Connect with us

Politički rentgen

‘Most je izmišljen za rušenje HDZ-a i zaustavljanje rasta konzervativnog pokreta u Hrvatskoj’

Objavljeno

on

….Po istom modusu operandi, Most se kao trojanski konj infiltrirao u Vladu Andreja Plenkovića, doduše s puno manjim ucjenjivačkim kapitalom, ali po istoj špranci učinili su isti pokušaj rušenja Andreja Plenkovića,…..

Piše: Kazimir Mikašek-Kazo

Most generalno ne vjeruje HDZ-u i njihov cilj svojevremeno nije bio srušiti Tomislava Karamarka kao legitimnog kandidata za predsjednika Vlade Republike Hrvatske, što je Karamarko zaslužio kao relativni pobjednik parlamentarnih izbora 2015., već im je cilj bio srušiti cijelu stranku, koja je po mišljenju gremija koji su stvorili i financirali Most, morala zauvijek nestati s političke scene.

Karamarkova najava lustracije i ne samo populistička najava, već i znakovito uhićenje Josipa Boljkovca, na opće zgražanje udbe i Mesićevih klanova, maksimalno je motivirala Mostove patrone na uključenje svih intelektualnih i materijalnih potencijala i usmjere ih na rušenje Tomislava Karamarka i urušavanje cijele Tuđmanove, državotvorne stranke.

Karamarkove konzervativne i domoljubne politike, uz najavu žestoke borbe protiv uvoznog lobija, koji i dan danas drastično devastira ideju suverenističke samodostatnosti i održive domaće proizvodnje, trebalo je skršiti, a to se nije moglo bez Mosta, koji je u toj priči odigrao najznačajniju rolu. Ideolozi i financijeri Mosta, nalaze se upravo u tim mentalno komunističkim grupacijama duboke države koje su akumuliranim kapitalom iz vremena privatizacije i pretvorbe te uz pomoć uvoznog lobija zagospodarile mainstream medijskim prostorom, da bi ti isti mediji stvorili Most kao udarni malj protiv HDZ-a, protiv rasta konzervativne misli, protiv bilo kakvog oblika lustracije i protiv nasrtaja na štetočinski uvozni lobi s njihovim perjanicama Tedeschijem i Roglićem.

Nakon uspješne dekapitacije Karamarka, uz pomoć istih gremija čiji je udarni malj bila Dalija Orešković na čelu izmišljene afere „Konzultantica“, činilo se da je Most dobio svoju satisfakciju u tom hranidbenom lancu. Miro Bulj i Nikola Grmoja, glavni mostovi megafonisti, javno su se počeli hvaliti rušenjem HDZ-a i Karamarka, a optužbe da je Karamarko sam srušio svoju Vladu vrlo brzo su, kao poželjan spin pale u vodu.

Rušenje Karamarka u Most-ovoj režiji, zbog optužbi da je Karamarko želio pogodovati Mađarskoj u arbitražama INA-MOL, danas hrvatski porezni obveznici plaćaju s 3-5 milijardi kuna, jer dogodilo se upravo ono na što je Karamarko upozoravao. Hrvatska je izgubila arbitražne postupke što je još uvijek djelomično skriveno od hrvatske javnosti! Koga je danas briga što je Most svojim plaćeničkim djelovanjem silno naštetio državnom proračunu i koga je briga što za to do danas nitko nije odgovarao? Naprotiv, Most i nadalje želi politički kapitalizirati rušenje HDZ-ove Vlade i postavljaju se kao moralni arbitri nacije.

Po istom modusu operandi, Most se kao trojanski konj infiltrirao u Vladu Andreja Plenkovića, doduše s puno manjim ucjenjivačkim kapitalom, ali po istoj špranci učinili su isti pokušaj rušenja Andreja Plenkovića, a glavni cilj je ponovo bio devastacija cijelog HDZ-a. Potpuno je jasno da Andrej Plenković kao pragmatik nije nastavio Karamarkovim konzervativnim putem, da nikada nije spomenuo lustraciju, pa se onda postavlja pitanje koji su Mostovi motivi još jednog udara na HDZ rušenjem Zdravka Marića ministra financija Republike Hrvatske?

Most se preko noći počeo predstavljati domoljubnom i demokršćanskom strankom, a isti ti licemjeri rušili su domoljublje, konzervatizam i demokršćanstvo, rušili su one koji su u temeljima svojih politika ugradili lustraciju i borbu protiv uvoznog lobija kao političku neophodnost. Karamarko im je bio previše desno, a sada im je Plenković previše lijevo? Apsurd nad apsurdima! Tako se ponašaju samo notorni plaćenici koje udba i duboka država vode kao medu na konopcu za zabavljanje hrvatskog naroda, tako se ponašaju eksponenti onih koji žele i uporno rade na tome, da HDZ kao državotvorna stranka zauvijek nestane s političke scene!

Centri rušiteljske moći uperene protiv HDZ-a nalaze se u Ljubljanskom IFIMES-u, čiji su osnivači Stjepan Mesić i Budimir Lončar! Njihov glavni geostrateški analitičar, general Blagoje Grahovac, u svoj je analizi pod naslovom “Biografije“ izričito je napisao da s političke scene Hrvatske moraju nestati „Tomislav Karamarko i Kolinda Grabar Kitarović kao sljednici Tuđmanove fašističke politike……“!

Isto tako, general Grahovac je napisao u svojoj analizi „Lomljenje unikatnog dragulja Jugoslavije“, „da s političke scene Hrvatske moraju nestati sve partije koje su pridonijele rušenju unikatnog dragulja Jugoslavije“, gdje je HDZ naznačen kao meta broj jedan! Most, koji i danas tvrdi kako se izborom Andreja Plenkovića za čelnika stranke i premijera države, u HDZ-u i Hrvatskoj gotovo ništa nije promijenilo, nije ništa drugo nego produžena ruka IFIMES-a! Uspješno su dekapitirali Karamarka i K.G.Kitarović, a na rušenju HDZ-a i Andreja Plenkovića svesrdno i nadalje rade. Dakle, bez obzira tko je na čelu HDZ-a, konzervativni Karamarko ili liberalni Plenković, HDZ mora nestati!?

Njihova strateška platforma je čvrsta, uvijek je ista i naizgled je taktički usmjerena na rušenje političkog bipolarizma u Hrvatskoj, a krajnji cilj je zapravo nestanak HDZ-a s političke scene, što su dokazali jednim uspješnim i jednim neuspješnim rušenjem HDZ-ovih Vlada! Hrvatskoj javnosti, prije bilo kakvih novih zabluda koje su se pojavile i s pojavom Domovinskog pokreta kao drugog oka u glavi Mosta, treba javno kazati da je Tomislav Karamarko formalno-pravno rehabilitiran u slučaju „Konzultantica“, što znači da je u kontekstu arbitraža INA-MOL bio apsolutno u pravu kada je upozoravao da bi te procese mogli izgubiti što se i dogodilo, s velikim posljedicama za državni proračun i nacionalne interese Republike Hrvatske.

Most kao produžena ruka udbaških struktura, gremija duboke države i uvoznog lobija, koji apsurdno optužuje Karamarka za suradnju s Mesićem i udbom perući vlastitu savijest, u čemu je opet najglasniji Nikola Grmoja, smetnuli su s uma da je na županijskom sudu u Sisku recentno poništena oslobađajuća presuda Josipu Manoliću, koji je Karamarka oklevetao označivši ga kao udbaškog doušnika, čime mu je nanio ogromnu etičku i moralnu štetu ne štedeći ni njegovu obitelj. Po istoj špranci Mostovci danas nasrću i na Plenkovića i na njegovu obitelj. Njihov modus operandi raskrinkan je do kraja, a umjetno mazanje očiju javnosti pojavom intelektualaca Raspudić u njihovim redovima kao umjerenih liberalnih demokršćana , koji su politički publicitet stjecali na Radmanovoj televiziji i u medijima patera Tolja, samo je neuspjeli populistički manevar u pokušaju očuvanja vlastitog rejtinga.

Most danas ima svog predsjednika Milanovića nakon što su zajedno s Domovinskom pokretom rušili i srušili Kolindu Grabar Kitarović. To je isti onaj Milanović koji je bio spreman Boži Petrovu prepustiti premijersku poziciju u zamjenu za koaliciju s njima protiv HDZ-a, a danas na svakom koraku sramoti Hrvatsku pred cijelim Svijetom!

To je isti onaj Milanović, vođa današnje ujedinjene oporbe, koji ima viziju da SDP, Možemo, Most, Pupovac i manjinci u koaliciji već sutra preuzmu Hrvatsku, jer HDZ opasno prijeti uzeti i treću pobjedu na parlamentarnim izborima, što postaje noćna mora gremijima duboke države. Možemo li uopće zamisliti, kakva bi to vlast bila i kakva bi to Hrvatska bila, kojom bi upravljali Grbin, Bulj, Grmoja i Tomašević, u novoj „kuku meni“ koaliciji? Laku noć Hrvatska!

Kazimir Mikašek-Kazo

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR