Connect with us

Religija i Vjera

Mornar obećao pomoć hrvatskim ustanovama Katoličke Crkve u Banjoj Luci

Objavljeno

on

Banjolučki biskup Franjo Komarica primio je u Banjoj Luci hrvatskog ministra znanosti, obrazovanja i sporta Vedrana Mornara koji je obećao potporu radu obrazovnim i drugim institucijama koje organizira Katolička crkva, ali se zbog nebrige vlasti suočavaju s financijskim problemima, izvijestila je tiskovna agencija banjolučke biskupije.Mornar i generalna konzulica RH u Banjoj Luci Dunja Jevak koja je bila s njim, informirani su o uspješnim naporima Katoličke crkve ali i problemima koji prate vodstvo banjolučke biskupije posebno oko rade Katoličkog školskog centra u tome gradu kojega ne žele financirati tamošnje vlasti Republike Srpske. Sastanku su nazočili i ravnatelji katoličkih školskih centara u Bihaću Slavo Grgić i u Banjoj Luci, Ivica Božinović.

Agencija kaže da nastavu centra u Bihaću pohađa 294 učenika, a u Banjoj Luci 249 učenika. Djelatnici u Bihaću su od nedavno na proračunu županijske vlade, a u Banjoj Luci još uvijek ne, što rezultira velikim problemima za normalno funkcioniranje.

Mornar je posjetio Katolički školski centar u Banjoj Luci, internat za učenice i studentice u samostanu sestara Milosrdnica, Socijalni centar „Ivan Pavao“ na Petrićevcu, trapistički samostan „Marija Zvijezda“, vinograd u župi Mahovljani te farmu krava i siranu čuvenog trapističkog sira u župi Aleksandrovac.

Mornar se mogao osvjedočiti o političkoj, ekonomskoj i kulturnoj zapostavljenosti hrvatske populacije u banjolučkom kraju, navodi TABB. Odao je priznanje naporima katoličke Crkve u banjolučkom kraju oko pružanja pomoći tamošnjoj hrvatskoj populaciji i obećao biskupu da će razmotriti kako bi se mogli uspješno riješiti gorući problemi Crkve i obrazovnih institucija.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari