Connect with us

Hrvatska

MORH: Američki F-16 s hrvatskim MIG-ovima i danas lete iznad Hrvatske

Objavljeno

-

Foto: EPA

Hrvatski borbeni avioni MIG-ovi i danas će zajedno s američkim F-16, uvježbavajući presretanja, temeljne manevre u zraku i formacijsko letenje, prelijetati područje iznad istočne i središnje Hrvatske, priopćili su u četvrtak iz Ministarstva obrane.

U MORH-ovu priopćenju stoji da će nastavak uvježbavanja zračnih aktivnosti pilota 191. eskadrile lovačkih aviona Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i američkih aviona F-16 iz zrakoplovne baze Aviano u Italiji pratiti i nadzirati bojna Zračnog motrenja i navođenja HRZ-a.

Cilj zajedničke obuke je uvježbavanje sposobnosti i prikazivanje interoperabilnosti saveznica za aktivni nadzor, obranu i zaštitu zračnog prostora, kao i zadaća odvraćanja.

Iz MORH-a obavještavaju građane da se tijekom provedbe navedenih aktivnosti očekuje pojačana buka, uobičajena tijekom letova zrakoplova, te ih mole za strpljenje i razumijevanje.

Inače, prije dva dana je u okviru planiranih bilateralnih aktivnosti Hrvatske vojske s francuskom ratnom mornaricom provedena zajednička vježba pilota hrvatskih MIG-ova i francuskih Rafalea s nosača zrakoplova “Charles de Gaulle”.

Zajednički letovi provedeni su u zračnom prostoru iznad Istre i Kvarnera, Like i Korduna te iznad gradova Rijeke, Pule i Zadra, kao i iznad glavnog grada Zagreba. (Hina)

MORH: Milanović Hranja dovodi u apsurdnu situaciju

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas