Connect with us

Komentar

Moramo ponegdje i vikati sa krovova a ne samo šutjeti!

Objavljeno

-

Odličan članak vašeg kolumnista gospodina Josipa Jovića u SD od 19. O1. 2016. Pod naslovom: O čemu se sve i zašto šutjelo, pa navodim pasus kojem želim dodati svoje viđenje a on stoji ovako:

[ad id=”93788″]

       „Šutjeli su intelektualci, akademici, profesori, stručnjaci, novinari i ponajviše, dakako, političari. Svaka suvišna i neoprezno izgovorena riječ za njih je mogla značiti kraj karijere. Ali nikada nisu svi šutjeli, uvijek je netko govorio uz nemali rizik, progovorila bi tu i tamo gomila, ali bi preko tog govora neprilagođenih pojedinaca i buntovnog govora gomile brzo prelazio oblak šutnje, zabrane i ignorancije“. Iako teolozi ili pak vrsni bibličari spadaju, najmanje makar, među intelektualce, ali ih ov-dje želim istaknuti radi šutnje prema ugrozi nerođene djece zakonom koji dozvoljava ubijati nerođe-nu djecu na osnovu“nečijih prava na izbor“. Ovdje možemo jednako tretirati i vrsne pravnike, tj. pro-zivati ih za njihovu šutnju. A kakovo je moje viđenje dato je na portalu croative pa ga dajem na raspo-laganje čitateljima Slobodne Dalmacije, naravno uz dopuštenje uredništva iste novine: 

 „Hrvatska će postati normalna demokratska država i normalno zdravo društvo tek onda kad bude imala političke snage i volje stvarno zakonito i etički procesuirati sve one koji su progonili hrvatske branitelje te ocrnjivali, ignorirali, izrugivali i marginalizirali njihovu žrtvu za Hrvatsku. U velikoj je opasnosti goli opstanak zemlje koja nije sposobna zaštititi, stvarno poštivati i slaviti žrtvu svojih ponajboljih sinova i kćer“. (I.Miklenić, GK od 17.01.2016.)

A kako poštivati i slaviti žrtve pobijene nerođene djece u Hrvatskoj!?

Paralelno ovome tvrdim: Kad naš Hrvatski (Državni) Sabor derogira aktivni, de facto a ne de iure jer je prekinuta pravna sveza s onom SFRJ-om na 8. listopada 1991.,

Zakon o zdravstvenim mjerama….. iz 1978. po kojim se ubijaju nerođena djeca na način da su plaćeni ubojice za taj morbidan čin. Za to ne treba Hrvatska imati nekakvu političku snagu i volju nego svijestiti građani ove Hrvatske, a posebno njeni kršćani koji su zastupnici u rečenom Saboru. I ne samo to, nego treba i skupno okajati grijehe koji vape u nebo za osvetom, grijehe za ubijenu nerođenu djecu a posebno za onu djecu kad je demo-kracija ušla u naš Sabor ondašnje SRH u Zagrebu i to na  30. Svibnja 1990. pa na ovamo, tj. sve do da-nas. A okajavanje bi trebalo biti pod vodstvom vrha naše Crkve u Hrvata, tj. uz molitve, pokore, post-ove, euharistijske kongrese, znanstvene skupove, tribine, trodnevnice, devetnice i bdijenja odnosno adoracije kroz 40 dana. Da, da, gotovo biblijskom praksom od Mojsija, proroka, patrijarha, Isusa, apostola i dalje. A istodobno ili slijedeće godine iste pobožnosti i aktivnosti za grijehe psovke u hrvatskom narodu.Vjerujem da će nekakva politička volja i snaga o kojoj piše I. Miklenić sama sjesti na sve ovo.

A našim zastupnicima želim pomoći kako pristupiti problemu, tj. kako tretirati namjerne pobačaje i to bez donošenja posebnog zakona nakon formalnog derogiranja Zakona iz 1978. O ovome više…

Nikola Bašić

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari