Connect with us

Politika

Most danas objavljuje koliko je prikupio potpisa za referendumske inicijative

Objavljeno

-

Foto: Hina

Most je objavio kako je sakupio dovoljno potpisa za referendumske inicijative “Odlučujmo zajedno” i “Dosta je stožerokracije”, a na konferenciji za novinare u 11 sati izvijestit će o točnom broju. Za raspisivanje referenduma potrebno je prikupiti potpise deset posto birača od njihova ukupnog broja, što je 368.446 potpisa.

Referendumskom inicijativom Most želi ukinuti COVID potvrde i ovlasti odlučivanja o dijelu mjera prenijeti s Nacionalnog stožera na Hrvatski sabor. Ta tema već nekoliko dana izazive brojne rasprave i sukobe na političkoj sceni.

Referendumska inicijativa, tvrdi premijer Andrej Plenković, besmislena je i jedini joj je cilj da podmetne nogu Vladi i Stožeru. Pozvao je Most na javno prebrojavanje broja potpisa – na Markovom trgru, pred kamerama, prenosi HRT

Predsjednik Zoran Milanović poziv nije prihvatio iako je, kaže upozorio “tko krade, taj i laže”. U zeleno-lijevom bloku upozoravaju da bi ipak trebalo nadzirati pregledavanje potpisa i to preko neovisnog povjerenstva koje bi se sastojalo od predstavnika različitih političkih opcija i Državnog izbornog povjerenstva.

Plenković: Nema zemlje koja bi odluke o upravljanju krizom stalno donosila u Saboru

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari