Connect with us

Iz Svijeta

Moskva upozorila da se ne koristi zapadno oružje za napade na njezin teritorij

Objavljeno

-

Foto: EPA/ilustracija

Moskva je u četvrtak upozorila Washington da ne dopusti Ukrajini da napada ruski teritorij američkim oružjem.

“Takav stav je potpuno neodgovoran, ta pozicija je potpuno opasna sa svojim posljedicama”, rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov na ruskoj državnoj televiziji u četvrtak.

Komentirao je napise iz New York Timesa, prema kojima se američki državni tajnik Antony Blinken izjašnjava u korist takvih napada na ruski teritorij te želi uvjeriti predsjednika Joea Bidena da ukine ograničenja po tome pitanju.

U Washingtonu, ali i u nekim europskim gradovima, neprestano se provocira eskalacija, rekao je Peskov. Postoje “usijane glave u SAD-u koje smatraju svojom dužnošću dolijevati ulje na vatru.”

“Sada je očigledno svim stručnjacima da nikakvo oružje neće nekako promijeniti tijek u zoni specijalne vojne operacije”, rekao je bliski suradnik Vladimira Putina.

Suprotno tome, dostave oružja samo produžuju rat Ukrajincima, rekao je Peskov.

Američki State Department nije ni potvrdio ni zanijekao tvrdnje New York Timesa u četvrtak.

Blinken je rekao tijekom svoga posjeta Kijevu prošli tjedan da je SAD posvećen pomaganju Ukrajini da dobije rat.

“Nismo ohrabrivali ili omogućavali napade izvan Ukrajine, no naposljetku Ukrajina tu odluku mora donijeti sama o tome kako voditi rat, rat koji vodi u obrani svoje slobode, suvereniteta i teritorijalnog integriteta”, rekao je prošli tjedan u Kijevu. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas