Connect with us

Hrvatska

MORH-u u idućoj godini gotovo 300 milijuna kuna više

Objavljeno

-

Foto: Hina

Ministarstvo obrane u idućoj godini trebalo bi imati proračun veći za gotovo 300 milijuna kuna, koje će se, ističe MORH u priopćenju u četvrtak, iskoristiti za poboljšanje statusa i materijalnih prava pripadnika Hrvatske vojske, te prioritetno za modernizaciju i opremanje.

Vlada je na današnjoj sjednici, naime, usvojila Odluku o proračunskom okviru za razdoblje 2023.-2025., kojom se za iduću godinu predlaže povećanje proračuna Ministarstva obrane za 298 milijuna kuna te bi sredstva iz općih prihoda i primitaka, doprinosa i namjenskih primitaka u proračunu MORH-a u idućoj godini trebala iznositi 7,7 milijardi kuna.

Projekcije za 2024. i 2025. godinu iznose više od 8 milijardi kuna.

“Vlada Republike Hrvatske nastavlja kontinuirano ulagati u obranu. Ovim povećanjem potvrđeno je kako nam je, uz poboljšanje statusa i materijalnih prava pripadnika Hrvatske vojske, prioritet modernizacija i opremanje i na tome ćemo nastaviti raditi”, istaknuo je ministar Mario Banožić.

Iz MORH-a podsjećaju da je u svibnju je njihov proračun povećan na 7,568 milijardi kuna te je najveći od Domovinskoga rata. U području opremanja i modernizacije najznačajnija izdvajanja su za projekte višenamjenskoga borbenog aviona i borbenog vozila pješaštva Bradley. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas