Connect with us

Hrvatska

MORH raspisao natječaj za prijam 160 kandidata vojnika i mornara u djelatnu vojnu službu

Objavljeno

-

Foto: MORH / M. Čobanović

Ministarstvo obrane raspisalo je u srijedu javni natječaj za ugovorni prijam 160 kandidata ili kandidatkinja za djelatnu službu vojnika/mornara u trajanju od dvije godine, s početkom službe 3. studenoga ove godine.

MORH je priopćio kako probni rad traje šest mjeseci, a kandidati ili kandidatkinje moraju ispunjavati zakonom propisane uvjete za prijam u Oružane snage RH.

Posebni uvjeti za prijam vojnika/mornara su najmanje završeno srednjoškolsko obrazovanje, najviše navršenih 30 godina života do kraja ove godine te uspješno završen program dragovoljnog vojnog osposobljavanja ili odslužen vojni rok.

U vojničku službu mogu se primiti i bivši ugovorni vojnici/mornari kojima je služba prestala na osobni zahtjev uz častan otpust bez prava na mirovinu, ako nisu stariji od 40 godina.

Prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta iz natječaja podnose se područnom Odsjeku za poslove obrane prema mjestu prebivališta kandidata i kandidatkinje ili Središnjici za upravljanje osobljem, u roku od osam dana računajući od dana objave natječaja u Narodnim novinama.

Informacije u vezi s natječajem mogu se dobiti na internetskoj stranici Ministarstva obrane, telefon 01/3784-812 i 01/3784-813 te u područnim odjelima za poslove obrane i područnim odsjecima za poslove obrane, zaključuju u MORH-u. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari