Connect with us

Hrvatska

MORH s mađarskim izaslanstvom o proširenju suradnje u obrani

Objavljeno

on

Foto: MORH/ J. K.opi

Dužnosnici Ministarstva obrane razgovarali su u petak s izaslanstvom mađarske vlade o dosadašnjoj obrambenoj suradnji dviju susjednih država, o mogućnostima proširenja suradnje na području obrambenih industrija kao i o potencijalima tvrtki hrvatske obrambene industrije, priopćio je MORH.

Državni tajnik u Ministarstvu obrane RH Zdravko Jakop i ravnatelj Uprave za materijalne resurse Ministarstva obrane RH Ivica Grebenar primili su u petak u službeni posjet povjerenika mađarske vlade Gaspara Marotha s izaslanstvom.

Sastanak je održan nastavno na bilateralni susret ministara obrane dviju zemalja u siječnju 2021. godine. Višegodišnja uspješna obrambena suradnja Mađarske i Hrvatske odvija se u okviru Europske unije, NATO saveza, multilateralnih inicijativa te kroz zajedničke obuke i vježbe.

“Na sastanku se razgovaralo o dosadašnjoj izvrsnoj obrambenoj suradnji dviju susjednih država, o mogućnostima proširenja suradnje na području obrambenih industrija kao i o potencijalima tvrtki hrvatske obrambene industrije”, stoji u priopćenju.

Državni tajnik Jakop je naglasio kako vjeruje u uspješan nastavak suradnje na području obrane u svrhu zaštite zajedničkih bilateralnih interesa. Također, izrazio je zadovoljstvo inicijativom za proširenje suradnje na području obrambenih industrija kao i u okviru europskih projekata.

“Ministarstvo obrane Republike Hrvatske dokazalo je da aktivno sudjeluje i pomaže u razvoju i promociji tvrtki hrvatske obrambene industrije te pruža značajnu potporu hrvatskim tvrtkama u njihovom nastojanju za izlazak na inozemno tržište, rekao je Jakop.

Mađarsko izaslanstvo posjetit će tvrtke hrvatske obrambene industrije koje će ih upoznati sa svojim proizvodnim programom. Radi se o tvrtkama Šestan Busch, HS Produkt, Kroko, Čateks i Jelen Professional. (Hina)

Foto: MORH/ J. K.opi

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari