Connect with us

Politika

MORH: Banožić nije birao stan koji koristi, ministra se nastoji kompromitirati

Objavljeno

-

Foto: Hina

Ministarstvo obrane odbacilo je u utorak navode iz Nacionala da je ministar Mario Banožić birao stan koji će dobiti na korištenje, ocijenivši da su zlonamjerni i neistiniti i da se njima nastoji kompromitirati ministra koji je imao pravo na stan od 92 kvadrata jer ima troje djece.

“Ministar Banožić nije birao koji će stan dobiti na korištenje, a kvadratura stana vezana je za dužnost koja se obavlja te ovisno o broju članova obitelji. S obzirom da ima troje djece, ministar je imao pravo na stan veće kvadrature”, tvrdi u priopćenju Ministarstvo obrane.

Ističu kako su neistinite tvrdnje da je Banožić sam sebi dodijelio stan od 92 četvorna metra u samom srcu Zagreba da na posao može ići pješice, kako glasi naslov današnjeg članka u tjedniku Nacional. Pritom se pozivaju na uredbu kojom se propisuju mjerila i kriteriji dodjele na korištenje nekretnina za potrebe tijela državne uprave ili drugih tijela korisnika državnog proračuna te drugih osoba.

Ministarstvo također opovrgava navode Nacionala da je Banožić taj stan dao luksuzno urediti, pri čemu su Državne nekretnine pokušale prikriti kako je na uređenje potrošeno 200.000 kuna.

Kažu da je stan koji Banožić trenutno koristi dulje vrijeme bio prazan i zapušten i da je u njega u nekoliko navrata provaljivano, te demantiraju da je bio uređivan za ministra.

“Navedeni stan djelomično je bio uređen i prije nego što je predan na korištenje ministru Banožiću. Bitno je napomenuti kako se radi o trajnom ulaganju u imovinu, a ne za potrebe određenih korisnika. Navedeni stan trenutačno koristi ministar Banožić, a nakon isteka njegova mandata taj će stan biti predan nekom drugom korisniku”, stoji u priopćenju.

Ističu da je u nadležnosti tvrtke Državne nekretnine upravljanje nekretninama i njihovo stavljanje u funkciju, a u stanove za službene potrebe ulaže se sukladno godišnjim planovima kako bi se povećala vrijednost imovine, postiglo bolje funkcionalno i tehničko stanje te ostvarili uvjeti za popunjavanje kapaciteta. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari