Most u proceduru uputio prijedlog za samoraspuštanje Sabora!

4

Klub zastupnika Mosta uputio je nešto prije ponoći u saborsku proceduru prijedlog odluke o raspuštanju Hrvatskog sabora.

Most je podnio prijedlog za raspuštanje Sabora koji sutra može biti povučen ako se  pokaže da postoji nekakva saborska većina , no ono što je sada očito je da te saborske većine nema i da je premijer destabilizirao državu i srušio Vladu i da nema potporu  Hrvatskog sabora, izjavio je politički tajnik Mosta Nikola Grmoja.

Ako ne bude saborske većine mi ćemo ići s tim prijedlogom i on će pokazati tko su zastupnici koji čuvaju svoje stolice u Hrvatskom saboru i je li istinita tvrdnja da je već dogovorena suradnja nakon lokalnih izbora HDZ-a s HNS-om i IDS-om, kazao je  Grmoja.

Ako naša inicijativa bude išla dalje ne znam  hoće li dobiti dovoljnu potporu zastupnika, dodao je.

Smatra da agoniju oko krize Vlade ne treba produbljivati i da je su novi izbori najpoštenije rješenje.

U ovom trenutku kada nema saborske većine i kada se tezgarenjem i trgovinom  pokušava ostvariti saborska većina puno je jeftinije ići na parlamentarne izbore što prije, ako je moguće na dan drugog kruga lokalnih izbora ili  kasnije.

Ako se danas pokaže saborska većina, kazao je,  izabrat će se novi predsjednik  Sabora, Vlada će dobiti potporu i Petrov će staviti točku na svoje razrješenje.

Pozicije nam ništa ne znače, znače  nam samo vrijednosti i ideali od kojih nećemo odustati i obraz nećemo izgubiti ni ovaj put, zaključuje Grmoja.

facebook komentari

 • bubnjar

  A smiješne li situacije!
  Jadan narod.

 • Agromentum

  Još poštenije bi bilo kad vi na te eventualne izbore ne biste izašli.

 • kostresh

  sa ovakim politicarima bez dna mozes se nadati samo gorijem. pokazalo se toliko puta.
  sami trubaduri i pleh muzikanti. sahranjuju hrvatsku….

 • Omnes Omnibus

  Koji obraz?