Connect with us

Politika

Most: Godina dana prebivališta u Zagrebu neprihvatljiv uvjet za najam gradskog stana

Objavljeno

-

Foto: Hina

Predsjednik Kluba gradskih zastupnika Mosta Marko Sladoljev ocijenio je u utorak neprihvatljivim prijedlog u nacrtu odluke o najmu stanova u Zagrebu, koja je u javnom savjetovanju, po kojoj je dovoljna jedna godina prebivališta u gradu da bi se ispunio uvjet za najam gradskih stanova.

Za Most je bolje dosadašnje rješenje jer je uvjet za najam gradskog stana bio deset godina prebivališta u Zagrebu, rekao je Sladoljev na konferenciji na novinare.

Staru odluku treba mijenjati i pritom paziti na moguće zlouporabe a najam stanova omogućiti prvenstveno mladim ljudima kao oblik priuštivog stanovanja. To ne smije postati tržišna mjera kojom će se prikupljati novac u gradski proračun, kazao je.

Mogućnost za malverzacije vidi uoredbi po kojoj je za najam gradskog stana dovoljno da osoba nema useljivu nekretninu u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji, što bi značilo da može imati nekretninu na moru ali ne smije imati u Zagrebu.

U Mostu drže neprihvatljivim i što je nacrt odluke o tako važnoj temi u javno savjetovanje stavljen u ljetnim mjesecima.

Sladoljev je kritizirao i činjenicu da su građani Španskog, Malešnice i Gajnica već 60 dana bez tople vode, a iako zbog toga pojačano troše elektičnu energiju za grijanje vode, nemaju pravo na povrat tih troškova.

Podsjetio je kako su gradska administracija i gradonačelnik jedino komunicirali da to nema veze s Gradom, već da radove izvodi HEP. “Međutim, to su ipak njegovi građani i on kao gradonačelnik ima pravo dati mišljenje na dinamiku radova”, kaže Sladoljev.

Gradski zastupnik Mosta Lovro Marković upozorio je na zapuštenost grada više od mjesec dana nakon velike oluje koja je pogodila Zagreb, a posljedice na terenu, na gradskim javnim zemljištima i dalje nisu riješene.

Stabla i dalje leže po gradskim parkovima a trava nikada nije bila veća, kaže Marković. Posljedično tome imamo najezda komaraca koja muči građane, čiji je jedan od glavnih uzroka neodržavanje zelenih površina. Očito da postoji veliki manjak kadra u gradskim komunalnim službama ili pak u velikom propustu upravljačkih struktura u Gradu, rekao je Marković. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari