Connect with us

Hrvatska

MORH: Hitni zračni medicinski prijevoz HRZ-a tijekom uskrsnih blagdana

Objavljeno

-

Dežurne letačke posade helikoptera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ-a) prevezle su tijekom uskrsnih blagdana u hitnom zračnom medicinskom prijevozu ukupno 11 pacijenata, priopćio je u utorak MORH.

Dežurna letačka posada 194. eskadrile višenamjenskih helikoptera 91. krila HRZ-a, smještena na aerodromu na Krku, u tri akcije prevezla je tri pacijenta.

Prvog pacijenata prevezla je u subotu, 3. travnja, s Lošinja na helidrom Delta KBC Rijeka, drugog pacijenta u nedjelju, na dan Uskrsa, s otoka Raba prema KBC-u Rijeka, a trećeg u ponedjeljak također s Raba.

Tijekom uskrsnih blagdana, od 2. do 5. travnja, 395. eskadrila transportnih helikoptera 93. krila HRZ-a iz vojarne „Knez Trpimir“ pokraj Divulja prevezla je helikopterima Mi-8 MTV1 osam pacijenata do KBC-a Split.

U petak, 2. travnja, prevezena su tri pacijenta s Korčule, Hvara i Brača, u subotu dva pacijenta s helidroma Blato na Korčuli, u nedjelju jednog pacijenta s helidroma Stari Grad na Hvaru, te u ponedjeljak jednog s Korčule, a drugog s helidroma Hvar na otoku Hvaru.

Pritom su letačke posade ostvarile ukupno 30 letova i 11 sati naleta te prevezle 11 pacijenata.

U ovogodišnjim hitnim zračnim medicinskim prevoženjima posade 194. eskadrile višenamjenskih helikoptera 91. krila i 395. eskadrile transportnih helikoptera 93. krila HRZ-a ostvarile su nešto manje od 167 naleta u 406 letova, a prevezle ukupno 142 pacijenta i 16 osoba u njihovoj pratnji, navodi MORH. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas