Connect with us

Hrvatska

Most na Kupi imenovan po 129. brigadi HV-a Karlovac

Objavljeno

-

U povodu Dana državnosti, Dana Hrvatske vojske te Dana hrvatskih branitelja Karlovačke županije, u subotu je most na Kupi nizvodno od Karlovca imenovan Mostom 129. brigade HV Karlovac.

Riječ je o mostu puštenom u promet 2012., koji 20-ak kilometara nizvodno od Karlovca povezuje Blatnicu Pokupsku s lijeve obale s Banskom Selnicom na desnoj obali Kupe, čime je znatno unaprijeđen lokalni i tranzitni promet tim dijelom Pokuplja.

Predsjednik Udruge 129. brigade HV-a Miroslav Rade kazao je kako je most izgrađen na nekad 30 kilometara dugoj bojišnici koju je u Domovinskom ratu duž lijeve obale Kupe održala 129. brigada, spriječivši forsiranje Kupe od strane agresorskih snaga s tada okupirane desne obale Kupe.

“Kroz 129. brigadu prošlo je 2.800 hrvatskih branitelja a njih 28 položilo je život na oltar domovine. Stoga, u spomen na te teške dane i naše poginule suborce, imenovanje ovog mosta preko Kupe bit će nam vječni podsjetnik na značaj brigade u obrani domovine”, kazao je Miroslav Rade.

Gradonačelnik Karlovca Damir Mandić napomenuo je da je imenovanjem Mosta 129. brigade HV Karlovac završeno imenovanje karlovačkih mostova po imenima dostojnih koje trebaju nositi.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari