Pratite nas

Pregled

MORH: Prvi helikopter Mi-171Sh stigao s remonta u ZTC

Objavljeno

na

Foto: MORH / T. Brandt

Prvi remontirani helikopter Mi-171 Sh Hrvatskog ratnog zrakoplovstva službeno je u petak zaprimljen u tvrtku ZTC d.d., koja je nositelj remonta ovih helikoptera, priopćilo je Ministarstvo obrane (MORH).

Riječ je o prvom od ukupno deset helikoptera na kojima se provode radovi remonta. Prvi remontirani helikopter će biti predan Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu. Helikopter je, ističe MORH, zadovoljio sve potrebne parametre i uspješno su odrađeni probni letovi.

Inozemni partner ZTC-a d.d. u provedbi predmetnog remonta je ruska tvrtka „Russian Helicopters“ (AO „Vertoljoti Rosiji“) iz Ruske Federacije sa svojom tehničkom podrškom.

Službenom prijemu helikoptera u ZTC-u prisustvovao je državni tajnik MORH-a Zdravko Jakop, zapovjednik HRZ-a brigadni general Mato Mikić i voditelj Samostalne službe za vojni zračni promet brigadir Saša Crnec uz izaslanstvo ZTC-a predvođeno predsjednikom Uprave Ivicom Grebenarom i izaslanstvo Veleposlanstva Ruske Federacije predvođeno veleposlanikom Anvarom Sarvarovičem Azimovim te predstavnike ruske tvrtke koja sudjeluje u remontu „Vertoljoti Rossiji“ na čelu sa zamjenikom generalnog direktora Valerijem Igorevičem Čečikovim.
Realizacija radova remonta odvija se prema ugovorenoj dinamici, a završetak remonta svih helikoptera planiran je kroz 2019. godinu.

Helikopteri Mi-171 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, uz zadaće iz područja vojne namjene, namijenjeni su i za pomoći civilnom stanovništvu, medicinska zračna prevoženja i evakuaciju, potragu i spašavanje te za druge namjene poput gašenja požara i nošenja podvjesnog tereta i sl.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Oglasi

Komentari