Connect with us

Hrvatska

MORH na ispraćaj vojnika na Kosovo pozvao novinare, predsjednik Milanović nije

Objavljeno

-

Foto: MORH/ T. Brandt

U vojarni “132. brigade Hrvatske vojske” u Našicama održat će se svečani ispraćaj 36. hrvatskog kontingenta (HRVCON) u NATO operaciju KFOR u Republiku Kosovo. U područje operacije upućuje se 130 pripadnika Hrvatske vojske među kojima se nalazi šest žena.

Svečanosti će nazočiti predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović te ministar obrane Mario Banožić.

U pozivu koji je uputilo Ministarstvo obrane navodi se da zainteresirani predstavnici medija za praćenje svečanog ispraćaja trebaju doći u vojarnu najkasnije do 10 sati, dok se u pozivu iz Ureda Predsjednika napominje da sudjelovanje medija na svečanom ispraćaju u vojarni nije predviđeno te će javnost informirati priopćenjem i fotografijama.

Iz Ureda predsjednika poručili su da se ovaj događaj neće iskorištavati za “bilo čije dnevnopolitičke interese”.

“Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik OSRH odlučio je tako imajući u vidu dosadašnja iskustva, te nakon brojnih razgovora s časnicima i vojnicima. Najavljeni događaj organiziran je zbog ispraćaja vojnika HV-a koji odlaze u NATO misiju, odnosno organiziran je isključivo s ciljem da se vrhovnom zapovjedniku OSRH, vojnim zapovjednicima i ministru obrane pokaže njihova spremnost za misiju. Tako važan događaj za vojsku ne može se i neće se iskorištavati za bilo čije dnevnopolitičke interese”, poručili su iz Ureda predsjednika.

U MORH-u pak poručuju da su mediji uvijek bili pozivani na takve događaje, a posljednji primjer je svečani ispraćaj 5. hrvatskog kontingenta u NATO operaciju potpore miru “Sea Guardian” u Sredozemlju. To je bilo 31. kolovoza, a ispraćaju su, uz medije, prisustvovali i predsjednik Milanović i ministar Banožić i načelnik Glavnog stožera OS Hranj.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari