvarno poštivati i slaviti žrtvu svojih ponajboljih sinova i kćer“. (I.Miklenić, GK od 17.01.2016.)

A kako poštivati i slaviti žrtve pobijene nerođene djece u Hrvatskoj!?

Paralelno ovome tvrdim: Kad naš Hrvatski (Državni) Sabor derogira aktivni, de facto a ne de iure jer je prekinuta pravna sveza s onom SFRJ-om na 8. listopada 1991.,

Zakon o zdravstvenim mjerama….. iz 1978. po kojim se ubijaju nerođena djeca na način da su plaćeni ubojice za taj morbidan čin. Za to ne treba Hrvatska imati nekakvu političku snagu i volju nego svijestiti građani ove Hrvatske, a posebno njeni kršćani koji su zastupnici u rečenom Saboru. I ne samo to, nego treba i skupno okajati grijehe koji vape u nebo za osvetom, grijehe za ubijenu nerođenu djecu a posebno za onu djecu kad je demo-kracija ušla u naš Sabor ondašnje SRH u Zagrebu i to na  30. Svibnja 1990. pa na ovamo, tj. sve do da-nas. A okajavanje bi trebalo biti pod vodstvom vrha naše Crkve u Hrvata, tj. uz molitve, pokore, post-ove, euharistijske kongrese, znanstvene skupove, tribine, trodnevnice, devetnice i bdijenja odnosno adoracije kroz 40 dana. Da, da, gotovo biblijskom praksom od Mojsija, proroka, patrijarha, Isusa, apostola i dalje. A istodobno ili slijedeće godine iste pobožnosti i aktivnosti za grijehe psovke u hrvatskom narodu.Vjerujem da će nekakva politička volja i snaga o kojoj piše I. Miklenić sama sjesti na sve ovo.

A našim zastupnicima želim pomoći kako pristupiti problemu, tj. kako tretirati namjerne pobačaje i to bez donošenja posebnog zakona nakon formalnog derogiranja Zakona iz 1978. O ovome više…

Nikola Bašić

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Marko Ljubić: Ivo Goldstein i dalje jaše na svom znanstvenom Šarcu, rujno vino pije…

Objavljeno

na

Objavio

Ivo Goldstein i dalje jaše na svom znanstvenom Šarcu, rujno vino pije. Pola pije, pola Šarcu daje.

Osvrćući se na predstojeću komemoraciju u Jasenovcu, a nakon javne promocije nevjerojatne izmišljotine tzv.drobilice kostiju, Goldstein tvrdi da je u Hrvatskoj nakon izbacivanja Titove biste gotovo završena ustašizacija, a pita se kakvo smo mi to društvo koje se ne može dogovoriti oko temeljnih činjenica? Njemu je činjenica – drobilica!

Pravo je pitanje – kakvo smo mi to društvo kada takvi kao on presudno utječu na formiranje svijesti i normativa, kada takve kao on financira država i štiti njihovo višegodišnje agresivno opravdavanje zločina protiv hrvatskog naroda, posve otvoreno zagovarajući povijesno pravo pobjednika rata na odmazdu nad poraženima?

Uz to, ključno je pitanje danas u Hrvatskoj – smije li hrvatski narod dopuštati da se Goldstein i slični i nakon uspostave samostalne Hrvatske osjećaju i ponašaju kao pobjednici? Od odgovora na ovo pitanje ovisi u velikoj mjeri budućnost hrvatskog naroda, komentirao je novinar i kolumnist Projekta Velebit, Marko Ljubić

 

Ivo Goldstein očito mnogo čita, a nažalost malo razumije

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Beljak objasnio zašto je izbrisao tvit o Srbiji i Vučiću

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik HSS-Krešo Beljak kazao je kako je mislio da je situacija s prosvjedima mnogo drugačija

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak podignuo je u nedjelju prašinu na Twitteru objavom potpore prosvjedu u Beogradu. ‘Gazite bandu!!! I mi ćemo uskoro, nadam se, ove skrivene Vučićeve saveznike u Zagrebu i Hrvatskoj!!’, napisao je. Zbog čega je objavu ubrzo obrisao objasnio je u emisiji Hrvatskog radija ‘Oporbeni zarez’.

‘Ja sam u biti mislio da je situacija sasvim drugačija nego što sam vrlo brzo shvatio da je. Dakle, Vučić je netko za koga ja mislim da ne može biti partner Hrvatskoj, tako da sam u jednom trenutku pomislio da se doista radi o pravoj, liberalnoj građanskoj opoziciji. No, kad sam vidio da su s druge strane još gori ultranacionalisti i, usput, saveznici s nekim našim sličnim strankama, vrlo brzo sam se predomislio’, rekao je Beljak.

 

Beljak u elementu: ‘Gazite bandu! I mi ćemo uskoro’

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari