Connect with us

Vijesti

MORH: Kanader HRZ-a treći put pomaže Grčkoj u gašenju požara

Objavljeno

-

Foto: HRZ/ D. Vujević

Kanader Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s dvije posade upućen je u nedjelju u Grčku radi pružanja humanitarne pomoći u gašenju požara, a ovo je treći put da pomaže Grčkoj gdje i dalje bukte šumski požari, izvijestili su iz Ministarstva obrane (MORH).

“Ovo je treći puta kako je Canadair CL-415 angažiran u gašenju požara u Helenskoj Republici. Prvi puta bio je angažiran u srpnju, a drugi puta u kolovozu kada je angažiran na zamolbu predsjednika Vlade Grčke Kyriakosa Mitsotakisa tijekom posjeta predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića Grčkoj”, istaknuli su iz MORH-a.

U Grčkoj i dalje bukte veliki šumski požari, a situaciju dodatno otežavaju neprohodni planinski teren i gusto pošumljena područja, kao i snažan vjetar koji potiče izbijanje novih požara.

Kanader će biti angažiran u Grčkoj u sklopu Europskog mehanizma civilne zaštite (rescEU) za pomoć drugim državama za koji Republika Hrvatska u stalnu pripravnost od lipnja do listopada stavlja na raspolaganje zračne snage HRZ-a s dva kanadera. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari