Connect with us

Hrvatska

MORH: Do oštećenja Patrije došlo zbog nepažnje, protiv trojice stegovni postupak

Objavljeno

-

Foto: MORH / T. Brandt

Do oštećenja borbenog oklopnog vozila Patria u petrinjskoj vojarni došlo je zbog nepažnje prilikom provedbe redovnih obučnih aktivnosti, a protiv tri pripadnika Oružanih snaga RH pokrenut je stegovni postupak, izvijestilo je u srijedu Ministarstvo obrane (MORH).

“Povjerenstvo u čijem sastavu su pripadnici Hrvatske kopnene vojske utvrdilo je kako je do toga došlo uslijed nepažnje prilikom redovnih obučnih aktivnosti. U tijeku je postupak procjene materijalne štete te će sukladno procjeni štete biti pokrenut odgovarajući postupak za utvrđivanje materijalne odgovornosti pred Vojnostegovnim sudom”, stoji u priopćenju.

Napominju i da je zbog odgovornosti u tom događaju protiv tri pripadnika Oružanih snaga RH pokrenut stegovni postupak.

U MORH-u su 26. siječnja Hini potvrdili da je Povjerenstvo iz sastava Oružanih snaga započelo s utvrđivanjem svih okolnosti koje su dovele do oštećenja borbenog oklopnog vozila Patria u petrinjskoj vojarni ‘‘Pukovnik Predrag Matanović‘‘. MORH je ranije izvijestio da je jedna Patria oštećena tijekom redovitih obučnih aktivnosti.

Mediji su izvijestili da je Patria oštećena zbog ljudske pogreške nakon što je vojnik, koji je naoružano vozilo trebao parkirati, njime zapeo za hangar. U tom incidentu nije bilo ozlijeđenih osoba.

Borbeno oklopno vozilo (BOV) Patria je jedno od najmodernijih oružnih sustava koje koristi Hrvatska kopnena vojska. Riječ je o lako oklopljenom višenamjenskom borbenom vozilu visoke prohodnosti i pokretljivosti. Namijenjeno je za prijevoz ljudstva jačine jedne desetine i potporu borbenih djelovanja uništavanjem protivničke žive sile, oklopnih i drugih sredstava na zemlji i u zračnom prostoru na daljinama učinkovitog dometa naoružanja vozila. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari